Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 20:37

:)* vandaar.

Poging twee staat nu op de verwarming. De gist niet opgelost maar eerst door het meel+suiker gemengd, de gesmolten boter + melk iets meer laten afkoelen (tot lauw / handwarm) en een heeeeeeeeeule poos gekneed :)). Ben benieuwd of het nu wel lukt want ik heb zo'n zin in een stukje van het chocoladebrood :9.

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 20:42

Aan het doorzettingsvermogen kan het niet liggen. :D Kon je nu weer een mooi vliesje trekken van het deeg?

Iris82

Berichten: 40355
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 20:48

Misschien is dat bij de rest van de mensen ook wel het probleem geweest? Toch hun gist opgelost in te hete melk. Terwijl ze instant gist gebruikten.

Nessavende
Berichten: 567
Geregistreerd: 04-11-11

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:00

dus met instant gist hoef je het niet op te lossen of alleen in lauwwarm water?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:04

Nee, oplossen is in principe helemaal niet nodig met instant gist. Je kunt het gewoon door de bloem mengen. :j

Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:06

Het rijst *\o/* Nog niet heel snel ofzo, maar het is al groter dan het was :Y).

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:07

Leuk he :D ik kan het ook nooit laten om gewoon voor de oven te gaan zitten en kijken hoe het bakt haha.

Nessavende
Berichten: 567
Geregistreerd: 04-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:14

Oooow, dan ga ik het morgen eens proberen denk ik!

Anoniem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 21:16

Die is mooi voor kerst!

Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 23:42

Afbeelding
:D :9

Ga hem voor kerst dan weer maken, maar dan met de maten zoals aangegeven in de OP. Nu hiel ik veel ruimte over in mijn taartvorm waardoor hij niet helemaal mooi rond is. En dan de randjes ook wat beter afwerken evenals het gelijkmatiger verdelen van de stukken.

Sting

Berichten: 13044
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 23:43

Wow plien! Hij stond al op de planning, maar nu ga ik hem zeker maken morgen!

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-12-13 00:41

Oeh! Die ziet er heerlijk uit! Hoe smaakt hij?

Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 01:00

Heerlijk!

heidy_wilco

Berichten: 4794
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-12-13 01:05

Mooi zo :D Mijn nicht is net als ik gek op chocolade, dus hopelijk is er binnenkort weer een nieuw recept :)

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 10:03

Ziet er goed uit Plien! En mooi gerezen dit keer zo te zien?

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 15:20

Ik ben hem nu aan t maken, maar dan met kaneel/bruine suiker vulling. Wordt dus meer een variatie op de cinnemonrol/kaneelbroodje. Vind de vorm gewoon geweldig voor zo met kerst/pasen.

Anniekskie

Berichten: 2177
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 15:46

Hoe heb je het kaneel/bruine suiker mengsel gemaakt? Klinkt ook wel erg lekker. Wou hem vandaag ook gaan maken, maar helaas kom bloem tekort.

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 15:49

voor de vulling:
150 gr boter
150 gr bruine suiker
1 ½ tl kaneel

- Smelt de boter voor de vulling en roer hier de suiker en kaneel doorheen
- Doe de vulling lepel voor lepel op het deeg

Dat is het origineel, maar doe er zelf meestal 2 eetlepels kaneel in :9 .

Lalidan
Hoofd Wiki
Zeg maar Lila-Dan!
Of toch Heidepaars?

Berichten: 19681
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 15:50

Hoeveel tijd ben je hier nou eigenlijk al met al mee kwijt? Ik wil hem maken, heb alles in huis, maar heb het gevoel dat ik er een hele middag ofzo voor moet uittrekken, ivm rijzen en dergelijke. Klopt dat?

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:20

Welnee, deeg is zo gemengd 10 min ofzo, dan idd half uurtje/uurtje laten rijzen ofzo. Ondertussen kan je dan vulling maken of wat anders doen en daarna deeg in de juiste vorm "kneden" en in de oven gooien.
Valt echt alles mee hoor.

Anniekskie

Berichten: 2177
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:24

KingMarco schreef:
voor de vulling:
150 gr boter
150 gr bruine suiker
1 ½ tl kaneel

- Smelt de boter voor de vulling en roer hier de suiker en kaneel doorheen
- Doe de vulling lepel voor lepel op het deeg

Dat is het origineel, maar doe er zelf meestal 2 eetlepels kaneel in :9 .


Oeh dat klinkt ook erg lekker! Die gaan we ook maar eens onthouden.

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:46

Ik weet niet of dat omdraaien goed gaat bij mij hoor :}

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:51

Hoezo niet dan ?

Lijkt me niet heel ingewikkeld, als een soort taart aansnijden en 2 naast liggende taartpunten omdraaien, de linker naar links en de rechter naar rechts. Moet het nog ervaren, maar lijkt simpel (in theorie dan, hahha).

Noeps
Berichten: 17028
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:52

Het draaien is erg makkelijk.

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 16:53

Ja maar ik ben bang dat die uit mekaar valt of iets dergelijks. :P Ga het vanavond maken en als het goed lukt maak ik hem ook met kerst.