Taarten Decoreren X

Moderators: Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Essie73, Polly, Firelight, Muiz, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-10 10:51

En hierbij open ik deel 10 *\o/*
Veel bakplezier allemaal!


Deel 1:
[VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.
Deel 2:
[VT] Taarten Decoreren II
Deel 3:
[VT] Taarten Decoreren III
Deel 4:
[VT] Taarten Decoreren IV
Deel 5:
[VT] Taarten Decoreren V
Deel 6:
[VT] Taarten Decoreren VI
Deel 7:
[VT] Taarten Decoreren VII
Deel 8:
[VT] Taarten Decoreren VIII
Deel 9:
[VT] Taarten Decoreren IX


Dé sites voor alle Bokkerbakkers
http://www.deleukstetaarten.nl
http://stores.shop.ebay.nl/Baking-Frenzy__W0QQ_armrsZ1
http://www.infotaartje.nl/
http://www.maakjetaart.nl/home.php
http://www.sweetycake.nl/home/1
http://www.felicitaartjes.nl/
http://www.taartendecoratie.nl/index.ph ... 66b3bb8b8c
http://www.legateau.nl/
http://www.dekofun.nl/epages/090401.sf/ ... Categories
http://www.lotterose.nl/index.php


Wil je zelf eens een taartje maken? Hier een paar handige links
Recept voor diverse biscuits en andere soorten cakes en gebak vind je hier
Recepten voor vullingen vind je hier
Een vulling is het binneste van een taart, benieuwd hoe dat eruit ziet?
Afbeelding

De lekkerste combinaties qua vullingen vind je hier
Tabellen over hoeveelheden beslag en marsepein in relatie tot de grootte van de bakvorm vind je hier en hier-->schema's
Materiaal waarmee je je taart kan decoreren vind je hier
Allerlei andere FAQ's

Zoek je iemand bij jou in de buurt die een taart voor je kan maken? Kijk dan hier
Voor inspiratie en informatie, kijk je hier

Afbeelding

Een paar handige weetjes
- Marsepein kleur je met een gelkleurstof, te koop in onderstaande webshop
- Je kunt je marsepein het beste 1/2 dagen van te voren kleuren, het kleurt namelijk nog door
- Marsepein bewaar je luchtdicht verpakt op een droge, donkere plaats
- Van zo'n bolletje kunnen ongeveer 4-6 mensen eten
- Ik maak botercrème met een mix uit onderstaande webshop, deze is veel lekkerder dan zelfgemaakte (1:1 poedersuiker:boter)
- Je kunt ook met (witte) chocolade pasta afsmeren, als het maar plakt en er geen vocht in zit (dan gaat marsepein smelten)
- De onderkant van de marsepein kun je goed afsnijden met een pizzasnijder
- Als je hiermee wilt beginnen en je gaat wat dingen kopen in de webshop raad ik je dit aan:

- Marsepein Blank 1 kg
- 1 kg botercreme mix
- Wilton Icing Color Kit 'Primary'
- Een paar leuke uitstekers (bloemen)
- Een bakvorm (als je die nog niet hebt)
- Taartzaag
- Eventueel wat versiering

En we blijven maar spullen bestellen.. :’)
Esgaroth schreef:
Ik heb mijn spulletjes vandaag binnengekregen!! Een doos van 3,5 kilo :D :D


wereld schreef:
MIJN KENNIE IS NET BEZORGD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)) :):) := *\o/* +:)+ :~ :D *D <3



Citaat:
Het maken van een Boltaartje
Afbeelding

Voor deze bolletjes gebruik ik een rvs schaaltje van de Ikea, van 12 cm.

Hieronder een uitleg:

1Afbeelding2Afbeelding
1 Allereerst vul je de bakvorm met cakebeslag. Ik gebruik altijd het cakemix van het huismerk van de C1000, er gaan ongeveer 3 bolletjes uit één pak.
2 En dan komt het bolletje zo uit de oven:


3Afbeelding4Afbeelding
3 Als je hem uit de vorm gehaald hebt
4 Dan snijd je het bolletje in het midden door met een groot, scherp mes

5Afbeelding
5 Dan maak je een vulling voor het bolletje (in mijn geval ook botercrème) en botercrème om mee af te smeren. Ik heb nu chocolade botercrème gebruikt
6 Dan smeer je op de onderste laag een dikke laag vulling

7 Afbeelding
7 En dan doe je de bovenkant er weer op
8 Dan smeer je het bolletje helemaal af met botercrème zodat je marsepein blijft plakken

9Afbeelding
9 Dan rol je je marsepein uit (gebruik poedersuiker tegen plakken)
Dan leg je hem over het bolletje heen.
Dan wrijf je langzaam de marsepein over het bolletje heen (steeds optillen en naar beneden duwen)

10Afbeelding11Afbeelding
10 En dan zit de marsepein er helemaal overheen
11 Dan snijd je de marsepein af en zet je hem op een kartonnetje:


En dan versier je hem naar wens!


