Eerst grofgesneden gember, ui en knoflook in de wokpan in behoorlijk wat olie totdat het helemaal bruin is. Dan eruit vissen. De overgebleven olie heeft nu veel smaak en daarin ga je bakken.
Groente wat erin gaat is bij ons eigenlijk standaard bosui en doperwtjes. Verder vind ik taugé ook erg lekker door de nasi. Daarnaast marineer ik ook tahoe (met knoflook, gember, ketjap manis, sojasaus, ahornsiroop, rijstazijn, sesamolie en soms wat limoensap) wat ik krokant bak. Als de tahoe krokant is bak ik de bosui mee, vervolgens de doperwtjes en eventueel de taugé (beide geblancheerd). En dan de rijst van de dag ervoor erbij. Beetje zout en peper erbij, klein beetje sesamolie en een scheut water zodat de rijst weer mooi gaat glanzen.
Wij hebben er vaak gebakken uitjes, augurken en zelfgemaakte pindasaus bij. Cassave is ook erg lekker (maar halen we niet zo vaak).
Misschien dat anderen dit ook interessant vinden
nasi bekt een stuk lekkerder dan nasi goreng, en iedereen weet wat bedoeld wordt.
Haha...valt ook wel mee hoor, maar veel mensen weten het eigenlijk niet.
meeste van die zaken staan toch al standaard bij ons in het kastje
met kip en gamba's