Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 12:17

Mijn gun lag nog bij mijn zus en het was maar voor mijn afscheid op mijn werk. Had geen zin er nacht werk van te maken

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 12:20

Ik zou hem inderdaad ook gewoon kopen en huur berekene. Bij een volgende klant kun je toch ook gewoon zeggen ik heb deze standaard. Die kun je huren voor die en die prijs. Het lijkt mij lastig om voor iedere bruidstaart die je maakt de standaard precies af te stemmen op de wensen van het bruidspaar. Dan moet je straks voor iedere bruidstaart een nieuwe standaard kopen omdat iedereen hebt precies anders wil.
Of denk ik nu te makkelijk? (geen idee heb nog nooit een bruidstaart gemaakt)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 12:28

biesje schreef:
mijn taartje van afgelopen dinsdag
http://94.100.120.213/1271000001-127105 ... _h3iU.jpeg
http://94.100.118.182/1271000001-127105 ... _Pglo.jpeg
http://94.100.124.187/1271000001-127105 ... _nvqI.jpeg

bij mij worden de zijkanten nooit mooi straks. nu kreeg ik de tip van een vriendin van mij dat ik de fundant dikker moet laten dat het dan vaak wel mooi strak wordt. dus ga dat maar even proberen bij de volgende taart


Waarmee heb je afgesmeerd en gevuld? Het lijkt namelijk alsof je vulling naar buiten komt. Dit kun je voorkomen door hem na het afsmeren in de koelkast te zetten om hem op te laten stijven. En wanneer ie koud is, er nog een keer met een mes langs te gaan. En dan pas bekleden. Wanneer je witte fondant hebt kun je de hele taart beter afsmeren met een donkere (bijvoorbeeld chocolade) botercreme. Je krijgt dat geen witte/donkere strepen.
Onderaan kun je hem afsnijden met een pizzames, dat snijdt veel netter dan een gewoon mes :) .

Ik vind je taart overigens wel heel vrolijk! Echt een gezellige taart :j .

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 12:48

He mayo, kunnen we ook eens ruilen haha...ik zou hem ook kopen, maar ik had het al uitgelegd.

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 12:55

biesje schreef:
Mijn gun lag nog bij mijn zus en het was maar voor mijn afscheid op mijn werk.

:') :') Het is dat het over taarten gaat, maar anders... hihi!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:11

prakkie schreef:
He mayo, kunnen we ook eens ruilen haha...ik zou hem ook kopen, maar ik had het al uitgelegd.

Ik zeg goed plan :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:11

Thanks ladies voor het meedenken!

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:19

Ik had hem afgesmeerd met botercreme aardbeien smaak.
En doe hem in de koelkast als ik alsvast het fundant ga kleuren en uitsteken.
Krijg inderdaad ddat het botercreme er uit komt en smeer hem af met een speciale spatel voor het afsmeren

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:25

liloenstitch schreef:
Ik zou hem inderdaad ook gewoon kopen en huur berekene. Bij een volgende klant kun je toch ook gewoon zeggen ik heb deze standaard. Die kun je huren voor die en die prijs. Het lijkt mij lastig om voor iedere bruidstaart die je maakt de standaard precies af te stemmen op de wensen van het bruidspaar. Dan moet je straks voor iedere bruidstaart een nieuwe standaard kopen omdat iedereen hebt precies anders wil.
Of denk ik nu te makkelijk? (geen idee heb nog nooit een bruidstaart gemaakt)

Iedere bruid wil alles perfect hebben zoals zij het wil. Dus als jij zegt "dat heb ik en daar moet je het mee doen" dan zullen ze daar niet altijd even blij mee zijn. Je moet het dus zo zien te verkopen dat die bruid denkt dat ze zelf kiest voor de standaard die jij toevallig al hebt ;) Zij blij, jij blij :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:50

Esgaroth schreef:
biesje schreef:
Mijn gun lag nog bij mijn zus en het was maar voor mijn afscheid op mijn werk.

:') :') Het is dat het over taarten gaat, maar anders... hihi!


