wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
SophievdV
Berichten: 14884
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: met een prachtig uitzicht!

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:11

Vonneke heb je al eens courgettesoep gehad?

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:11

Die zijn hier inmiddels allemaal al gevallen. Misschien nog op de markt?
* Edit, de tamme kastanjes

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:12

Pletje123 schreef:
[naam] heb je al eens courgettesoep gehad?


Dat was mijn eerste eigen gemaakte soep! Super lekker!

SophievdV
Berichten: 14884
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: met een prachtig uitzicht!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:13

Wij hebben hier voornamelijk wilde kastanjes. Beetje jammer want ze zijn zo lekker die tamme kastanjes.

Vonneke oh ja vind ik ook altijd vandaar :D

Mars

Berichten: 33860
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:19

Oeh, ik volg dit ook!


Mijn recept voor de meest basic Uiensoep (ong 2 personen):

- 450 gram uien, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
- ong 30 gram boter om ui te bakken
- tijm
- laurierblad
- peper/zout
- 35 gram bloem
- 150 ml witte wijn
- 1 liter runderbouillon (ik maak het zelf met blokjes)


- Smelt de boter en voeg uien toe, laat ze ongeveer 20 minuten staan op half hoog vuur tot ze volledig bruin zijn gebakken en als het ware gekaramelliseerd zijn, schep af en toe om
- voeg de knoflook en bloem toe, schep goed door en bak even kort
- schenk de wijn erbij, goed mengen en als het goed is heb je nu een soort papje
- giet bouillon er geleidelijk bij, goed roeren, voeg ook je laurierblad toe
- Breng je soep op smaak met tijm, peper en zout, laat een half uur zacht door koken

Tip: voorzichtig met zout, de bouillon is namelijk al vrij zout

Wil je het helemaal goed doen schep je soep dan in een kom, leg er een geroosterd stukje stokbrood in en bestrooi met kaas. Laat de kaas even smelten onder de grill en eet smakelijk!

heleen_
Berichten: 65
Geregistreerd: 07-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-14 11:53

Heeft iemand nog een lekker recept voor courgettesoep :D ?

Kaatje

Berichten: 1678
Geregistreerd: 02-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-14 14:51

Citaat:
Heeft iemand nog een lekker recept voor courgettesoep

Heel simpel :
Ui fruiten ,
1 gewassen en in ringen gesneden stevige prei erbij,
2 flinke aardappels in kleine dobbelsteentjes erbij
en dan de courgette in dobbelstenen ,ik doe de schil er af maar t hoeft niet,
dit alles zeker 10 minuten laten pruttelen ,
ondertussen water koken, en toevoegen.
afhankelijk van de hoeveelheid water bouillonblokjes erbij ,ik doe ongeveer anderhalve liter
dus 3 bouillonblokjes ,ik doe er altijd een kippenbouillon bij, een tuinkruiden- en een groentenbouillonblokje.
alles aan de kook brengen , en de staafmixer erdoor .

Optioneel : een kuipje kruidenkaas door de soep mixen. :9

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-14 23:05

Een heel kuipje??? :wow:
Ik doe er geen aardappel in, dat vind ik niks toevoegen, maar wel een paar tenen knoflook.
Is ook lekker met een klodder groene pesto er in. :9

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 135058
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-14 23:07

Qua smaak voegen aardappels inderdaad weinig tot niks toe, maar het maakt je soep wel wat meer gebonden.
Knoflook zou ik ook zeker doen, dat is eigenlijk altijd goed :D

Kaatje

Berichten: 1678
Geregistreerd: 02-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 19:53

Citaat:
Een heel kuipje???

:j dan heb je meteen je tenen knoflook .
Citaat:
Qua smaak voegen aardappels inderdaad weinig tot niks toe, maar het maakt je soep wel wat meer gebonden.

Juist. :j

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 22:46

Mijn soep is altijd dik genoeg door de hoeveelheid groente die ik er in doe. :)

Tallie1979
Berichten: 23397
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 22:52

Ik heb hier een soepenboek, roep maar als er iets is wat je specifiek zou willen maken, dan kijk ik of het erin staat! :D

Anoniem

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 22:58

Ik vind aardappel ook niets toevoegen

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 22:59

Aardappel hoort ook geen smaak toe te voegen, maar wordt puur gebruikt om soep te binden.

AmyII

Berichten: 7543
Geregistreerd: 22-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 23:00

Ik ben gek op aardappel (in) soep. Maar ik ben sowieso verzot op aardappel. (Gekookt, gebakken, gestoofd! Alles vind ik lekker. Behalve frituur).

