Gisteravond: pastinaaksoep

Vandaag: wraps met rode pesto, yorkham en rucola als lunch en AGVegaatje als avondeten.

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly















Heb je het bladerdeeg met ei bestreken? Het ziet er een beetje bleekjes uit namelijk ElCamino schreef:Hier geoefend voor de Kerst....
We hebben een keer een mega Beef Wellington gemaakt, en nu wilde ik voor mini Beef Wellington gaan.
Dus eerst maar voor mezelf gemaakt om te kijken hoe dat gaat en of het lukt....
Nou, hij was errug lekker!!!
Ossenhaas met mini-stukje voor de kat
[ [url=m/675Qtp.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/AW1jBs.jpg]Afbeelding[/url] ]
Wat je nodig hebt, ossenhaas, serranoham, peper, zout, tijm, oesterzwam , kastanjechampions en shi-take, knoflook, bladerdeeg,
Ossenhaas met peper en zout en even dichtschroeien, daarna wegleggen
[ [url=m/vVriXo.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/tIYqyq.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/2KxQho.jpg]Afbeelding[/url] ]
De champions fijn hakken en met knoflook in de pan tot alle vocht weg is
[ [url=m/AHaJG7.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/5FnIsE.jpg]Afbeelding[/url] ]
Serranoham uitrollen, champions erop, ossenhaas erop en strak in de vershoudfolie, dat vind ik wel altijd een dingetje pfffff
[ [url=m/0bCuzu.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/vaIWT0.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/pXk18g.jpg]Afbeelding[/url] ]
Pakketje daarna in bladerdeeg, in de oven 15 minuten
[ [url=m/Uyuera.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/nBs39K.jpg]Afbeelding[/url] ]
tadaah:
[ [url=m/jFOR9q.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/1agCbE.jpg]Afbeelding[/url] ]
ik had geen eitje meer dus deeg was een beetje bleekjes, de ene at ik op, de andere gaat naar mams ter goedkeuring en of we het met Kerst maken....
ElCamino schreef:Exitium, er staat onderaan bij dat ik geen eitje meer had !
En het hoort zeker wel met ham voor mijn gevoel,,
ik zag een recept met pannenkoekjes op smulweb, ga eens kijken...
Maar dat maakt verder niks uit toch? hier kun je plaatsen wat je lekker vindt
Recepten met pannenkoekjes zijn onder meer https://everdurebyheston.com/recipe/beef-wellington/ (Heston is overigens een brijlante chef, mocht je je vervelen dan kan ik de 'How to cook like Heston' afleveringen die op YouTube staan van harte aanbevelen. Hij pakt per aflevering een ingrediënt zoals kip of aardappel en laat zien wat je er allemaal mee kan. Spoiler: chocolade en water gaan goed samen
) en https://www.jamieoliver.com/recipes/bee ... n-for-two/. Ik kan me indenken dat de smaak met ham lekkerder is, maar de reden van de pannenkoeken is om het vocht te absorberen wat uit het vlees en mogelijk nog uit de duxelle komt, zodat de onderkant van de wellington niet zompig wordt. Ik kwam overigens ook een recept tegen waarbij ze bladerdeeg - pannenkoekjes - ham - duxelle - ossenhaas deden, dat is misschien nog wel de perfecte combinatie.
