Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 14:28

Als ik voor volgende week zondag (8juli) een taart wil gaan maken,
kan ik dan vrijdag de biscuit bakken en zaterdag bekleden&decoreren?
Is dat mogelijk?
En moet de taart dan vrijdag in de koelkast of gewoon in een doos in de keuken?
En zaterdag kan hij ook in de koelkast, of is dat niet goed voor 't fondant?

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 14:32

Patricia: De uiltjes uitstekers heb ik bestel bij Cakes By Bien.
Chipolata vulling? Wat moet ik daaronder verstaan?
Ik gok dat hier in België chipolata iets heeeeeeeeel anders is dan bij jullie :p

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 14:59

Daisy: heb de uiltjes meteen ook besteld :) al vaker geprobeerd, maar ze waren steeds uitverkocht, nu weer gekeken nadat ik jouw berichtje zag en nu zijn ze op voorraad!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 15:00

_Loveshorses schreef:
Als ik voor volgende week zondag (8juli) een taart wil gaan maken,
kan ik dan vrijdag de biscuit bakken en zaterdag bekleden&decoreren?
Is dat mogelijk?
En moet de taart dan vrijdag in de koelkast of gewoon in een doos in de keuken?
En zaterdag kan hij ook in de koelkast, of is dat niet goed voor 't fondant?


Watvoor vulling wil je gaan gebruiken? Meestal kan dit wel. (vrijdagavond bakken, zaterdag bekleden en zondag eten)

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 15:15

KozieZ schreef:
_Loveshorses schreef:
Als ik voor volgende week zondag (8juli) een taart wil gaan maken,
kan ik dan vrijdag de biscuit bakken en zaterdag bekleden&decoreren?
Is dat mogelijk?
En moet de taart dan vrijdag in de koelkast of gewoon in een doos in de keuken?
En zaterdag kan hij ook in de koelkast, of is dat niet goed voor 't fondant?


Watvoor vulling wil je gaan gebruiken? Meestal kan dit wel. (vrijdagavond bakken, zaterdag bekleden en zondag eten)

Eigenlijk heel simpel, jam. :o
En moet ik het dan in de koelkast of gewoon op kamertemp. bewaren?

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 15:24

Ik zou niet in de koelkast doen, tenzij er slagroom op zit.
K zeg ook altijd tegen de mensen die van mij taart krijgen met botercreme etc, buiten de koelkast bewaren dan issie zeker 3 dagen eetbaar :j

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 15:28

Oke, dus bekleed en al gewoon in bijv. de keuken laten staan?
Wel de biscuit van vrijdag op za in de koelkast?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-06-12 15:28

ClaudiaHS schreef:
TT, hoe heb je het deeg in een cc vormpje gekregen dan?
Gewoon een rondje uitgerold?


zelfde als hij een grote appeltaart...ik gebruik appel kruimel overigens..
beetje deeg op de bodem plat drukken en daarna steeds beetjes langs de randjes drukkken, vullen met appel/rozijnenmix en daarna wat kruimeldeeg eroverheen....mjammie!

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 15:44

_Loveshorses schreef:
Oke, dus bekleed en al gewoon in bijv. de keuken laten staan?
Wel de biscuit van vrijdag op za in de koelkast?

Ik denk als je de taart afsmeert en dan in de koelkast zet hij beter goed blijft.
Heb zelf ook een beetje deze vraag..

Hoelang is het houdbaar in/buiten de koelkast en kun je een bescuit die helemaal is afgesmeerd maar nog geen fondant over zit ook invriezen??

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-06-12 17:25

met fondant kun je de taart ook in zijn geheel invriezen, dagje van te voren in de koeling ontdooien.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 18:43

muppetmayo schreef:
Patricia wat een enorm leuke taarten! Die chipolata vulling, doe jij dat gewoon met mona toetje?


nee, met bavaroismix van just enjpy it in Almere! Aanrader!!!!

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 19:11

Kozie: Die is zoo schattig hé! Ben blij dat ze ook in België leveren

charissiej
Berichten: 1427
Geregistreerd: 03-03-06
Woonplaats: Zuidland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 19:32

DaisyE schreef:
Chipolata vulling? Wat moet ik daaronder verstaan?
Ik gok dat hier in België chipolata iets heeeeeeeeel anders is dan bij jullie :p


Whahah,dat is een bepaalde smaak,ik vind het lastig uitleggen, maar Mona heeft er bv een toetje van. Maar wat is het in het Belgisch dan?

Ine23
Berichten: 4262
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 19:59

charissiej schreef:
DaisyE schreef:
Chipolata vulling? Wat moet ik daaronder verstaan?
Ik gok dat hier in België chipolata iets heeeeeeeeel anders is dan bij jullie :p


Whahah,dat is een bepaalde smaak,ik vind het lastig uitleggen, maar Mona heeft er bv een toetje van. Maar wat is het in het Belgisch dan?


