Googelen helpt. Ik haal het altijd bij de toko. Zoet gemaakt met pepers.
Tivoli
Berichten: 8709
Geregistreerd: 16-09-03
Woonplaats: Leidse Achterhoeker
Geplaatst: 15-09-18 12:14
Oh heerlijk! Ik snijd ze meestal aan reepjes, goed roerbakken in lekkere wok-olie. Pas als ze een beetje knapperig en bruin worden kruiden erdoor, anders branden de kruiden aan. Ik ga het meest vaak voor de Indische variant. Maar ook met een ‘husselmixje’ van poederkruiden als je haast hebt werkt prima. Peper, zout, korianderpoeder, gemberpoeder, helemaal op het laatst een klein scheutje ketjap of sojasaus erdoor en klaar! Als je voor Indisch gaat mag het rode pepertje natuurlijk niet ontbreken.
Je kan ze ook aan plakken snijden en marineren in olie met kruiden.
ellepel
Berichten: 47348
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen
Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 12:14
Nabster, google levert wel wat op,dat klopt
Maar ik vind het toch leuker om te horen hoe jij het maakt. Dat kan dan net lekkerder en anders zijn dan een bestaand recept
MissCharlie
Berichten: 1438
Geregistreerd: 11-05-06
Geplaatst: 15-09-18 12:24
Ik heb het vorige week voor het eerst gemaakt. In reepjes gesneden, toen in een sausje van sesamolie, sojasaus en ketchup gelegd (zo marineerde ik vroeger de kip vaak). In een grillpan gebakken. Erbij hadden we noedels met groenten in woksaus. We vonden de tempeh allemaal niet te eten terwijl ik wel graag tofu eet. Heel jammer.
ellepel
Berichten: 47348
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen
Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 12:28
ja die info had ik inderdaad ook al gekregen dat de smaak nogal kan tegen vallen. ga je het nog weer op een andere manier maken om te kijken of het dan beter smaakt?
Tivoli. Wist niet dat er dus meerdere soorten tempeh zijn. Wat maakt de indische anders?
Wel zorgen dat de tempeh echt goed krokant is gebakken en is afgekoeld voordat je verder gaat met de kruiden. Anders word het een beetje zompig.
8nnemiek
Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 15-09-18 14:31
Tempeh heeft een erg aparte smaak, de een vindt het heerlijk, de ander vreselijk. Ik fermenteer mijn eigen tempeh af en toe zelf van sojabonen, erg lekker. Ik marineer de plakjes met een mix van sojasaus, stroop, tomatenpurree, olie en gerookt paprikapoeder. Dan in de pan bakken totdat ze een beetje bruin worden.
De soort sojasaus die je gebruikt is bij dit recept wel belangrijk. Sommige soorten zijn erg zoet of juist heel zout, en dan is de tempeh echt niet lekker meer. Ik gebruik de go-tan sojasaus.
Chazzie, jij bent in de war met tofu. Tempeh is van zichzelf al erg vast en kun je gerust van tevoren marineren zonder dat het zompig wordt.
Als je het heel simpel wil houden gewoon dunne plakken snijden. In de hete olijfolie goudbruin bakken. Uitlekken op keukenpapier. Zeezout er op en smullen maar Wij eten het vaak op deze manier als snackje bij de borrel.
chazzie
Berichten: 428
Geregistreerd: 14-04-13
Geplaatst: 15-09-18 17:26
Chazzie, jij bent in de war met tofu. Tempeh is van zichzelf al erg vast en kun je gerust van tevoren marineren zonder dat het zompig wordt.[/quote]
Ik had de 1e keer de tempeh niet goed doorgebakken, waardoor het met marineren mis is gegaan.
Tofu weleens geprobeerd, maar dat is niet mijn smaak.
Weet nu hoe het smaakt, inderdaad eerst even in olie frituren. En dan daarna met een gebakken kruiden/groente mengsel eten. Ik had er basmati rijst bij, en een frisse komkommersalade.