Jullie lekkerste soeprecept

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jannepauli

Berichten: 10818
Geregistreerd: 21-03-05

Re: Jullie lekkerste soeprecept

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 13:54

Marokkaanse linzensoep met harissa... yammie!

petitparis

Berichten: 16270
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 16:53

voor de winter vind ik een "gewone" wortelpompoensoep altijd geweldig, maar met kerst hadden we een speciale variant. juiste verhoudingen weet ik niet meer, gezien ik toch geen recept kan volgen :+

ingrediënten:
- kleine pompoen (zo'n donker oranje bijna rond ding, iets kleiner dan een voetbal)
- 4 appelen
- 2 uien
- kerrie en curcumapoeder
- kokosmelk
- blokjes kippenbouillon
- peper en zout
- boter

ui aanstoven, daarna appel en pompoen toevoegen en even mee opstoven
beetje water toevoegen en alles langzaamaan laten garen
extra water om te mixen en tot de gewenste dikte
koffielepel kerrie en curcuma kruiden (of naar smaak) evenals extra peper&zout en bouillonblokjes
kokosmelk doorroeren (ook naar eigen smaak)


Heb ook ooit eens wortelsoep met appelsien gegeten... Apart, maar wel lekker.
Helaas geen recept van.

Verdere favoriet: Minestronesoep met rode pesto

Taffje

Berichten: 2656
Geregistreerd: 03-01-06
Woonplaats: Terschuur

Re: Jullie lekkerste soeprecept

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 18:31

Kan niet kiezen.....

Courgettesoep:
kippen bouillon.
3 Courgettes, knoflook, uien (rode), bosuitjes, prei.
Creme fraiche (met kruiden) en kruidenroomkaas of boursin cuisine.

Uien en knoflook fruiten, prei even mee, courgette gewassen en in kleine bokjes erbij.
Kippenbouillon erbij zonder vlees en aanvullen tot de groenten net onder staan, flink peper toevoegen verder bieslook, paprikapoeder, rode peper en kerrie. Laten koken tot alles zacht is.
Met de staafmixer de soep fijn malen en mengen tot een homogene massa. De kip, creme fraiche en roomkaas toevoegen (of Boursin) en indien nodig nog iets verdunnen, lente uitjes in ringetjes en nog een beetje bieslook.
Eventueel nog wat kruiden naar smaak.

Kosje4
Berichten: 1005
Geregistreerd: 10-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 18:43

Weet iemand toevallig hoe je pittige thaise currysoep maakt

Taffje

Berichten: 2656
Geregistreerd: 03-01-06
Woonplaats: Terschuur

Re: Jullie lekkerste soeprecept

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 20:00

Ijsbergslasoep met gerookte zalm
- 1 krop ijsbergsla
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- scheutje olie
- 2 el bloem
- 1 tl kerriepoeder
- 1 dl melk
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 l water
- 4 el crème fraîche
- 2 lente uitjes
- 1 ons gerookte zalm
- zout en versgemalen peper

HOE:
- Maak van twee kippenbouillonblokjes en 1 liter water een bouillon.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes.
- Pel de sjalotjes en snipper fijn.
- Pel het teentje knoflook en hak fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook aan.
- Voeg de ijsbergsla toe en laat 5 min. zachtjes smoren.
- Roer de bloem en de kerrie erdoor en voeg al roerend de melk toe. Laat het geheel nog 10 min. doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de crème-fraiche toe.
- Garneer de soep met reepjes gerookte zalm en dungesneden lente ui.

Taffje

Berichten: 2656
Geregistreerd: 03-01-06
Woonplaats: Terschuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-16 20:01

sabrinagirl schreef:
Weet iemand toevallig hoe je pittige thaise currysoep maakt


Zijn heel veel varianten, alleen al op smulweb, is maar waar je van houdt, met kip of garnlen of vegetarisch...

