Ik gebruik altijd dit recept voor lasagne , maar nu ik in Canada zit kan ik geen crème fraîche vinden in de winkels. Ga deze week nog even langs een Nederlandse winkel, maar als zij het ook niet hebben, wat kan ik er dan het beste voor in de plaats doen en hoeveel?
Ik moet deze ook van te voren maken om vervolgens mee te nemen in de auto voor 45-60 minuten. Kan ik hem dan daar gewoon het beste nog even terug de oven in stoppen? En weten jullie misschien nog een leuk Nederlands nagerecht? Cake, taart, koekjes, iets? Hoeft totaal niet bij de lasagne te passen.
Voor mijn pasta kip pesto gebruik ik vaak van ehm.. Tsja, nu ben ik de naam kwijt het is philadelphia achtig iets. Als ik het niet vergeet zal ik morgen eens in de koelkast kijken. Want de enige creme fraiche die ik hier kon vinden was ''te waterig'' en deed ook niet wat ie moest doen. Verder zijn ze hier vooral dol op kersenflappen Even een groot vel (10in x 10in) puff pastry (van bijv PC als ze dat bij jou ook hebben) in 4en snijden en vlaaivulling erin Of boterkoek en heb zaterdag tompoucen zooi gehaald bij de Dutch store, misschien ook een idee
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 19-11-13 09:36
Ik zou eens naar sour Cream kijken. Enige risico is dat het schift. Toetje een vlaflip (yoghurt, vla, siroop) of appeltjes uit de oven.
Of Je kan ook zure room gebruiken maar dan mag het gerecht niet meer koken want dan gaat het schiften. In de Allerhande heeft een keer gestaan hoe je het zelf kan maken. Je voegt daarvoor twee eetlepels yoghurt toe aan 250 ml slagroom (zo'n pakje houdbare, nòg goedkoper...) en laat dat een dag buiten de koelkast staan. Je kunt het dan in de koelkast zo'n vier dagen bewaren. http://www.kookdiscussie.nl/t1020-alter ... staat.html
Je kunt crème fraîche wel door deze dingen vervangen (bij yoghurt wel dikke, Griekse oid nemen), maar roer dan 1-2 eetlepels bloem door de vervanging voor je hem toevoegt, de kans op schiften is dan veel kleiner.
Je zou misschien ook roomkaas met een beetje citroensap kunnen proberen.
NatasjavE
Berichten: 30864
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt
Geplaatst: 19-11-13 10:10
Ik zou of de creme fraiche weg laten of vervangen door bechamelsaus.
Met creme fraiche is het echt minder lekker.
Rytir
Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 19-11-13 10:15
Idd, een bechamelsausje is erg lekker en kun je prima meebakken!
Als toetje, misschien kun je ergens in de nederlandse winkel stroopwafels vinden? Als je die een half minuutje in de magnetron doet, met een bolletje roomijs en evt wat slagroom erop.. Erg lekker!
Het spul wat ik in de koelkast heb staan in Philadelphia Cooking Crème. Het is weliswaar een "cream cheese product" maar dat werkt bij mij met mn pasta prima als vervanging.