MamaMiesje schreef:
*Krijgt spontaan pukkels bij het zien van zoveel chocola :9 *



De Bokt – er is geen beter excuus – Thema Uitdaging!

Het idee: Ga uit je dak met bakken, aan de hand van een vooraf afgesproken thema

Hoe werkt het?
Gedurende elk nieuw Taarten Decoreren-topic worden door de bokkers die mee willen doen taarten gemaakt aan de hand van een thema dat het hele topic duurt. Aan het eind van het topic wordt een nieuw thema bepaald voor het volgende topic.

Wat moet ik nog meer weten voordat ik losga in de keuken?

    De thema’s kunnen van alles zijn, van paarden tot het heelal en uiteindelijk hete kerels ;) Iedereen mag thema’s aandragen.

    Deelname staat vrij. Het is niet verplicht om mee te doen. De eerste keer mee doen betekent niet dat je automatisch mee moet doen aan de volgende uitdaging. Het maakt niet uit of je pas begint met taarten maken, of dat je jezelf al (zeer) gevorderd mag noemen.

    Om de winnaar van de eeuwige roem te bepalen wordt bij de opening van het nieuwe topic een poll geopend om zo de winnaar te bepalen. Stemmen kan het hele topic lang.
    De uiteindelijke winnaar mag het volgende thema bepalen.

    Alle inzendingen zijn welkom, of het nu cupcakes, een gewone of stapeltaart, een boltaartje of cake lollies zijn. Het moet natuurlijk wel binnen dit topic passen, maar dat spreekt voor zich.

    Elke deelnemer moet de uiteindelijke inzending voor het einde van het lopende topic (pagina 100) uploaden op Photobucket.
    Je geeft je inzending de naam van het thema en je boktnaam (bijvoorbeeld: Thema Water - Polivy) en uploadt het in de juiste thema-map.
    Let op: Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het uploaden van je inzending!!
    Inloggegevens voor de deelnemers zijn bij Polivy aan te vragen via pb.

    Hoeveel cupcakes, taarten, etc je maakt mag je zelf weten (en vooral graag laten zien natuurlijk!), maar per thema geldt uiteindelijk maar 1 inzending per persoon.
    Als je al een inzending geupload hebt mag je die tot het einde van het topic verwisselen voor een andere, maar zorg dan dat je de eerdere upload weer verwijdert. Zo blijft het eerlijk.



Omdat het nu al een tijd met bakken uit de hemel komt is het eerste thema, heel toepasselijk, WATER.

Het enige wat ik nog kan zeggen is: veel plezier, laat je ideeën de vrije loop en maak het zo simpel of zo gek mogelijk als je zelf wilt.

Bakkende Bokkers die in opdracht werken

Friesland:
*wereld--> Terschelling Jap's Taarten
*Liezel1-->Leeuwarden

Groningen:
*Jaffel--> Stadskanaal Taart en Design

Drenthe:
*Jaffel-->Emmen Taart en Design

Overijssel:
*SaNNeS88-->Holten
*Jaime_ --> Enschede J'aime la tarte
*Annemiekbram--> Weerselo
*MamaMiesje--> Enschede Taarten Mies

Flevoland:-

Gelderland:
*Meikemarieke--> Doetinchem-Winterswijk

Noord-Holland:-

Utrecht:
*Mayo-->Nieuwegein

Zuid-Holland:
*liloenstitch--> Den Haag
*RoxyVip--> omgeving Schoonhoven (Zuid-Holland, grens Utrecht)
* Prakkie --> alblasserdam eo en in rotterdam eo.

Zeeland:
*Lisette03-->regio Zuidhollandse eilanden, West-brabant, Essen Belgie.

Noord-Brabant:
*LetsgoKelly--> Tilburg, Poppel, Asten (in het weekend)
*Ashleey_--> Veldhoven

Limburg:
*astriidj-->Venlo

MamaMiesje schreef:
Kijk dan hoe ik 'moet' mixen :')
http://www.mijnalbum.nl/Foto-MQTXT4XD.jpg


Ook wordt er heel veel tijd besteed aan het decoreren van de taart!
AfbeeldingAfbeelding

En sommige hebben gewoon al vanaf kinds af aan een passie voor taarten maken! :D
Afbeelding


Hier een paar voorbeelden van onze creaties! :)
Afbeelding

Freedom1
Berichten: 1954
Geregistreerd: 05-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 10:52

he leuk! ik lees terug mee!! en joepi de eerste!!! prachtig jullie taarten, ik kijk altijd met lof ernaar toe

Lotte_Wessel

Berichten: 3588
Geregistreerd: 12-05-08
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 10:54

hier meld zich ook een stille meelezer! Vind het altijd prachtig wat voor een werken zich hier vertonen! Moet zelf toch ook maar eens aan de slag :D

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-10 10:58

Okee, gezellig! :D

Babette

Berichten: 1775
Geregistreerd: 13-09-06
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 10:59

Wat leuk, mijn taartje zit er ook bij :o
Hoop weer een hoop te kunnen bewonderen en bij te leren :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 10:59

Jeej, nieuw topic.

