Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller
femkepullens
Berichten: 133
Geregistreerd: 13-05-04
Geplaatst: 29-10-20 20:30
De allerlekkerste kaasfondue is voor mij: Comté 40% Tommie de Savoie 40% Reblochon 20%
En dan dippen met rauwe champignon, augurk, rauwe ham en stokbrood.
Krijg er nu al zin in!
Nielojram
Berichten: 7802
Geregistreerd: 14-02-02
Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-20 20:31
annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller
Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?
Freekieee
Berichten: 1759
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo
Geplaatst: 29-10-20 20:59
Tomaten kaas fondue is zo lekker.
Recept is voor 4 personen. 400 ml bouillon maken. 50 gram roomboter smelten in de pan en ui en knoflookje teentje in fruiten. Dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen (of 1 grote) en blijven roeren, dan 50 gram bloem toevoegen zodat het een bal wordt. Dan de bouillon erbij gieten en het glad maken. De bal (roe) moet weer oplossen. Dan geraspte kaas erbij (ik doe meestal 4 zakjes old Amsterdam), maar wel 1 voor 1, want je wilt het niet te dik en niet te dun hebben. Dan een half bakje slagroom (ongeklopt) erbij, gesneden verse basilicum, gesneden verse peterselie en peper en zout. En klaar!
Edit:
Lekker met stokbrood, komkommer, kleine gehaktballetjes, bleekselderij, snoeptomaten.
annikavolder
Berichten: 754
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 29-10-20 22:25
Nielojram schreef:
annikavolder schreef:
Ik ga altijd voor de klassieke Zwitserse variant: Emmentaler, Gruyere en Appenzeller
Èn de caquelon insmeren met knoflook en kirsch toevoegen?
Kazen bij de kaasboer, beetje wijn, beetje kirsch. Ik doop graag bloemkool, brood, ananas en rauwe champignons.
Soms speel ik vals en haal ik zo'n brie bij de Lidl, in zo'n houten verpakking, bovenste korst eraf snijden, beetje honing erop, in de oven knallen en klaar!
Ouwe
Berichten: 2531
Geregistreerd: 31-08-06
Geplaatst: 30-10-20 00:06
Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo?
c_alsemgeest
Berichten: 20667
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam
Geplaatst: 30-10-20 00:08
Ouwe schreef:
Doe je dan al die groente gewoon rauw in de kaasfondue dopen? Wordt het dan gaar door de warmte van de kaas ofzo?
Nee... het is gewoon omgeven door warme kaas... dus een sensatie van warm en koud