_O-

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:51

@ astriidj

Vergeet je niet de openingspost nog te wijzigen?
De link moet er nog in, en de foto van de winnende taart van thema dieren :D

Booooo
Berichten: 6639
Geregistreerd: 26-03-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:55

Zo mooi!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 13:59

biesje schreef:
Ik had hem afgesmeerd met botercreme aardbeien smaak.
En doe hem in de koelkast als ik alsvast het fundant ga kleuren en uitsteken.
Krijg inderdaad ddat het botercreme er uit komt en smeer hem af met een speciale spatel voor het afsmeren

Dan is je botercrème niet stevig genoeg.

En het is fOndant ;)

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:00

Esgaroth schreef:
biesje schreef:
Mijn gun lag nog bij mijn zus en het was maar voor mijn afscheid op mijn werk.

:') :') Het is dat het over taarten gaat, maar anders... hihi!


ja goed he :D :D

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:01

Mayo schreef:
biesje schreef:
Ik had hem afgesmeerd met botercreme aardbeien smaak.
En doe hem in de koelkast als ik alsvast het fundant ga kleuren en uitsteken.
Krijg inderdaad ddat het botercreme er uit komt en smeer hem af met een speciale spatel voor het afsmeren

Dan is je botercrème niet stevig genoeg.

En het is fOndant ;)



sorry mijn excuus _/-\o_ _/-\o_

hoe krijg ik mijn botercreme steviger dan?

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:03

de meest stevige botercreme is toch poedersuiker/boter 1:1. Ik doe er zelf dan nog een heel klein beetje witte chocopasta door, dan smaakt het niet meer zo boterig :)

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:04

laat je je creme voor gebruik ook opstijven of niet?

Dorus

Berichten: 13654
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:09

Ik vind het makkelijker smeren wanneer de botercreme goed smeuig is, dan maar wat langer in de koelkast/vriezer opstijven.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:11

dat deed ik eerst ook, maar nu gebruik ik vrij stugge botercreme en dan een warm paletmes. ideaal!

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:18

ik doe 250 gr boter en 100 gr poedersuiker dacht ik en dan 100 botercreme mix

botercreme mix met water en poedersuiker eerst oplaten stijven dan bij de smeuig gemixte boter toevoegen en 10 min mixen

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:21

biesje schreef:
ik doe 250 gr boter en 100 gr poedersuiker dacht ik en dan 100 botercreme mix

Doe ik ook ja.
Ik smeer altijd af met smeuige botercreme, anders duw je de taart toch in?
Ik laat m trouwens ook niet opstijven voordat ik de fondant/marsepein erop doe?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:24

benangelique schreef:
dat deed ik eerst ook, maar nu gebruik ik vrij stugge botercreme en dan een warm paletmes. ideaal!

Hmm, dan brokkelt de cake toch, of niet :P ?
Mijn botercreme is op kamertemperatuur wanneer ik hem afsmeer, maar dan zet ik hem meteen een halve dag in de koelkast, dus niet een kwartiertje, want dan is alleen de buitenste 2mm koud volgens mij. Ik heb geen problemen met uitpuilende vulling.

Wat ook nog kan zijn is dat het in je huis heel warm is, waardoor ie toch weer snel gaat smelten. Dan zou ik hem goed luchtdicht verpakken zodra ie is bekleed, en dan in de koelkast (of koele ruimte) zetten.

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:26

ik smeer gewoon af met zachte botercreme, dan de taart even in de koelkast en dan met een heet paletmes er nog even overheen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:30

biesje schreef:
sorry mijn excuus _/-\o_ _/-\o_

hoe krijg ik mijn botercreme steviger dan?

:D

Iets langer op laten stijven na het vullen/afsmeren of iets minder vocht of meer poedersuiker :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-11 14:31

biesje schreef:
ik doe 250 gr boter en 100 gr poedersuiker dacht ik en dan 100 botercreme mix

botercreme mix met water en poedersuiker eerst oplaten stijven dan bij de smeuig gemixte boter toevoegen en 10 min mixen

Laat je de mix minstens een uur staan voordat je de boter erdoor mixt? Daar wil het vreemd genoeg ook echt in veschillen hoe stevig je BC word.