
Voor 4 personen:
•Nodig:
•50 gram boter
•1/2 oud witbrood
•250 gram suiker
•5 dl melk
•1 zakje vanillesuiker
•40 gram geraspte kokos
•1 ei
•boter om in te vetten
•ovenschaal
•Voor de saus:
•200 gram boter
•200 gram poedersuiker
•4 eierdooiers
•1 dl whisky
Smelt de boter, breek het brood in stukken en meng in een kom brood, de melk, suiker, vanillesuiker, kokos, het ei en de gesmolten boter tot een smeuïge massa.
Verdeel het mengsel over een ingevette schaal en bak het ca. 1 uur in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Maak intussen de saus:
Doe de boter met de poedersuiker in een pan en laat de boter al roerend smelten.
Meng de eierdooiers met de whisky en voeg het al roerend toe aan het botermengsel, laat de saus binden maar niet koken!