Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:11

ik moest even een snel taartje in elkaar flansen en had alles in huis, maar geen roomboter. taartje is voor een meisje wat vandaag 8 wordt, had groot deel van de verjaardagsvisite ineens afgebeld, dus gaan wij nu maar even langs, maar ja een cadeautje had ik niet in huis, dus dan maar een snel taartje :P

ik heb ivm kinderen melkchocola gebruikt, dus 300 gr melkchocola op 125 ml slagroom, dit heb ik samen laten smelten en toen af laten koelen tot een pasta en daarmee afgesmeerd. Het smeerde sowieso al veel soepeler uit dan ik verwacht had, maar ook met het bekleden was het gewoon fijn werkbaar, veel minder kwetsbaar dan bc (zelfs in de koelkast hardgeworden bc).

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:17

Jaaa zo deed ik het de 1e keer ook.
Ik had witte chocola gebruikt, ik vond het ook erg fijn afsmeren :j

Ik vrees dat er hier vandaag weer gebakken word.
(Aangezien ik gisteren weeeeeer nieuwe dingetjes heb aangeschaft. Wat een vreselijk verslavende hobby zeg :P Zit al over de 250 euro aan zooi in een maand!!! tijd :o Ja ff pauze, en koop verbod! }:0 )

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:47

branka16 schreef:
Word fondant/marsepijn niet waterig in de koelkast?

Nee dat wordt niet waterig. Dat zou wat zijn als je een vulling gebruikt die in de koelkast moet :P .

Ik gebruik Satin Ice fondant, vind ik het lekkerst en fijnst werken.

Enne, marsepein doet geen pijn :P .

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 12:47

Zo hier komt me mona pudding taart/cupcakes.

Afbeelding
Afbeelding

en de cupcakes
Afbeelding

muppetmayo

Berichten: 3579
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 12:49

Hey rinske ben je overgestapt van bakels?
Pffffff even frustratie van me afschrijven... Taartje gemaakt, echt totaal mislukt :( fondant scheurde onder mn handen vandaan, mn zilver lijkt meer parelmoer... Grom :( geloof dat ik m zo linea recta de prullenbak in kieper... Was bedoeld voor vrienden die morgen een jaar getrouwd zijn maar dit lijkt nergens naar :(

Chantaltje wat leuk gedaan! Hoe heb je die vorm uiteindelijk nou gedaan?

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 12:56

Ik heb een tulband vorm genomen en de gat gevuld na het bakken met kaspel.
was puzzelen maar wel gelukt :D

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:03

als je je taart vult met slagroom, moet je er dan nog iets doorheen doen?
door de slagroom bedoel ik, zodat het goed stevig blijft
Laatst bijgewerkt door XNienke_ op 01-07-12 13:04, in het totaal 1 keer bewerkt

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:04

Ja ik doe meestal klop-fix

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:05

gewoon 1 zakje?

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:06

Ja voor 1 bakje 250ml slagroom

XNienke_
Berichten: 1125
Geregistreerd: 03-04-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:15

okee dankje

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 13:53

charissiej schreef:
DaisyE schreef:
Chipolata vulling? Wat moet ik daaronder verstaan?
Ik gok dat hier in België chipolata iets heeeeeeeeel anders is dan bij jullie :p


Whahah,dat is een bepaalde smaak,ik vind het lastig uitleggen, maar Mona heeft er bv een toetje van. Maar wat is het in het Belgisch dan?


Haha! Nu kan ik mij er iets bij voorstellen :p
In België is chipolata een dunne worst, opgerold op een stokje :D (Vandaar dat ik het een vreemde vulling vond)
Dit is chipolata bij ons: http://www.bofrost.be/is-bin/INTERSHOP. ... ctSKU=7835

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 14:09


Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 14:18

DIVA2 wat een grave ws ... ik ga voor je duimen.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 14:43

dat zijn zeker gave workshops! Duim met je mee!

charissiej
Berichten: 1427
Geregistreerd: 03-03-06
Woonplaats: Zuidland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 15:22

Ja die worstjes kennen wij ook wel hoor, maar het is een soort luchtige zoete pudding met wat rozijnen en stukjes fruit erdoor wat ze hier bedoelen!

