Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Davina21 schreef:Hutspot! zoals ik het maak.
Veel ui : aanbakken met zout en peper.
Wortels: beetgaar koken in reepjes met zout.
Aardappels: zacht koken, water uit laten lekker en daarna goed stampen met een scheut melk een klontje boter, op smaak maken met peper en zout en nootmuskaat.
En daarna alles bij elkaar stampen....
Aanmaak jus van croma uit de koeling en een gehaktbal gemaakt met ei,paneermeel,zakje oma's gehaktbal kruiden en soms daar ook nog een uitje of paprika doorheen.
Asjeblieft!
jilleroo schreef:andijvie is moeilijk tot niet te krijgen in engeland uit ervaring, ik ga dinsdag naar engeland en neem zelf wat mee
hutspot kun je wel heel goed maken , aardappels en uien koken en lekker stampen , rookworst hebben ze wel in engeland maar lang niet zo lekker als de unox, je zou iemand kunnen vragen om wat op te sturen ( doe ik regelmatig naar mijn vrienden )
Raponsje schreef:Rookworst hebben ze hier wel, maar smaakt heel anders en vind ik niet te eten.
Terwijl ik in Nederland toch wel even naar de Hema ben geweest.
Na mijn vakantie mis ik sommige dingen wel heel erg, zoals de Hema, Xenos en de Action vind ik geweldig, zoiets hebben we hier niet.
Ik heb dan ook mijn koffer volgepropt met spullen.
gea_thora schreef:Raponsje schreef:Rookworst hebben ze hier wel, maar smaakt heel anders en vind ik niet te eten.
Terwijl ik in Nederland toch wel even naar de Hema ben geweest.
Na mijn vakantie mis ik sommige dingen wel heel erg, zoals de Hema, Xenos en de Action vind ik geweldig, zoiets hebben we hier niet.
Ik heb dan ook mijn koffer volgepropt met spullen.
Ik wilde je net vertellen dat ik inderdaad in Engeland wel rookworst heb gegeten. (nu eet ik hier in NL ook alleen maar magere rookworst van Unox, dus dat zal verklaren waarom ik die rookworst in Engeland wel lekker vond).
Ook beschuiten heb ik gewoon bij Tesco en Morrisons zien staan Ligt misschien ook aan de regio waar je zit?
aikon schreef:Hete bliksem, oer hollands !!!!
Men neme aardappelen, de zelfde hoeveelheid appels, spekkies, worst (kan ipv rookworst ook andere worst zijn), wat zout en eventueel wat rozijnen (mijn eigen inbreng is anderen goed bevallen)
Schil en snij de aardappels en appels in blokjes dit half onder water, gooi dit alles in 1 grote pan (ik ben gek op 1 pansgerechten Doe de spekkies, worst, zout en rozijnen er boven op. Alles wat laten koken en dan mengen tot alles gaar is.
Ik weet niet voor hoeveel personen je moet koken en hoe groot je pannen zijn, maar door alles in 1 pan te koken krijg je een betere smaak. Geld vind ik voor de meeste stampotten.
Benfan schreef:Hoezo hebben ze daar geen zout peper en nootmuskaat?
Wat je ook kunt doen is gaan kijken of er bij jou in de buurt een 'dutch club' of nederlandse club is.Die heb je redelijk veel in Amerika, allemaal nederlanders die daar wonen die samen komen en nederlands gaan koken. Verder kun je enorm veel zelf maken (bv zuurkool) of groeien (dus een groentetuin aanleggen) Het is maar net hoeveel moeite je erin wilt steken om het daadwerkelijk te krijgen.