Veel bakplezier allemaal!
Deel 1:
[VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.
Deel 2:
[VT] Taarten Decoreren II
Deel 3:
[VT] Taarten Decoreren III
Deel 4:
[VT] Taarten Decoreren IV
Deel 5:
[VT] Taarten Decoreren V
Deel 6:
[VT] Taarten Decoreren VI
Deel 7:
[VT] Taarten Decoreren VII
Deel 8:
[VT] Taarten Decoreren VIII
Deel 9:
[VT] Taarten Decoreren IX
Dé sites voor alle Bokkerbakkers
http://www.deleukstetaarten.nl
http://stores.shop.ebay.nl/Baking-Frenzy__W0QQ_armrsZ1
http://www.infotaartje.nl/
http://www.maakjetaart.nl/home.php
http://www.sweetycake.nl/home/1
http://www.felicitaartjes.nl/
http://www.taartendecoratie.nl/index.ph ... 66b3bb8b8c
http://www.legateau.nl/
http://www.dekofun.nl/epages/090401.sf/ ... Categories
http://www.lotterose.nl/index.php
Wil je zelf eens een taartje maken? Hier een paar handige links
Recept voor diverse biscuits en andere soorten cakes en gebak vind je hier
Recepten voor vullingen vind je hier
Een vulling is het binneste van een taart, benieuwd hoe dat eruit ziet?
De lekkerste combinaties qua vullingen vind je hier
Tabellen over hoeveelheden beslag en marsepein in relatie tot de grootte van de bakvorm vind je hier en hier-->schema's
Materiaal waarmee je je taart kan decoreren vind je hier
Allerlei andere FAQ's
Zoek je iemand bij jou in de buurt die een taart voor je kan maken? Kijk dan hier
Voor inspiratie en informatie, kijk je hier
Een paar handige weetjes
- Marsepein kleur je met een gelkleurstof, te koop in onderstaande webshop
- Je kunt je marsepein het beste 1/2 dagen van te voren kleuren, het kleurt namelijk nog door
- Marsepein bewaar je luchtdicht verpakt op een droge, donkere plaats
- Van zo'n bolletje kunnen ongeveer 4-6 mensen eten
- Ik maak botercrème met een mix uit onderstaande webshop, deze is veel lekkerder dan zelfgemaakte (1:1 poedersuiker:boter)
- Je kunt ook met (witte) chocolade pasta afsmeren, als het maar plakt en er geen vocht in zit (dan gaat marsepein smelten)
- De onderkant van de marsepein kun je goed afsnijden met een pizzasnijder
- Als je hiermee wilt beginnen en je gaat wat dingen kopen in de webshop raad ik je dit aan:
- Marsepein Blank 1 kg
- 1 kg botercreme mix
- Wilton Icing Color Kit 'Primary'
- Een paar leuke uitstekers (bloemen)
- Een bakvorm (als je die nog niet hebt)
- Taartzaag
- Eventueel wat versiering
En we blijven maar spullen bestellen.. :’)
Esgaroth schreef:Ik heb mijn spulletjes vandaag binnengekregen!! Een doos van 3,5 kilo
wereld schreef:MIJN KENNIE IS NET BEZORGD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citaat:Het maken van een Boltaartje
Voor deze bolletjes gebruik ik een rvs schaaltje van de Ikea, van 12 cm.
Hieronder een uitleg:
12
1 Allereerst vul je de bakvorm met cakebeslag. Ik gebruik altijd het cakemix van het huismerk van de C1000, er gaan ongeveer 3 bolletjes uit één pak.
2 En dan komt het bolletje zo uit de oven:
34
3 Als je hem uit de vorm gehaald hebt
4 Dan snijd je het bolletje in het midden door met een groot, scherp mes
5
5 Dan maak je een vulling voor het bolletje (in mijn geval ook botercrème) en botercrème om mee af te smeren. Ik heb nu chocolade botercrème gebruikt
6 Dan smeer je op de onderste laag een dikke laag vulling
7
7 En dan doe je de bovenkant er weer op
8 Dan smeer je het bolletje helemaal af met botercrème zodat je marsepein blijft plakken
9
9 Dan rol je je marsepein uit (gebruik poedersuiker tegen plakken)
Dan leg je hem over het bolletje heen.