Prince

Berichten: 2511
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-16 08:19


Duhelo

Berichten: 29560
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-16 11:11

Courgettesoep

- courgettes
- een handjevol sjalotjes of een kleine ui
- teentjes look naar smaak
- 1 l water
- bouillonblokje
-1 ei

Snij de courgettes overlangs door en haal de zaadjes eruit, kopjes eraf en in stukjes hakken
pel de ui, ook in stukken hakken

verhit in de pan een scheut olijfolie en stoof de (gepelde of geperste) knoflook aan, gooi de ui erbij en stoof tot ze glazig zijn. Daarna de courgette erbij en lekker aanstoven.
Daarna giet je er het water op, het bouillonblokje en laat lekker pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Mixen met de staafmixer, en voor je opdient kluts je er een eitje door (om te binden, room kan uiteraard ook).
Een paar lepels kruidenkaas erdoor vind ik ook altijd erg lekker.

Vaak gooi ik de kaasresten uit de koelkast erbij, smelt lekker weg, en maakt er een maaltijdsoep van.


Camembertsoep
INGREDIËNTEN
4 aardappelen
2 uien
250 g camembert
het kruim van 4 sneden wit brood
2 l water
3 blokjes Knorr bouillon Finesse Kip
20 ml room
peterselie

BEREIDING
Schil en was de aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
Pel de uien en snijd ze grof.
Doe dit alles in een kookpot samen met het broodkruim en de in stukken gesneden camembert.
Voeg er het water en de bouillonblokjes aan toe.
Laat dit 25 minuten koken en mix de soep.
Werk af met een scheutje room en wat peterselie.

VARIATIE
Als u een intensievere smaak van de kaas wil, kan u er altijd nog wat extra kaas aan toevoegen.

Miriam91

Berichten: 2978
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-16 09:13

Camembertsoep? >;) Heb je die ooit wel eens zelf gemaakt? Lijkt me ontzettend machtig!

Ik heb deze nog:
Preisoep met parmaham en peer
4 preien
3 teentjes knoflook
5 takjes tijm
50 gr boter
60 gr bloem
100 mL witte wijn
1.2 L water
150 mL kookroom
2 groentebouillon blokjes
100 gr zachte blauwe kaas
Peer
Meergranenstokbrood
75 gr parmaham
65 gr walnoten

Bak het stokbrood. Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Ris de tijm. Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei en tijm toe en smoor 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut uitdampen. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groente bouillon blokjes toe. Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook voor 10 minuten. Pureer de soep. Breng om smaak met peper. Schil en snijd de peer in blokjes. Zet de oven op 180 graden. Verdeel de plakken parmaham over het bakpapier en ban in 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in grove stukken. Rooster de walnoten ongeveer 4 minuten in een koekenpan. Soep inschenken en daarover de peer, parmaham en walnoten over verdelen. Serveer met het stokbrood.

Imre

Berichten: 14380
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-16 09:26

Soep! <3 Ik hou van soep! :j

Mijn supersnelle broccolisoep valt altijd in de smaak bij bezoek. Lekker bij de lunch met een broodje erbij.
Nodig voor ongeveer een liter:
- Flinke stronk broccoli
- Bouillonblokje
- Spaanse peper
- Gebakken spekjes
- Geraspte kaas
- Creme fraiche of room
- Blender/staafmixer

Pepertje en knoflook snipperen en bakken in een beetje olie, broccoli kort meebakken, zoveel water erbij dat het net onder staat, bouillonblokje erbij (ik doe altijd maar 1 blokje, dus voor een halve liter) en heel even koken. Daarna in de blender of pureren met de staafmixer. De spekjes, kaas en room serveer ik er apart bij, zodat men dat naar smaak zelf toe kunnen voegen. Zo klaar, gegarandeerd lekker. De peper maakt het niet heel scherp, maar geeft het net even wat meer smaak.

Verder ben ik gek op de wortel-kokos-sinaasappel soep van AH http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R6 ... wortelsoep

Rena100

Berichten: 4854
Geregistreerd: 29-10-07
Woonplaats: Almelo

Re: Jullie lekkerste soeprecept

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-16 09:40