Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 21:56

Bokkers in mijn nieuwe appartement heb ik slechts twee pitjes en een rijstkoker ter beschikking, en geen oven.... wie heeft er een goed recept waar ik maar twee pitjes voor nodig heb?
Tot nu toe heb ik gestoofd vlees met rijst gemaakt, nasi en macaroni, maar verder dan dit kom ik niet helaas Boos!
Wie heeft er een goed idee?

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 135287
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:15

Wat zou je graag willen maken? Lachen
Ook met 2 pitjes kom je een heel eind, maar je zult het soms wat creatiever aan moeten pakken.
Zo kun je bijvoorbeeld best aardappels, groenten en draadjesvlees maken, maar dan kun je het beste je vlees al een avond vantevoren klaarmaken zodat je alleen even op hoeft te warmen.
Als je wat voorbeelden geeft van wat je graag wilt maken, dan zal ik een poging doen om mee te denken Knipoog

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 22:18

Ik ben geen aardappel/groente/vleesmens eigenlijk, ik hou wel van alles met kip, groenten en rijst maar ik ben mijn recepten op de een of andere manier allemaal een beetje vergeten.. Of wokrecepten dat lijkt me ook makkelijk, dus in 1 pan...

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:20

Van maggi heb je ook allerlei 1 pansgerechten. Misschien zit daar nog iets lekkers tussen. En voor knorr wereldgerechten heb je ook meestal maar 2 pitjes nodig.

Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:21

Wokken kan natuurlijk altijd... Ik doe vaak kip, roerbakgroenten en dan zo'n woksausje uit de supermarkt. Snel, makkelijk en lekker!!

Misschien is een magnetron een idee? Aardappelen en veel groenten kan je ook in een magnetron koken...

Sandrina
Berichten: 4077
Geregistreerd: 04-12-06
Woonplaats: Houten

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:23

Je zou een boekje kunnen kopen voor kampeergerechten; daar staan vast gerechten in voor twee pitjes. Veel succes, ik weet zo gauw even ook niets te verzinnen. Zodra ik een idee heb zal ik het plaaatsen.

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:23

Kip bakken, uitje meebakken en van die kuipjes boursin cuisine erbij(knoflook kruiden dacht ik) met macaroni in welke vorm dat je wil.
Salade erbij voor de groenten

Kip stoven met ui en knoflook, dat met aardappels of rijst.

Overbekende chili con carne(kan ook met kip) en dat met rijst

Heel alternatief en hier populair geweest bij de kinderen:
Spekjes bakken, uitje erbij, mais/erwten (aldi) erbij.
Voorgegaarde krieltjes erbij, knakworst erdoor in stukjes.
Laatst bijgewerkt door coydog op 12-11-07 22:32, in het totaal 2 keer bewerkt

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 22:25

Die pakjes gebruikte ik in Nederland ook, maar ik ben naar Curacao verhuist en als ze al kant en klare pakjes verkopen zijn ze #%^*@ duur!

Misschien iemand een goed idee voor een zelfgemaakt woksausje?

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:28

pfoe, pak even mijn kookboek uit het rek....
Geen echte woksaus gevonden maar het is een indonesich kookboek, heb ook nog een surinaams staan overigens.
Noem maar iets wat je zou willen weten en ik zoek het recept op.
Laatst bijgewerkt door coydog op 12-11-07 22:31, in het totaal 1 keer bewerkt

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 22:31

Dankjulliewel voor de hulp Haha! Oscar ben ook benieuwd naar jouw tips Lachen

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:39

recept voor kip met krenten
1 kleine kip van +_ 800gram
peper en zout
4 eetlepels olie
1 dl rode wijn (niet de rest tijdens het koken opdrinken Tong uitsteken)
sap van 1/2 citroen
4 eetlepels krenten
stukje pijpkaneel van +_ 3 cm
3 kruidnagels
3 eetlepels meel

Kip in stukken snijden en insmeren met peper en zout
in de olie bruin bakken, een scheut water toevoegen en maak ze af met de wijn en het citroensap.
Stoof ze in dit vocht gaar met de gewassen krenten, de kaneel en de kruidnagels.
Maak het meel lichtbruin door het droog te bakken in een koekepan met dikke bodem.
maak het aan met enkele lepels water en bind hiermee de saus.

