Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
ijspeert schreef:Woon nu 2 jaar in Duitsland en heb een zeer lekker recept ontdekt van kwarktaart.
Die alleen maar lekkerder wordt als hij 1 of 2 dagen oud is
Het recept is voor een grote diepe bakplaat(houden hier niet van kleine stukjes)
Wil je het kleiner deel dan alles door de helft en gebruik een taartring 26 cm doorsnee
Fijne kwarktaart
400 gr meel
1 pakje bakpoeder
150 gr suiker
2 eieren
130 gr boter of margrine
Dit alles tot een deeg mengen en in de vorm verdelen over de bodem en ook rondom randen
1 kg kwark
200 gr suiker
2 pakje vanillesuiker
225 ml zonnebloem olie
6 eigeel
2 pakjes vanillepudding
2 beker zure room(saure cream)
500 ml melk
In deze volgorde de spullen in een kom mixen
Goed door mixen en dan in de vorm op hert deeg gieten.
bij 175 gr 40-45 min bakken
Kort voor het uitnemen van de taart
6 eiwit 6 eetl suiker 1 pakje vanillesuiker
Stijf slaan,maar zo dat het zich nog goed laat smeren
Voorzichtig op de taart smeren en dan nog 15 tot 20 min bakken laten.
Taart wordt stijf als hij is afgekoeld.
Voor taartvorm 26 de helft gebruiken
Ook deze is lekkerder als hij 1 dag gestaan heeft.
maar er zijn heel veel lekkere dingen in duitsland 
en gaan dus ook regelmatig in Duitland shoppen naar lekker eten enzo
of familie moet weer iets meenemen
ben gek op kwarktaart
alleen maak/krijg het haast nooit

toch stiekum veel mensen met een duitse moeder ken er zo al 3

mijn mam is geboren in Sauerland (bij Erwitte heette het geloof ik) en opa woonde ook daar ergens in leuk bergdorpje
grid schreef:toch stiekum veel mensen met een duitse moeder ken er zo al 3
![]()
en hier natascha dus ook al
(hier onder de naam Melanie15) En iemand bij ons op stal staat ook nog iemand die een Duitse moeder heeft.
Maar was iets te fanatiek geweest, helemaal uitgeschoven past hij niet meer in de oven haha. Moest met alle smurrie er in 'm weer inschuiven, hoop dat het daardoor niet mislukt is.. Wel wat hoog geworden daardoor. Neem 'm vanavond mee naar de hondensportvereniging haha!
haha ik zie je al voor de oven staan Hmm past niet
gelukkig kreeg je hem nog kleiner 
) Bodem moet idd voor je gevoel best dun en ik maak dan maak meestal geen opstaande rand, maar da's smaken verschillen
en we scheppen het opgeklopte eiwit meteen door de kwarkmix, daar wordt t lekker luchtig van
maar zo eroverheen lijkt me toch ook wel lekker
Binnenkort is mijn zus jarig misschien dan maar weer eens maken