En..... hoe eten jullie het?? Ik en mijn familie eten het standaard met (best veel) zout. Dat schijnt niet heel gebruikelijk te zijn; anderen hoor ik vaak over suiker of zelfs stroop. Dat trekt mij dus he-le-maal niet; ik zie het als een hartig/zout gerecht
Benieuwd of er meerderen zijn die het met zout eten."Vroeger" aten we het thuis best vaak als lunch. Op brood, of gewoon zo, en dus met zout. Dan haalden we het bij de plaatselijke dorpsslager. Die is helaas al jaaaren weg. Nu haal ik het vooral hier bij de plaatselijke Plus supermarkt. Het valt me wel op dat de prijs van Balkenbrij de laatste jaren best gestegen is; ik betaal nu € 5,98 per kilo omgerekend. Wordt namelijk in diverse hoeveelheden gesneden verkocht.
Edit: ik kom uit een klein dorpje onder Deventer, Overijssel
Maar ik zou het toch graag een keer zelf willen proberen te maken. Dat is volgens mij best wel veel werk?
wij bakken het in de pan en ik eet het zo op en mijn vriend op een boterham met currysaus.
proef je er dan nog wel iets van??
.
)
! Overigens vind ik baklever en bloedworst dan weer niet lekker.