Klinkt apart, ga dit zelf eens uitproberen Haha!

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 22:46

Voor de sauzen kun je in dit kookboek kiezen uit:
Chinees azijnmengsel
Zoetzure gembergroentesaus
Gembersaus
Zoetzure gembersaus
Zoetzure groentesaus
Ketjapsaus
Hete ketjapsaus
Chinees peper en zout mengsel
Petisaus
Pindasaus
Pindasaus met santen
Saus van tomaat en ketjap
Soja azijn saus
Taotjosaus
Zoetzure saus

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 22:49

coydog schreef:
Voor de sauzen kun je in dit kookboek kiezen uit:
Chinees azijnmengsel
Zoetzure gembergroentesaus
Gembersaus
Zoetzure gembersaus
Zoetzure groentesaus
Ketjapsaus
Hete ketjapsaus

Chinees peper en zout mengsel
Petisaus
Pindasaus
Pindasaus met santen
Saus van tomaat en ketjap

Soja azijn saus
Taotjosaus
Zoetzure saus


Kun je deze voor me typen? Superbedankt!

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:00

Zoetzure groentesaus
Geel van 2 preitjes
3 a 4 worteltjes
1/4 kleine bloemkool
1 flinke tomaat
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels keuken tamarinde
olie
3 a 4 augurken
2 a 3 eetlepels azijn
1/2 eetlepel maizena

Groenten schoonmaken, in de lengte snijden in luciferstokjes.
Doe hetzelfde met de worteltjes, Verdeel de bloemkool in roosjes.
Week de tomaat in kokend water en schil hem.
Wrijf de knoflook samen met de tomaat en tamarinde, fruit de prei met de bloemkool en de worteltjes even in wat olie en voeg er daarna de gewreven massa, de fijgesneden augurk en de azijn aan toe.
Bind de suas met de maizena.
Gebruik de saus over gegrild varkensvlees of droog gebakken vis.

Da's 1 Knipoog

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 23:02

Tamarinde, dat ga ik zeker nooit vinden hier Boos! zou dikke zoete ketcap daar een goede vervanging voor zijn?

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:07

Eenvoudige ketjapsaus

2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap
1/2 eetlepel azijn of citroensap

wrijf de knoflook fijn, giet er de ketjap bij en de azijn of citroensap.
Eventueel nog wat druppels water, wrijf alles nog even samen

Hete ketjapsaus 1

2 teentjes knoflook gesnipperd
1 theelepel sambal oelek of sambal trassi
2 eetlepels ketjap
1/2 eetlepel azijn of citroensap

Bereiding is als het vorige

Hete ketjapsaus 2

1 eetlepel uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 lombok, ontpit en gesnipperd
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel azijn of citroensap

Wrijf de ui, de knoflook en de lombok met elkaar tot een brij, maak de olie heet en werk de bei al wrijvend er doorheen.
Afmaken met de ketjap en de azijn of citroensap.
Wanneer deze saus bij vis wordt gegeven kunt u een restant gebruiken van de olie waar de vis in is gebakken

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:08

Tamarinde is meer surinaams dan?
Op de antillen kennen ze het niet?