Sannie1980

Berichten: 1744
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:00

Ik ga er morgenavond weer voor zitten, ipv een boltaartje wil ik nu een grote ronde van 24 cm proberen.

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:00

ik meld me ook! Fanatieke bakker en meelezer hier :P

doerakje
Berichten: 2462
Geregistreerd: 17-10-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:05

Stille mee lezer meld zich ik kijk er weer naar uit om jullie creaties te bewonderen!

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:11

Héél leuk gedaan Chernique +:)+

Thomas

Berichten: 4212
Geregistreerd: 06-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:11

Nieuw topic! Leuk gedaan Chernique!

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-10 11:12

Dankjewel! :)

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:14

Ga gauw even een foto uploaden van mn laatste taart :)

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:18

Leuk topic weer!

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:26

Jungletaart

Afbeelding

Afbeelding

Sannie1980

Berichten: 1744
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:28

Heel erg leuk!!!

Babette

Berichten: 1775
Geregistreerd: 13-09-06
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:32

Heel gaaf MM! :j

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:38

Leuk gedaan chernique!!!
Er staan twee taarten van mij in :D Eindelijk ook eens in de OP, ik vind het leuk!!!!

En mm, superleuke taart!!

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:39

Oooohh, zelfs drie taarten zie ik nu ik beter kijk! :o

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:41

Pff ben de biscuit aant maken, en t ging helemaal mis :')
Had het beslag gewoon goed gedaan, toen in de bakvorm, oven voorverwarmd, wilde ik em dr in doen, kwam ik erachter dat ik mn bakvorm niet had ingevet :oo
Dus ik snel alle beslag weer in een grote bak doen, bak schoonmaken en invetten, beslag er weer in, en toen weer in de oven :') Gelukkig dat ik er toen achter kwam, en niet nadat ie klaar was met bakken :P

Denk alleen dat ie dit keer niet zo hoog wordt... minder beslag gemaakt :P Maargoed...


Hmm ik had op deleukstetaarten forum gevraagd over dat Royal Icing met die Basketweave, of daar ook botercreme op moest als afsmeren,
en daar kreeg ik als reactie dat die basketweave juist ook met botercreme moest! omdat Royal Icing veel te hard wordt. Wat moet ik nu doen? want botercreme wordt toch zacht als je het uit de koelkast hebt?

Cowgirltjuh

Berichten: 1276
Geregistreerd: 16-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:44

Ik ben eigenlijk meelezer maar ik had een vraagje..
Ik heb nu 3x een taart gemaakt denk ik, maar ik krijg de vulling er nooit zo dik op..
Bij mij is t altijd maar een dun mini laagje, want alles wat ik er extra opdoe, loopt er zo weer tussen uit..
De eerste 2 x had ik geen dijkje gespoten, de laatste keer eentje met gewone slagroom maar de pudding liep er zo langs..
Kan het komen doordat mijn cake te zwaar is? Ik gebruik namelijk het recept van cupcakejes..
Of is het omdat ik een verkeerde dijk gebruik of ? :)
Dankje, en jezus wat maken jullie mooie taarten zeg!

Cerilene_
Berichten: 2521
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:46

Ik heb gisteravond nog een halve kwarktaart van de vloer staan schrapen :o .
Ik dacht laat ik het mezelf lekker makkelijk maken en gewoon zo'n kant en klaar pakket maken ipv uren bezig te zijn met bisquit dat niet wil rijzen, botercreme dat overal uitloopt en marsepein dat scheurt en bobbelt.
Helaas paste de nog vloeibare taart niet op het enige lege stukje aanrecht waar ik het heel even wilde neerzetten...
En een lol dat mijn vriend had :( ...

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:51

1234 schreef:
Hmm ik had op deleukstetaarten forum gevraagd over dat Royal Icing met die Basketweave, of daar ook botercreme op moest als afsmeren,
en daar kreeg ik als reactie dat die basketweave juist ook met botercreme moest! omdat Royal Icing veel te hard wordt. Wat moet ik nu doen? want botercreme wordt toch zacht als je het uit de koelkast hebt?

Heb geen idee. Denk dat het een kwestie van uitproberen is.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 11:58

Jaah indd :P
Ik weet het anders ook niet xD
Maargoed... anders als het echt te hard is, kunnen ze het er altijd nog afhalen xD
Denk dat ik het gewoon met Royal Icing ga proberen :P
Zou zonde zijn als het allemaal smelt bij botercreme!

De biscuit zit er nu bijna 23 minuten in, en hij wordt toch mooi hoog :D gelukkig maar!
Hoelang zal ik em doen?
het is een 20 cm taartje.
De 25/26 cm taart deed ik 32/35 minuten vaak op 160 graden heteluchtoven

Britt

Berichten: 18942
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren X

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-10 12:00

Jee, nieuw topic! :wave: