mais...

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
luna_cockie

Berichten: 2167
Geregistreerd: 18-06-02
Woonplaats: Djalamabad

mais...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-03 14:38

weet iemand hoe lang je dat moet koken?
ik en me moeder weten het namelijk niet... Bloos Tong uitsteken


Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 14:48

Hoe bedoel je zodat het popcorn word of zo????

luna_cockie

Berichten: 2167
Geregistreerd: 18-06-02
Woonplaats: Djalamabad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-03 14:54

neehj,gewoon om gewoon te eten....

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 15:19

Sorry dan zou ik het niet weten

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 15:30

Kwartiertje, 20 minuten?
Vaak staat het wel op de pakjes waarin je ze
- per 2 verpakt - koopt.

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 15:34

Volgens mij moeten die langer koken!
Ik heb het ook wel eens gekookt en toen ik dan na 20 min. uit de pan haalde, waren ze nog niet te eten ! (Prik na een minuut of 20-25 gewoon eens met je vork erin! Als ze loslaten en zacht zijn, zijn ze goed!)
hmm.. heb eigenlijk ook best zin in mais vanavond Vingers aflikken !!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 16:25

Je kan ze ook in blik kopen, die zijn al wat zachter. Volgens mij staat de bereidingswijze op het blik aangegeven.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 16:59

Even googlen en je weet het:
www.dekooktips.com schreef:
Leg de maïskolven in een pan en giet er water bij tot ze onder staan.
Voeg geen zout toe (want dan worden de vliesjes om de korrels taai).
Tip: Wie er van houdt doet er wel een schep suiker bij om de maïs 'lekker zoet' te maken.
Kok de maïskolven met een deksel op de pan gaar, de maïskolven zijn goed als de korrels makkelijk loslaten.

De kooktijd is (ongeveer):

Jonge maïskolven met kleine lichtgele korrels: 10 - 12 minuten.
Kolven met grote gele korrels: 15 - 20 minuten.
Kolven met donkergele korrels: 25 - 30 minuten.

Kolven die na 45 minuten nog niet gaar zijn worden niet meer gaar (die waren te oud en bevatten al harde droge korrels)

Serveer de maïskolven heel met een klontje boter er op. Strooi er desgewenst nog zout over.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 17:08

Dat had ik laatst ook... mijn mais werd maar niet gaar... Nu lees ik dus (thanks Wmijn) dat dat komt omdat de mais te oud was (oma mais)
Ik eet het vaak met licht gezouten boter, yummie!

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 19:29

Het vervelende van kluifmais vind ik dat je zo lang bezig bent
om die vliesjes tussen je tanden vandaan te pierken. Haha!

En Sterre had dus kolven met een midlife-crisis? *LOL*

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 22:12

Nee, Sterre had zout bij de mais kolven gedaan Haha! !
(Het vliesje werd dus hard en ik dacht maar steeds dat ze niet gaar waren Tong uitsteken !!)

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 23:41

*LOL* *LOL* *LOL*

Overkomt je na vandaag dus niet meer.

Vanavond heb ik voor de aardigheid nog even op een pakkie
bij Appie gekeken en daar staat dus doodleuk op:
kooktijd 10-30 min. Ziek

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 01:57

Weer wat geleerd ! Ik deed er ook altijd zout bij, en inderdaad herken ik de problemen al werder ze doorgaans wel gaar.
Zal het de volgende keer toch maar eens "zonder" proberen.