Chipolata is worst bij ons :')
stille meelezer :o

BalouArera
Berichten: 1356
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 21:23

Misschien een stomme vraag, maar hoe vullen jullie jullie cake? Ik wil graag een cake gaan maken voor mezelf omdat het me gelukt is 2 Havo te gaan doen inplaats van 2 Mavo, eerst sneed ik altijd gewoon de cake doormidden, smeerde de vulling ertussen en deed de andere helft er weer op, het klinkt misschien heel onduidelijk ik zal het even tekenen...
Afbeelding
Ik hoop dat de tekst duidelijk is...

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 21:30

Ik doe bijna hetzelfde, alleen snijd ik hem niet 1 keer door, maar 2 keer, zodat je dus 3 lagen krijgt.

Dan onderste laag op mijn turntable leggen, dijkje botercreme spuiten, vullen, laag erop, dijkje botercreme, vullen, bovenkant erop en afsmeren. :)

Ik doe zelf meestal 2 verschillende vullingen per laag.

BalouArera
Berichten: 1356
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 21:31

Oke, ik heb vanmiddag een biscuit gemaakt, dit is denk ik te dun om 2x door te snijden, maar ik ga het proberen... Bedankt!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-12 21:36

Als het niet lukt is 1 keer natuurlijk ook al prima, net wat je wilt.

Firefly4

Berichten: 1164
Geregistreerd: 28-12-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 10:21

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw in dit topic.
Al tijdje bezig met taarten maken (begonnen met cupcakes en langzaam taarten).

Heb hier wat foto's van mijn creaties afgelopen 2 weken:

Mijn moeder was jarig en heb een riante chocolade taart gemaakt.
Deze heb ik afgewerkt met glazuur en van fondant roosjes gemaakt (voor eerste keer... wat een werk, maar vind ze mooi geworden).
Met botercreme wat geprobeerd om te tekenen, maar dit ging nog niet zo goed :)
De taart was erg machtig maar ook ontzettend lekker :)
Afbeelding
Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-3C6ZKIGR.jpg

Daarna voor mijn schoonzusje die is verhuist een leuke taart met bloemetjes en bijtjes haha
Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-EIR3RFWL.jpg

En ook nog een taart voor vandaag; mijn moeder krijgt wat visite en ze vond de vorige zo leuk dat ze er ook nog 1tje wou :)
Helaas is deze niet helemaal geworden zoals ik wou (door warme weer smelt alles voor je ogen... pfff)
Met liefheersbeestjes :) Wou ze graag haha
Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-KW3SUGMQ.jpg

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 10:26

Sorry, maar nog eventjes mijn vraag;
als ik aankomende zondag een taart wil eten, kan ik hem dan vrijdag bakken en zaterdag bekleden&vullen?
en moet ik dan de biscuit vrijdag op zaterdag in de koelkast? en zaterdag op zondagook?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 10:38

Ja, dan kun je vrijdag bakken. Biscuit hoeft kaal niet in de koelkast, gewoon in een afgesloten pedaalemmerzak oid bewaren. Dan kun je hem prima zaterdag vullen en bekleden, ik zou hem dan wel in de koelkast bewaren met dit weer. Hij kan dan gewoon zo in de koelkast staan, je hoeft hem niet af te dekken. Tip: zet hem na het afsmeren even een paar uurtjes in de koelkast, dan wordt je botercreme steviger en is hij makkelijker te bekleden.

_Loveshorses

Berichten: 451
Geregistreerd: 12-07-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:02

Rinske schreef:
Ja, dan kun je vrijdag bakken. Biscuit hoeft kaal niet in de koelkast, gewoon in een afgesloten pedaalemmerzak oid bewaren. Dan kun je hem prima zaterdag vullen en bekleden, ik zou hem dan wel in de koelkast bewaren met dit weer. Hij kan dan gewoon zo in de koelkast staan, je hoeft hem niet af te dekken. Tip: zet hem na het afsmeren even een paar uurtjes in de koelkast, dan wordt je botercreme steviger en is hij makkelijker te bekleden.


Heel erg bedankt, nu weet ik het zeker. ;)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:04

Word fondant/marsepijn niet waterig in de koelkast?

Ik heb gisteren marsepijn gekocht, ik deed tot nu toe alleen met fondant dus even proberen :D

Wat gebruiken jullie liever en om welke reden? (Smaak, kneedbaarheid, vormbaarheid, houdbaarheid etc etc)

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:05

oke oke, jullie hebben gelijk, afsmeren met ganache werkt echt nog prettiger dan bc >;) -:) :roll:

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-12 11:06

Lisette, welk recept heb jij gebruikt?
En heb je vloeibaar of dikke ganache gebruikt om af te smeren?