[FOTO] Show jouw maaltijd!

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
prugelpiet

Berichten: 13074
Geregistreerd: 20-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 20:42

xPareltje schreef:
prugelpiet schreef:
[ [url=m/ddATFc.jpg]Afbeelding[/url] ]

Paddenstoelen risotto met zalm en rucola :9


Dit ziet er heerlijk uit! <3 heb je een receptje voor me hihi.


Ik doe altijd maar wat :=

Alles snijden en klaarzetten, dat sowieso. Ik heb nu 1 bakje normale champignons en 1 bakje kastanje champignons gebruikt, maar je kan er natuurlijk in doen wat je wilt en hoeveel je wilt.

Ik had nu bijna 300 gram risotto rijst, per 100 gram rijst gok ik altijd op zo'n 300 ml, dus ik zette een liter bouillon klaar. Hiervan gebruik je dus niet alles. Vandaag had ik tuinkruiden bouillon, want dat was in huis :+

Dan ga je een gehakt uitje en 2 teentjes knoflook fruiten in wat olie. Daar gooi je de rijst bij en dat bak ik altijd eventjes mee. Tot het een beetje glazig wordt. Scheut bouillon erbij, zodat de rijst net een beetje onder water staat. Dat laat je er in koken. Is het bijna allemaal opgenomen door de rijst, doe je er weer een scheut bouillon bij. Blijf dit dus steeds herhalen, tot je ongeveer 3/4 van je bouillon hebt gebruikt. Dan ga ik het beter in de gaten houden. Ik kijk altijd een beetje naar de rijst om in te schatten hoever het gaar is. Zie je nog witte stukken aan de binnenkant van je rijstkorrel, moet het nog even. Ook hap ik altijd 1 korreltje even doormidden om te voelen hoe hard het is. Het moet lekker smeuïg en zacht zijn.

Ondertussen heb je trouwens ergens je champignons gebakken in een andere pan. Hier komt veel vocht uit, dus houd daar rekening mee. Als je denkt dat je risotto nog wel een klein scheutje kan gebruiken als het bijna klaar is, dan gooi je je champignons er bij. Dit nog even laten staan tot je risotto het champignon vocht heeft opgenomen, en dan een klont boter erbij om het nog smeuïger te maken.

De zalm heb ik in de pan gedaan zodra ik mijn champignons in de risotto heb gegooid. De risotto kan dan langzaam klaar worden en de zalm bakt.

Opscheppen maar *\o/*

Het belangrijkste van risotto: heb geduld en blijf roeren! Dan is het niet zo heel moeilijk.

Er zijn vast en zeker betere en nettere manieren om dit te maken, maar het werkt en het is lekker :D
Er hebben nu overigens 3 personen met heel veel honger van gegeten. Ik houd liever wat over dan dat ik teveel heb, dus ik reken altijd zo'n 100 gram rijst per persoon.

Het overgebleven eet ik dan later een keer op hoor, ik hou niet van eten weggooien.

Niet vergeten: voor het succes van vandaag heb ik heel hard en diep in mijn vinger gesneden. Misschien is dat de truc :D

Es_ther

Berichten: 18911
Geregistreerd: 28-06-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 21:48

Afbeelding

Jetta

Berichten: 4015
Geregistreerd: 19-01-02
Woonplaats: Aan de rand van de stad

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 21:54

Afbeelding

Peuk

Berichten: 6113
Geregistreerd: 29-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 00:35

Jetta schreef:
[ [url=m/IpRR55.jpg]Afbeelding[/url] ]

Oeh dit ziet er lekker uit. :9 Wat is het allemaal?

Jorex

Berichten: 10498
Geregistreerd: 18-05-12
Woonplaats: inmiddels in dr88

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 10:40

Mijn studentenbaksels van afgelopen week:
Afbeelding
Afbeelding

Ik had er drie, maar de kip kerrie niet op de foto gezet.

Exitium

Berichten: 8191
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 16:19

Shakshuka :)

Afbeelding

marygoround

Berichten: 828
Geregistreerd: 24-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 18:29

Afbeelding
Tijdje geleden; spring rolls <3

Afbeelding
Kaas met pasta

Afbeelding
Pasta met oesterzwammen, boontjes en courgette.