Staat er toevallig een recept voor aardappelsoep in jouw boek Tallie?

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-14 23:25

Ik houd niet van aardappel. Alleen in de stamppot maar daar gebruik ik hem voor mezelf ook niet meer in.

Tallie1979
Berichten: 23397
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:13

AmyII schreef:
Ik ben gek op aardappel (in) soep. Maar ik ben sowieso verzot op aardappel. (Gekookt, gebakken, gestoofd! Alles vind ik lekker. Behalve frituur).

Staat er toevallig een recept voor aardappelsoep in jouw boek Tallie?



Alleen een vichysoise met prei en aardappel.. :P

Wat denken jullie van een linzensoep met mosselen? :P

AmyII

Berichten: 7543
Geregistreerd: 22-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:15

Wat is een vichisoise?

Tallie1979
Berichten: 23397
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:15

Koude soep.. :P

Heb er ook een recept voor brandnetelsoep in staan..

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:33

KarinvdM schreef:
Ik houd niet van aardappel. Alleen in de stamppot maar daar gebruik ik hem voor mezelf ook niet meer in.


Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt! Wat is jouw vervanging van de aardappel in stampot?

Majabeestje
Berichten: 4178
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:35

Mijn tomatensoep wordt nooit zo lekker. Maar mijn man is dol op tomatensoep dus ik ben blijven uitproberen. Tot ik eergisteren de ultieme soep eindelijk gemaakt heb.
Komt ie:

-Kilo goed rijpe tomaten (erg belangrijk, ze moeten goed dieprood en zacht zijn)
-2 rode uien
-4 tenen knoflook (niet gepeld!)
-Halve theelepel gedroogde tijm
-Theelepel gedroogde oregano
-Halve liter bouillon
-Scheutje kookroom
-Peper en zout
-Olijfolie

Men pakt een vrij grote ovenschaal en mikt daar de tomaten in 4 stukken in. Ik haal dat binnenste harde stukje eruit.
De uien in stukken erbij. De tenen knoflook in de schil ook. Olijfolie erover gieten en de kruiden en peper en zout er ook over en alles even husselen.
Dit doe je in de oven op 200 graden ofzo. Ongeveer een half uur, mag ook langer. Ik kijk vaak even, beetje op gevoel.
Dan eruit halen en dan de velletjes van de tomaat eraf pielen. Ik doe dat met de vingers maar met twee vorken kan ook.
Ook de knoflooktenen aan 1 kant open maken en de knoflook eruit drukken.
Dit tomatenprutje doe je in een pan en voegt dan voorzichtig deel voor deel de bouillon toe, goed de dikte in de gaten houden want het is gauw te dun. Ook nog scheutje kookroom erbij doen. Ik heb er nog extra zout en peper en bouillonpoeder aan toegevoegd op het eind. De staafmixer erdoor en klaar.
Súperlekker met zelfgemaakte gekruide en gebakken (!) soepballetjes en vooral, geraspte kaas door de soep. Het was echt zo lekker:)

liekensancho

Berichten: 1221
Geregistreerd: 25-11-06
Woonplaats: Zuidelijkste deel NL

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:51

Thom ka kai
Omdat ik vegetarier ben hier de vegetarische variant maar hij is officiel met met kipfilet dus tofu met kip vervangen...
Half Pond champignons,
blok tofu in stukken snijden
2 Serehstengels in miniscule stukjes snijden
Tomaat zonder vruchtvlees in stukjes snijden
2 blikken kokosmelk
1 leeg blik kokosmelk met water
Zakje tom ka kai kruiden van een thaise winkel, soort pasta in een wit zakje

Kokoksmelk aan kook brengen met blik water, met de sereh en champignons, paar minuten koken dan rest toevoegen, eventjes nog kook erover, evt afkruiden met gedroogde gemalen chili

onpaard

Berichten: 3268
Geregistreerd: 28-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 00:55

Caira schreef:
linzensoep, mjammie


Dat at ik vroeger altijd, jammie.
Heb je een recept voor mij?

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 12:03

melissa_b schreef:
KarinvdM schreef:
Ik houd niet van aardappel. Alleen in de stamppot maar daar gebruik ik hem voor mezelf ook niet meer in.


Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt! Wat is jouw vervanging van de aardappel in stampot?

Bataat, bloemkool, pompoen, knolselderij. Meestal een combinatie.

anoukie88

Berichten: 689
Geregistreerd: 22-10-08
Woonplaats: Halle

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-14 13:13

Heeft iemand een recept voor pompoensoep? Ik heb het nog nooit gehad en hoor dat het erg lekker is. Maar op internet staan tig recepten dus zie door de bomen het bos niet meer.