Taarten decoreren XX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 13:20

@Zonnepaardje, ik heb dat soms ook, geen idee hoe dat komt, maar ik heb het niet altijd, en als ie wel "plakkerig" is laat ik hem even een half uurtje afkoelen gewoon rechtop en draai ik hem dan pas om. Dan plakt ie niet vast...

@Oehlalala ik haal mijn biscuit altijd meteen uit de oven, anders zakt ie weer in door de hitte van je oven. Ik haal meestal mijn springvorm even los en dan weer vast om er vervolgens een houten plank op te leggen of ik draai hem om. Invriezen zou ik op een taartbodem doen (of de onderkant van een springvorm ofzo), dan breekt of scheurt ie niet....

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 13:23

Even een kort vraagje, denken jullie dat het mogelijk is om een laagje bisquitjes (koekjes) tussen de kwarklagen van een dr. oetkertaart te doen? Zegmaar bodem, laag kwark, laag bisquitjes, kwark?
Of zullen de bisquitjes gaan dalen of stijgen in de kwark?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-12 13:29

Die gaan dalen volgens mij, of je moet eerst de helft erin schenken, op laten stijven, dan de koekjes erop leggen en een volgende laag vulling erop schenken en op laten stijven.

De vullingen van kwarktaart is namelijk vloeibaar als ie net gemaakt is.

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 13:39

hmz, daar was ik al bang voor... Het leek me wel lekker namelijk! Maar de kwark in 2 delen maken durf ik niet aan, denk dat de mix dan niet goed verdeeld is.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-12 13:41

Kan wel toch? Weeg je gewoon 2 gelijke delen van alles :) .

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 15:23

Zo ff tijd om bij te lezen :D
Zag weer leuke baksels voorbij komen zeg.
Zaterdag is mijn man nog even naar de Makro geweest en de Kenwood voor me gehaald.
Jeeeh ik ben er blij mee, mooi ding.
Gisteren natuurlijk even getest met CC's mix, we hadden iets te lang geklopt, dus hele luchtige CC's die een beetje waren ingezakt, maar ze smaakten prima. :=

Rinske, hoelang mix jij Biscuitmix met de Kenwood, ook gewoon 20 minuten? en dan op de hoogste stand?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-12 16:55

Jep, 20 minuten op de hoogste stand, dan even een half minuutje op de laagste stand om grote luchtbellen eruit te halen.

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 17:27

echt? zolang... ik doe 10 minuten hoog en 2 minuten laag...... mss dat daarom mijn chocobiscuit niet wil rijzen :=
de gewone biscuit rijst wel op deze manier.

Waarom zo lang?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 17:29

ik klop ook zo lang ja

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 17:58

Mooi, dan gaat Kennie morgen zijn eerste biscuitje mixen.
Ben benieuwd.
Ik vermoede al dat het zo lang moest, dan wordt ie lekker luchtig.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 18:11

Ja dan worden ze inderdaad lekker luchtig

wishmelucky

Berichten: 429
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: W-vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 19:39

Crista schreef:
@Zonnepaardje, ik heb dat soms ook, geen idee hoe dat komt, maar ik heb het niet altijd, en als ie wel "plakkerig" is laat ik hem even een half uurtje afkoelen gewoon rechtop en draai ik hem dan pas om. Dan plakt ie niet vast...

@Oehlalala ik haal mijn biscuit altijd meteen uit de oven, anders zakt ie weer in door de hitte van je oven. Ik haal meestal mijn springvorm even los en dan weer vast om er vervolgens een houten plank op te leggen of ik draai hem om. Invriezen zou ik op een taartbodem doen (of de onderkant van een springvorm ofzo), dan breekt of scheurt ie niet....


Helaas blijft de bovenkant plakken bij mij ;( Heel erg raar !
Weet er iemand anders hoe dit komt?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-12 19:40

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt :P .

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 21:57

Ik doe met mijn Kenwood ook 20 minuten. Hoe langer, hoe luchtiger je mix wordt!
Laatst wilde ik 2 taarten tegelijk doen, en rees de mix bijna boven de beslagkom uit! Was echt een hele berg!

Hier nog een foto van mijn 1e striktaart, een linkje omdat ie anders te groot is. Voor een eerste striktaart vind ik hem best goed gelukt!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 0520_n.jpg

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-12 23:01

ik vind hem leuk geworden hoor esgaroth had alleen onderaan ook zo'n donker paarse rand nog gedaan

corinne1981

Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 08:20

Leuk met die sterretjes er op! Het lijkt wel alsof de lussen te kort te drogen hebben gelegen, ze lijken wat ingezakt.
Als ik een strik maak, laat ik de lussen echt dagen drogen, dan zakt hij niet meer in.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 09:55

Ik vind het trouwens maar een takkewerkje die strikken :')
a) heb ik daar helemaal het geduld niet voor en b)aaargh dan knapt er weer wat ^) en dan heb ik c)al helemaaaaaaaaal geen zin meer om er ook nog een randje ofzo langs te maken _O-

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 10:19

gisteren voor het eerst geprobeerd te boetseren met tylose, maar lukte van geen kanten, leek wel of me fondant te droog was ofzo....

Heb ook eens zelf icing geprobeerd te maken maar dat faalde ook, was niks.....

Dus gisteren alleen saai een bodem gebakken en wat figuurtjes uit fondant gehaald met me nieuwe uitstekers, ben dik 2 uur bezig geweest met klooien haha.
Ga vanavond me vullingen maken en dan ook versieren.

Heb trouwens ook van die lineaal letter uitstekers maar jemig, wat een drama is dat......

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-02-12 10:19

Ik heb echt nog nooit gehad dat er een lust is gebroken, misschien moet je hem wat langer laten drogen? Of net iets minder dun uitrollen :) ?

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 10:20

corinne1981 schreef:
Leuk met die sterretjes er op! Het lijkt wel alsof de lussen te kort te drogen hebben gelegen, ze lijken wat ingezakt.

De strik heeft 2 weken gedroogd := Dus misschien zelfs wel te lang!
Ik vond het achteraf ook maar een enorm pokkewerk hoor, ga hier niet mijn dagelijkse ding van maken.
Randje onderaan heb ik nog aan zitten denken, maar dan zou dat randje op het onderbord liggen, en dat vond ik ook weer niet mooi. Dus bewust weggelaten :)

Dank voor de comments!! :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-02-12 10:22

Wat je dan zou kunnen doen is je lussen iets ronder maken met je vingers, al bij het maken :) . Maar van mij hadden er denk ik wel wat meer lussen in je strikt gemogen, dan wordt ie ook wat voller :)

Kinke

Berichten: 21164
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 12:05

Iemand zin in een appelcupcake met een toef van monchou/slagroom en kaneel? Of een stukje taart, gevuld met frambozenbavarois en verse frambozen? Manlief was gisteren jarig :)
Afbeelding
Afbeelding

meggiemeg

Berichten: 12615
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 12:23

Nog gefeliciteerd, dat ziet er goed uit!

Kinke

Berichten: 21164
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 12:27

thanks!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-12 12:28

Jaaaaaaaaaa ikke Kinke :D Bietje ver rijden, dus stuur maar op _O-

Nog gefeliciteerd met je man
Ziet er overheerlijk uit :9