Afbeelding
Zoete aardappel, pastinaak en bloemkool puree (restjesdag) met veldsla, oesterzwammen en little Willies van de vega slager *\o/*

Jetta

Berichten: 4015
Geregistreerd: 19-01-02
Woonplaats: Aan de rand van de stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 19:34

Peuk schreef:
Jetta schreef:
[ [url=m/IpRR55.jpg]Afbeelding[/url] ]

Oeh dit ziet er lekker uit. :9 Wat is het allemaal?


Couscoussalade, met rozijntjes en kikkererwten, en de nodige kruiderij: za’atar en wat ras el hanout. Dan erbij: gegrilde puntpaprika, gebakken tomaatjes, augurk, tonijnsalade ( blikje met home made mayo), rucola en nog wat dingetjes, zoals gebakken pastinaak, flinterdun, dan wordt het lekker knapperig en zoet. En een papadum voor de crisp.

LilChar

Berichten: 1257
Geregistreerd: 16-06-14
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 19:40

marygoround schreef:
[ [url=m/d1s1G3.jpg]Afbeelding[/url] ]
Tijdje geleden; spring rolls <3

[ [url=m/wsNiXH.jpg]Afbeelding[/url] ]
Kaas met pasta

[ [url=m/iAluD8.jpg]Afbeelding[/url] ]
Pasta met oesterzwammen, boontjes en courgette.

[ [url=m/J2od4B.jpg]Afbeelding[/url] ]
Zoete aardappel, pastinaak en bloemkool puree (restjesdag) met veldsla, oesterzwammen en little Willies van de vega slager *\o/*



Wat een geweldig idee om die springrolls/ rijstvel loempias op die manier te eten dan is het elke keer een verse! Ik maak er vaak 4 bijvoorbeeld maar dan wordt het wat taai

Miesemuisje

Berichten: 3364
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Hengelo (O)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 19:41

Pitabroodjes met vega shoarma en salade.

Afbeelding

lovemaylo

Berichten: 1806
Geregistreerd: 23-10-09

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 09:15

Afbeelding
Ontbijtje in het hotel :)

prugelpiet

Berichten: 13074
Geregistreerd: 20-01-12

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 10:14

Hoe eet je die springrolls? :D

marygoround

Berichten: 828
Geregistreerd: 24-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 10:38

Rijstvelletje even zacht laten worden in een bakje lauwwarm water, vullen, vouwen en eten haha. Lekker is als je toppings wat verschillende structuren hebben; noodles, kiemgroente, sla en kruiden (munt en koriander), nootjes, sojaboontjes, mango, avocado etc.
Ik vouw ze dicht als een wrap, rijstvel plakt aan elkaar dus is makkelijker dan het lijkt. Dipsaus van sojasaus en wat sambal/rode peper erbij en je bent good to go :D

xTammyy

Berichten: 4521
Geregistreerd: 20-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 11:23

Exitium schreef:
Shakshuka :)

[ [url=m/kZmV7r.jpg]Afbeelding[/url] ]


Kun je vertellen wat hier in zit? Ziet er lekker uit!

Exitium

Berichten: 8191
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 20:38

xTammyy schreef:
Exitium schreef:
Shakshuka :)

[ [url=m/kZmV7r.jpg]Afbeelding[/url] ]


Kun je vertellen wat hier in zit? Ziet er lekker uit!

Heb een tomatensaus gemaakt met prei, paprika, een blik tomaten, een eetlepel bruine suiker, koriander, komijnzaad, paprikapoeder, chipotle, cayennepeper en zout. Die even een kwartiertje laten pruttelen, toen met een lepel kuiltjes gemaakt en eieren erin gedaan. Deksel op de pan en dan een minuut of vijf op laag vuur. :)

LilChar

Berichten: 1257
Geregistreerd: 16-06-14
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 22:16

marygoround schreef:
Rijstvelletje even zacht laten worden in een bakje lauwwarm water, vullen, vouwen en eten haha. Lekker is als je toppings wat verschillende structuren hebben; noodles, kiemgroente, sla en kruiden (munt en koriander), nootjes, sojaboontjes, mango, avocado etc.
Ik vouw ze dicht als een wrap, rijstvel plakt aan elkaar dus is makkelijker dan het lijkt. Dipsaus van sojasaus en wat sambal/rode peper erbij en je bent good to go :D



Lekker hoor! Nog wat tips wat ik vaak doe:
geraspte wortel met citroen, sushirijst, komkommer, sesamzaadjes en ik vind zelf visvervangers zoals de (nep)zalm er bij ook heel lekker.