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 16:13

Dat ziet er echt gaaf uit DIVA.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 16:18

Wauw Diva!!!! Gaaf!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 18:57

Heeft iemand ervaring met de mix voor biscuit/kapsel van de Jamin?

http://www.jamin.nl/online_bestellen_68994/jamin-mix-voor-biscuit-kapsel.html

Ik ga van de week mijn eerste echte 'uitstlooftaart' maken en ik wil deze graag met biscuit maken.
Ik kwam deze toevallig tegen op het internet. Heb wel gezocht naar ervaringen maar kon niets vinden.
De cupcakemix van de Jamin vind ik wel helemaal geweldig, werkt prima en is heel lekker. Dus ik verwacht dat de biscuitmix ook wel goed is, maar je weet maar nooit natuurlijk ;)

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 19:47

Zou je eventueel ook een vulling van jam met slagroom maken? Of is dit geen goede combi?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 19:55

Jolien87 schreef:
Heeft iemand ervaring met de mix voor biscuit/kapsel van de Jamin?

http://www.jamin.nl/online_bestellen_68994/jamin-mix-voor-biscuit-kapsel.html

Ik ga van de week mijn eerste echte 'uitstlooftaart' maken en ik wil deze graag met biscuit maken.
Ik kwam deze toevallig tegen op het internet. Heb wel gezocht naar ervaringen maar kon niets vinden.
De cupcakemix van de Jamin vind ik wel helemaal geweldig, werkt prima en is heel lekker. Dus ik verwacht dat de biscuitmix ook wel goed is, maar je weet maar nooit natuurlijk ;)

Niets op aan te merken!!
Heb 'm vorige week nog gebruikt en prima biscuits gekregen.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 20:12

Jolien87 schreef:
Zou je eventueel ook een vulling van jam met slagroom maken? Of is dit geen goede combi?

Wat denk je er zelf van :) ? Ik zou zeggen: begin gewoon en ga eens op je gevoel af :) .

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 20:16

Rinske schreef:
Jolien87 schreef:
Zou je eventueel ook een vulling van jam met slagroom maken? Of is dit geen goede combi?

Wat denk je er zelf van :) ? Ik zou zeggen: begin gewoon en ga eens op je gevoel af :) .


Tja normaal gesproken ben ik daar ook wel van ja. Maar als het niet lukt, moet ik m'n moeder een vullingloze taart voorschotelen voor d'r verjaardag, is ook zo sneu.
Aan de andere kant: volgens mij kan je bij wijze van spreken zelfs nog modder in je taart stoppen :=

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 21:28

Jolien, een 'uitslooftaart'? :=
En modder in je taart zou ik niet proberen, tenzij het ganache-modder is :+

Mijn 'uitsloverij' (sorry ik vind em wel grappig :') ) van vanmiddag :P

Opdracht was: Paars/rood met zwart en zilver, bloemen en 'ik ben heel benieuwd wat jij vind dat bij mij past' := Sja.. := Dit is het dus geworden, hoeken van de taart zijn ook met paars gedust. Vanille biscuit (paars gekleurd _O- ) met SMBC en bokkepootjesvulling en afgesmeerd met ganache :)
Afbeelding

Afbeelding

Tm dinsdag de tijd om versiersels te maken voor op een bruidstaart... Dan ga ik ze brengen, taart maakt ze zelf :)

Oh Daisy... Ik denk dat ik ook dat uiltje ga bestellen <3 <3 Wat een ge-wel-dige site is dat zeg :oo

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 21:34

Geweldig hé!
Die is zo mega-schattig!