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:13

Pindasaus met Santen
3 eetlepels uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theelepels sambal trassi
2 theelepels javaanse suiker
zout
2 eetlepels olie
3 a 4 eetlepels santensnippers
stuk asem ter grootte van 2 walnoten
1/2 pot pindakaas
1 salamblaadje
1 eetlepel ketjap
1 a 2 eetlepels azijn

Wrijf de uien met de knoflook, de sambal , de suiker en wat zout tot een brij en fruit die in de olie tot de uien geel zijn.
Breng 2 dl water aan de kook met de santen.
Maak met wat eetlepels water en het stuk asem asemwater en zeef het.
Meng de pindakaas, de gefruite kruiden, de santen en het asemwater door elkaar.
Kook de saus met het salamblad en maak hem af met de ketjap en de azijn.
Laatst bijgewerkt door coydog op 12-11-07 23:33, in het totaal 1 keer bewerkt

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-07 23:15

Heel handig dit, bedankt Lachen

Nee ik denk niet dat het hier vandaan komt... klinkt het niet meer indonesisch ofzo? *voel me blond*

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:20

Zoetzure saus
2 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
1 theelepel maizena

Doe de azijn, de suiker, de soja, de knoflook en 2 eetlepels water in een pannetje.
Breng het vocht aan de kook en bind het met de aangelengde maizena.

Saus van tomaat en ketjap
3 eetlepels uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel sambal oelek
2 grote tomaten
1 theelepel laos
zout
1 eetlepel olie
4 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels azijn
1 spriet sereh

Wrijf de ui fijn met de knoflook, de sambal, de tomaten, de laos en wat zout.
Fruit de brij in de olie.
Voeg er de ketjap, de azijn en de sereh aan toe en een scheut water.
Deze saus wordt gebruikt bij gebakken of geroosterde vis

coydog

Berichten: 4694
Geregistreerd: 19-09-03

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-07 23:22

Het is ook indonesisch maar ik heb een surinaamse vriend gehad en door hem werd ook veel met tamarinde gemaakt.
Suriname heeft ook meerdere culturen in een land(chinees, hindoestaans, creools enz)

Luuz

Berichten: 1959
Geregistreerd: 26-07-05

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-07 18:01

Hou je van pasta?
Als je in 1 pan het gehakt rult en daarna wat groentetjes erbij en de pastasaus kun je op je andere pit de pasta koken Lachen
Denk aan penne met champignon zooi of gewoon macaroni met tomatensaus..

L_iek
Berichten: 9877
Geregistreerd: 11-01-07

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-07 20:19

Wij hebben hier thuis een kookboek met allerlei eenpansgerechten. Weet niet of je van aparte dingen houd? Want alles wat daar in staat eet je niet echt elke dag.

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 135287
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-07 23:25

Als je van kip, groenten en rijst houdt dan weet ik ook nog wel iets voor je: zelfgemaakte ragout Lachen
In een wok of hapjespan maak je de ragout klaar, in de andere pan kook je de rijst. Kan prima met 2 pitjes Ja

In de wok bak je wat reepjes kipfilet aan. Daar doe je wat groentes bij. Champignons en een gesnipperd uitje is lekker, een klein beetje peterselie ook.
Dan haal je alles uit de pan.
In de pan warm je een flinke scheut melk op, en als die goed warm is dan voeg je daar bloem aan toe. Dit moet je een beetje op gevoel doen, je voegt net zoveel bloem toe totdat er een soort bal ontstaat. Het moet in elk geval van de bodem loskomen en het mag niet meer plakken.
Daarna voeg je (kippen)bouillon toe. Die kun je zelf maken, maar uit een pot of van bouillontabletten is ook lekker. Telkens een scheutje erbij, en steeds goed blijven roeren zodat je een gladde saus krijgt. Als je saus op dikte is en er geen klonters meer inzitten, dan nog even een paar minuten goed doorkoken (de bloem moet nl. gaar worden). Daarna voeg je de kip en de groenten weer toe en warm je alles goed door.
Een klein beetje zout en peper hoort er ook nog in, maar als je ragout weinig smaak heeft dan kun je dit het beste oplossen door een bouillontablet te verkruimelen en er steeds een beetje bij te doen, net zolang totdat het genoeg smaak heeft.

Hopelijk kun je er wat mee!
Smakelijk alvast Lachen

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Lekker koken mer twee pitjes? Help!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-11-07 01:41

Dankjulliewel hier kan ik echt iets mee!!!! Coyboy speciaal bedankt voor de moeite!! KLinkt goed al die sausjes