Dan wrijf je langzaam de marsepein over het bolletje heen (steeds optillen en naar beneden duwen)
1011
10 En dan zit de marsepein er helemaal overheen
11 Dan snijd je de marsepein af en zet je hem op een kartonnetje:
En dan versier je hem naar wens!
MamaMiesje schreef:*Krijgt spontaan pukkels bij het zien van zoveel chocola *
De Bokt – er is geen beter excuus – Thema Uitdaging!
Het idee: Ga uit je dak met bakken, aan de hand van een vooraf afgesproken thema
Hoe werkt het?
Gedurende elk nieuw Taarten Decoreren-topic worden door de bokkers die mee willen doen taarten gemaakt aan de hand van een thema dat het hele topic duurt. Aan het eind van het topic wordt een nieuw thema bepaald voor het volgende topic.
Wat moet ik nog meer weten voordat ik losga in de keuken?
- De thema’s kunnen van alles zijn, van paarden tot het heelal en uiteindelijk hete kerels Iedereen mag thema’s aandragen.
Deelname staat vrij. Het is niet verplicht om mee te doen. De eerste keer mee doen betekent niet dat je automatisch mee moet doen aan de volgende uitdaging. Het maakt niet uit of je pas begint met taarten maken, of dat je jezelf al (zeer) gevorderd mag noemen.
Om de winnaar van de eeuwige roem te bepalen wordt bij de opening van het nieuwe topic een poll geopend om zo de winnaar te bepalen. Stemmen kan het hele topic lang.
De uiteindelijke winnaar mag het volgende thema bepalen.
Alle inzendingen zijn welkom, of het nu cupcakes, een gewone of stapeltaart, een boltaartje of cake lollies zijn. Het moet natuurlijk wel binnen dit topic passen, maar dat spreekt voor zich.
Elke deelnemer moet de uiteindelijke inzending voor het einde van het lopende topic (pagina 100) uploaden op Photobucket.
Je geeft je inzending de naam van het thema en je boktnaam (bijvoorbeeld: Thema Water - Polivy) en uploadt het in de juiste thema-map.
Let op: Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het uploaden van je inzending!!
Inloggegevens voor de deelnemers zijn bij Polivy aan te vragen via pb.
Hoeveel cupcakes, taarten, etc je maakt mag je zelf weten (en vooral graag laten zien natuurlijk!), maar per thema geldt uiteindelijk maar 1 inzending per persoon.
Als je al een inzending geupload hebt mag je die tot het einde van het topic verwisselen voor een andere, maar zorg dan dat je de eerdere upload weer verwijdert. Zo blijft het eerlijk.
Omdat het nu al een tijd met bakken uit de hemel komt is het eerste thema, heel toepasselijk, WATER.
Het enige wat ik nog kan zeggen is: veel plezier, laat je ideeën de vrije loop en maak het zo simpel of zo gek mogelijk als je zelf wilt.
Bakkende Bokkers die in opdracht werken
Friesland:
*wereld--> Terschelling Jap's Taarten
*Liezel1-->Leeuwarden
Groningen:
*Jaffel--> Stadskanaal Taart en Design
Drenthe:
*Jaffel-->Emmen Taart en Design
Overijssel:
*SaNNeS88-->Holten
*Jaime_ --> Enschede J'aime la tarte
*Annemiekbram--> Weerselo
*MamaMiesje--> Enschede Taarten Mies
Flevoland:-
Gelderland:
*Meikemarieke--> Doetinchem-Winterswijk
Noord-Holland:-
Utrecht:
*Mayo-->Nieuwegein
Zuid-Holland:
*liloenstitch--> Den Haag
*RoxyVip--> omgeving Schoonhoven (Zuid-Holland, grens Utrecht)
* Prakkie --> alblasserdam eo en in rotterdam eo.
Zeeland:
*Lisette03-->regio Zuidhollandse eilanden, West-brabant, Essen Belgie.
Noord-Brabant:
*LetsgoKelly--> Tilburg, Poppel, Asten (in het weekend)
*Ashleey_--> Veldhoven
Limburg:
*astriidj-->Venlo
MamaMiesje schreef:
Ook wordt er heel veel tijd besteed aan het decoreren van de taart!
En sommige hebben gewoon al vanaf kinds af aan een passie voor taarten maken!
Hier een paar voorbeelden van onze creaties!