De eerste batch (ik heb maar een muffinvorm van 6 stuks) zijn gebakken, een beetje donker van kleur. De volgende batch gaat er zo in, ietsje minder lang denk ik dan maar.
Laurabram, die quiches zijn ook altijd lekker he, ik maak er meestal een met prei, ham en tomaat.
Ze zijn wat anders, maar super leuk geworden! Had gewoon cake gemaakt, en cream cheese frosting voor ertussen, deze had ik roodgekleurd. Volgende keer doe ik red velvet cake maken! Van de xenos had ik van die candy canes, roze met aardbeien smaak, die had ik in de bollen gestoken en debollen in witte candy melts gedoopt! https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7519_n.jpg
Toen rode candy melts gesmolten, in een wegwerpzak van wilten (die zijn ideaal, kan je zelf een puntje afknippen en bepalen hoe groot je gat is) Eroverheen geslingerd, en rode suiker eroverheen gestrooid, gaf een heel leuk resultaat, niet zo glitterig als op de originele foto, maar heel leuk!
Die zijn leuk geworden Carline! Ben benieuwd naar jou brownie recept Mara.
Anoniem
Geplaatst: 08-01-12 14:06
Ik ben ook heel benieuwd naar het brownie recept. Vind het altijd wel grappig dat er voor iets heel simpels zo ontzettend veel recepten zijn. Ook met allemaal andere resultaat.
Leuk die cakepops! Absoluut niet mijn dingen, maar knap gemaakt.
_Mara_
Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 08-01-12 15:32
Haha, inderdaad Judith! Heeft bij mij ook even geduurd voordat ik het juiste recept gevonden had. Maar degene die ik nu hebt werkt eigenlijk altijd. In ieder geval, hier in Groningen in de combi magnetron/oven. Heb hem nog niet geprobeerd thuis bij me ouders in de gasoven. Maar hierbij het recept!
voor 24 brownies 40 g tarwebloem 60 g cacao poeder 500 g suiker (Ik doe er zelf iets minder in want het is wel echt heel veel suiker ) 125g fijngehakte pecannoten-walnoten (optioneel) 250 g pure chocolade stukjes gehakt 250 g gesmolten boter 4 tl vanille-essence 4 eieren losgeklopt
1. verwarm de oven viir op 180 graden. vet een rechthoekige vorm in van 20 bij 30 cm in en bekleed met bakpapier. (Ik doe het in een lage ovenschaal, geen idee van de maten maar dat werkt ook prima.) 2. zeef de bloem met het cacaopoeder in een kom en schep er de bsuiker, noten en chocolade doorheen. meng en maak een kuiltje 3. doe de boter, vanille en eieren in het kuiltje en roer erdoorheen. schep in de vorm strijk de bovenkant glad en bak 50 min. (de koek is dan nog wat plakkerig aan de binnenkant) Zet minstens 2 uur in de koelkast en snij hem daarna pas in stukjes.
En dan smullen maar! Ik vind hem het lekkerst een uur nadat die weer uit de koelkast is gekomen, dan bewaar ik hem gewoon buiten de koelkast. Die 2 uur in de koelkast is ervoor zodat die plakkerige binnenkant even wat meer textuur krijgt. Maar hij blijft nog wel smeuïg daarna.
Joanne1987
Berichten: 5888
Geregistreerd: 13-11-06
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 08-01-12 15:35
ga ik ook eens proberen! heb gister avond citroentaart gemaakt, dalijk ff testen.
ben alleen nog ram slecht in dat glazuren
en mn cupcakes van gisteren
ff terugkomend op mijn vraag vorige pagina: iemand een basis recept voor taartbodems als ik mn stapeltaart ga maken?
Hier nog het recept voor de dadelcake (gekregen van een vriendin):
Ingrediënten: (voor 1 cake –> ong. 8 personen) - 250 gram ontpitte dadels - 60 ongezouten boter, in stukjes - 180 fijne kristalsuiker (of rietsuiker dat gaat ook prima) - 2 eetlepels golden syrup - 2 eieren, losgeroerd - 180 gram bloem, gezeefd - 1 1/2 theelepel bakpoeder - 250 ml water - snufje zout.
Op 170 graden in een elektrische oven. In ingevet cakeblik met bakpapier.
Dadels in 250 ml water en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat inkoken tot ze heel zacht zijn. Prak de dadels fijn en voeg boter, suiker + golden syrup toe. Roer tot alles gesmolten is en neem de pan van het vuur. Laat even afkoelen. Roer de eieren erdoor. Vouw bloem en bakpoeder met een snufje zout erdoor, schep het beslag in de vorm en bak ong. 45 minuten tot de cake goudbruin/gaar is.
@Joanne1987 als basis voor een stapeltaart word in de meeste gevallen Biscuit gebruikt, ook kan je een chocolade/fruit/wortel cake gebruiken eigenlijk alles wat maar stevig is is bruikbaar.
Als je twee (of meer) taarten op elkaar stapelt, is het belangrijk om deuvels te gebruiken; dit zijn stokjes die je in de onderste taart steekt, waar de volgende op rust. De volgende taart moet dus wel op een taartkartonnetje staan. Je kunt "echte" taartdeuvels gebruiken (zie dowel rod van hout of vanplastic), maar je kunt ook eetbare stokjes zoals chocosticks of Kitkats gebruiken. Andere alternatieven zijn maisprikkers. Zorg er in ieder geval wel voor dat datgene dat je gebruikt om te stapelen geschikt is voor contact met voedsel.
Een erg duidelijke howto om te stapelen vind je op www.tartacadabra.com, klik in het hoofdmenu daar op Howto's
die sla ik op nexthorse! Moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit echt dadels op heb, volgens mij ooit toen ik klein was maar kan me niet meer herinneren hoe ze smaakten. Maar ik ga het gewoon een keer proberen.