MarjanB schreef:Door jullie geïnspireerd
[ [url=m/z0kkv4.jpg]Afbeelding[/url] ]
OMG dit had zo een box van mij kunnen zijn
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Eloya schreef:Oh heb je een recept van die pompoen risotto? Heb toevallig deze week buffelmozarella in mijn boodschappen zittten ^^
Anouk1605 schreef:Loki heb je een recept van jouw Springrolls? Die zien er echt heerlijk uit!
Debbie schreef:gaucho schreef:Spinazie - zoete aardappel taart met kipshoarma:
[ [url=m/y5NR4H.jpg]Afbeelding[/url] ]
Oeh dit ziet er heel lekker uit! staat er ergens een recept?
Citaat:.Spinazie quiche met een basis van zoete aardappel!
Hierbij één van mijn favoriete zoete aardappel recepten dat ik vaak at tijdens mijn 33 kilo gewichtsverlies! En kan ik nu nog steeds geen genoeg van krijgen!
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram zoete aardappel - in dunne plakjes gesneden
Eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
1 gele ui
1 gele paprika
400 gram verse spinazie
Snufje zout en peper
4 eieren
200 ml amandel melk. Of andere melk naar keuze
1/4 theelepel nootmuskaat
50 gram geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verdeel de olijfolie over de bodem van de ovenschaal
Schil de zoete aardappel en snijd hem in ronde plakjes.
Verspreid de plakjes dusdanig over de schaal dat geen enkel plekje op de bodem onbedekt blijft. Als alles op de bodem bedekt is maak je de rand die bestaat uit staande halve zoete aardappel schijfjes.
Zet de ovenschaal met de zoete aardappel korst alvast even 8 tot 10 minuten in de oven terwijl je aan de slag gaat met de spinazie.
Pak een koekenpan, doe er een klein beetje olijfolie in en bak de ui, de knoflook en de gele paprika 5 minuutjes.
Zet het vuur laag en voeg de spinazie toe. Laat het 15 minuten staan tot de spinazie zacht is geworden. Breng op smaak met wat zout en peper.
Voer het vocht af.
Haal de voorgebakken zoete aardappelkorst uit de oven en spreid de spinazie erover uit. Zet het even opzij terwijl je aan de slag gaat met eieren.
Pak een kleine schaal, kluts daarin de 4 eieren, voeg de melk en nootmuskaat toe en kluts het geheel tot een mooie gladde mix. Voeg een kleine beetje zout en peper toe.
Schenk de eiermix over de spinazie in de quiche.
Strooi er wat geraspte kaas overheen.
Zet het terug de oven in en laat het daar nog eens 25 tot 30 minuten staan tot de zoete aardappel
zacht is en de kaas goudbruin. En dan lekker aan tafel!
Eet smakelijk!
Schemerdier schreef:Granoek schreef:Zelfgemaakt stoofvlees met kroketjes en gegratineerde bloemkool&broccoli
[ [url=m/hJiCfh.jpg]Afbeelding[/url] ]
Heeft goed gesmaakt!
Dat zijn wel heel weinig groenten hoor
Lay_D schreef:Ontbijt:
[ [url=m/EhWYcy.jpg]Afbeelding[/url] ]