Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
www.dekooktips.com schreef:Leg de maïskolven in een pan en giet er water bij tot ze onder staan.
Voeg geen zout toe (want dan worden de vliesjes om de korrels taai).
Tip: Wie er van houdt doet er wel een schep suiker bij om de maïs 'lekker zoet' te maken.
Kok de maïskolven met een deksel op de pan gaar, de maïskolven zijn goed als de korrels makkelijk loslaten.
De kooktijd is (ongeveer):
Jonge maïskolven met kleine lichtgele korrels: 10 - 12 minuten.
Kolven met grote gele korrels: 15 - 20 minuten.
Kolven met donkergele korrels: 25 - 30 minuten.
Kolven die na 45 minuten nog niet gaar zijn worden niet meer gaar (die waren te oud en bevatten al harde droge korrels)
Serveer de maïskolven heel met een klontje boter er op. Strooi er desgewenst nog zout over.