voor 2 personen
750 gram piepers
750 gram Goudreinetten
1 ui
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
peper, zout en een klontje boter
Verse worst
Piepers jassen en in een grote pan in een laag water zetten, dat ze precies onder staan. Ui pellen, laurierblad er met de kruidnagels aan prikken. Ui tussen de aardappels zetten.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in kwarten snijden. In grote zeef boven de aardappels in de pan hangen, deksel erop. Koken tot de aardappels gaar zijn, tegen die tijd zijn de appels ook zacht.
Intussen worst braden.
Ui verwijderen (effe checke of je beide kruidnagels ook nog hebt
), aardappels met boter, peper en zout stampen. Appels erbij en nog even stampen, dat deze ook klein worden. Niet zoveel stampen dat het babyvoer wordt! 
Serveren met stroop

Wil je mee testen, stuur dan even een pb naar Kris of Elles.
Wel zo leuk om een foto te maken van het eindresultaat en laat even weten wat voor een cijfer je het gegeven hebt!
Testkoks december:
ylva
Jellie
Caira
Duke
Met dien verstande dat de eerpels en appels in de stoommachine gaan. Kan dat ook? Anders moet ik even een grotere pan opscharrellen. Is er nog een specifieke worst gewenst, of maakt dat niet uit? Ik heb ook zo mijn vraagtekens bij de stroop, maar we gaan het gewoon proberen
.... aangezien dat in het recept staat ga ik het vandaag weer maken en proberen om dit keer wel om de stroop te denken.
) elke week minstens 1 keer 