pien_2010 schreef:Marfay en Kally, mag ik daarbij de recepten. De hete bliksem ga ik dan met de rode aardappel maken.
dat kan prima
Hete Bliksem:
met tamme kastanje
Tamme kastanjes poffen of koken (kruisje in de bast maken zodat je ze makkelijk kunt open maken, als de hoekjes helemaal opgekruld zijn zijn ze goed, ca. 5 minuten op 100graden, maar proef er eerst eentje. Ze worden lekker zacht (niet smeuïg!)). Bij koken: meekoken met de aardappelen. Ca. 1-2 kastanjes per aardappel, afhankelijk van wat je lekker vindt. Kastanjes pellen, probeer zoveel mogelijk van het pluizige weg te krijgen - maar je kunt dit prima eten.
met kweepeer
Kweeperen goed schillen en alle hardere stukjes (vooral het klokhuis) ruim wegsnijden. In stukjes snijden en samen met de aardappelen koken.
afmaken
Aardappelen (en kweeperen) stampen met boter/margarine en melk/sojamelk/hazelnootmelk/amandelmelk/havermelk. Eventuele kastanjes kort mee stampen aan het einde: ze mogen brokkelen, maar je wil nog wel grove textuur hebben. Beetje grof zout, flink veel verse (witte) peper toevoegen. Je maakt tenslotte Héte Blikem!
Ondertussen (rode) uien en schijfjes appel (1 op 1) bakken in boter/margarine.
Stamppot serveren met de uien en appels, eventueel mosterd erbij als je dat lekker vindt (ja dus!
).