LilChar

Berichten: 1257
Geregistreerd: 16-06-14
Woonplaats: apeldoorn

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 22:19

Ziet er niet fantastisch uit maar was het wel:
Veldsla op de bodem met gnocci, paprika, rode ui en knoflook en dan de Tonyn van de vegetarische slager mee bakken. Echt super lekker.
Afbeelding

prugelpiet

Berichten: 13074
Geregistreerd: 20-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-20 00:10

marygoround schreef:
Rijstvelletje even zacht laten worden in een bakje lauwwarm water, vullen, vouwen en eten haha. Lekker is als je toppings wat verschillende structuren hebben; noodles, kiemgroente, sla en kruiden (munt en koriander), nootjes, sojaboontjes, mango, avocado etc.
Ik vouw ze dicht als een wrap, rijstvel plakt aan elkaar dus is makkelijker dan het lijkt. Dipsaus van sojasaus en wat sambal/rode peper erbij en je bent good to go :D


Klinkt goed!

Ik heb het werkelijk nog nooit gegeten dus ik ga het zeker een keer maken :D

Fearn

Berichten: 5063
Geregistreerd: 06-02-13

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-20 19:21

Zoete aardappel, courgette en viskroketjes met truffelsaus
Afbeelding

m9ara

Berichten: 936
Geregistreerd: 19-08-10

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-20 21:34

Bloemkoolrisotto met salie en hazelnootAfbeelding

Exitium

Berichten: 8191
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-20 22:06

Afbeelding

Noraly_

Berichten: 2075
Geregistreerd: 09-10-05
Woonplaats: Heemstede

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-20 10:55

m9ara schreef:
Bloemkoolrisotto met salie en hazelnoot[ [url=m/US8JKw.jpg]Afbeelding[/url] ]

Ik ben een stille meelezer, maar heb je hier eventueel een recept van?

m9ara

Berichten: 936
Geregistreerd: 19-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-20 12:21

Noraly_ schreef:
m9ara schreef:
Bloemkoolrisotto met salie en hazelnoot[ [url=m/US8JKw.jpg]Afbeelding[/url] ]

Ik ben een stille meelezer, maar heb je hier eventueel een recept van?


Ja zeker! Het recept komt uit de delicious, maar heb het iets aangepast.

Ingredienten voor 2/3 personen:
- 100 gram risottorijst
- 400 gram bloemkoolrijst
- scheut witte wijn
- 125 gr creme fraiche light
- +/- 50gr parmezaan
- 1 tot 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 3 takjes salie
- 25 gram roomboter
- 40 gram hazelnoten
- bouillonblokje paddestoel

Stappenplan:
- Snij de knoflook en sjalot klein
- zet ondertussen +/- 1 liter bouillon op het vuur om op te warmen
- verwarm een beetje boter/olie en fruit hierin de knoflook en ui
- voeg na een paar minuten de risottorijst toe en vervolgens de flinke scheut witte wijn
- wanneer de witte wijn is opgenomen voeg je de bloemkoolrijst toe.
- vul aan met een lepel bouillon, en vul steeds op nieuw aan als de bouillon bijna opgenomen is.
- herhaal dit +/- 20 minuten tot de risottorijst gaar is
- Verwarm in de laatste minuten in een steelpannetje de roomboter
- Haal de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en creme fraiche toe en zet de pan met deksel voor 2 minuten weg
- voeg ondertussen de salie toe aan de boter en bak krokant
- serveer de risotto op de borden, schenk de iets gebruinde boter met salie eroverheen en garneer met de hazelnoten (iets gehakt) en eventueel nog wat parmezaan.

Fearn

Berichten: 5063
Geregistreerd: 06-02-13

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-20 19:30

Afbeelding

lynnXtubbie

Berichten: 715
Geregistreerd: 30-07-10
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-20 19:52

Afbeelding