Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
BelgenGek schreef:@Imd: mijn zwager heeft die zender ook, via ziggo
Worteltaart heb ik voor je @Josien_ een Superlekker recept!!
Worteltaart met Honing
voor het deeg :
2 eieren
125 gr. honing
75 gr. bruine basterdsuiker
1 dl olijfolie
250 gram geraspte wortelen
1 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder
1 tl vanillesuiker
1 tl kaneel
1 mespuntje Kardemom
voor het glazuur:
50 gram Mon chou
30 gram Zachte boter
120 gram poedersuiker
1 el vanillesuiker
voor de garnering: geschaafde & geroosterde amandelen
BEREIDING:
Klop de eieren en de suiker tot een romige massa
meng de overige ingredienten erdoor, Behalve de olijfolie & wortelen
meng vervolgens de olijfolie erdoor, daarna de wortelen.
giet het mengsel in een vorm van 22-24cm en bak de taart 30-40 min op 165 graden.
Glazuur:
doe alle ingredienten in een kom en klop ze tot een gladde massa,
spatel deze over de KOUDE taart !
strooi er tot slot de amandelen over.
*Hij smaakt ook Prima zonder de glazuur.
Succes!
Silence schreef:Wij hebben sinds afgelopen weekend een 24/7 kookzender op de tv.
Zitten ook bakprogramma's bij. Vanochtend de eerste gezien en meteen ideetjes opgedaan.
Denk dat ik morgenochtend ook de hele ochtend achter de tv zit i.p.v. achter de laptop haha.
BelgenGek schreef:@Imd: mijn zwager heeft die zender ook, via ziggo
Worteltaart heb ik voor je @Josien_ een Superlekker recept!!
Worteltaart met Honing
voor het deeg :
2 eieren
125 gr. honing
75 gr. bruine basterdsuiker
200 gr Bloem
1 dl olijfolie
250 gram geraspte wortelen
1 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder
1 tl vanillesuiker
1 tl kaneel
1 mespuntje Kardemom
voor het glazuur:
50 gram Mon chou
30 gram Zachte boter
120 gram poedersuiker
1 el vanillesuiker
voor de garnering: geschaafde & geroosterde amandelen
BEREIDING:
Klop de eieren en de suiker tot een romige massa
meng de overige ingredienten erdoor, Behalve de olijfolie & wortelen
meng vervolgens de olijfolie erdoor, daarna de wortelen.
giet het mengsel in een vorm van 22-24cm en bak de taart 30-40 min op 165 graden.
Glazuur:
doe alle ingredienten in een kom en klop ze tot een gladde massa,
spatel deze over de KOUDE taart !
strooi er tot slot de amandelen over.
*Hij smaakt ook Prima zonder de glazuur.
Succes!