Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Kimalian schreef:Hallo, ik wil mij hier ook melden. Ik ben nog wel een groentje want ben pas sinds 2 weken vegetarische.
Ik vroeg mij af of sommige vegetariërshier nog wel vis ook of dat ook niet?
Magrathea schreef:Als je vegetariër wordt om ethische redenen zou ik zeker geen vis meer eten .
Damelza schreef:Kimalian schreef:Hallo, ik wil mij hier ook melden. Ik ben nog wel een groentje want ben pas sinds 2 weken vegetarische.
Ik vroeg mij af of sommige vegetariërshier nog wel vis ook of dat ook niet?
Ik ben echt gewoon langszaam gaan afbouwen. Ik ben eerst gaan minderen en daarna ben ik dingen weg gaan laten. Ik ' mis' het nu ook echt niet, er zijn op het moment ook zoveel vega opties. Als je twijfel of je het wel vol kan houden is dit eventueel ook een optie
Damelza schreef:Kimalian schreef:Hallo, ik wil mij hier ook melden. Ik ben nog wel een groentje want ben pas sinds 2 weken vegetarische.
Ik vroeg mij af of sommige vegetariërshier nog wel vis ook of dat ook niet?
Ik ben echt gewoon langszaam gaan afbouwen. Ik ben eerst gaan minderen en daarna ben ik dingen weg gaan laten. Ik ' mis' het nu ook echt niet, er zijn op het moment ook zoveel vega opties. Als je twijfel of je het wel vol kan houden is dit eventueel ook een optie
Sunrise19 schreef:Mijn dochter begint steeds meer vegetarisch te worden. En aangezien ik dit zelf niet ben best een uitdaging om een goede maaltijd voor te zetten. Ik had van vivera pompoen burgers en die vond ik dus echt afschuwelijk. Maar mijn dochter vond ze heerlijk. Falafel vond niemand hier lekker, althans de donkere van vivera. Dus als iemand daar nog een tip voor heeft? Ik vond ze in ieder geval veel te droog.
Sonja_vR schreef:Recept wat ik gebruik
(Ruime porties voor 2 personen)
ingredienten
100 gram gedroogde kikkererwten (8 uur laten weken in koud water)
30 gram ui
15 gram verse peterselie
teentje knoflook (geperst)
3 gram komijn
2 gram vers korianderblad
10 gram zelfrijzend bakmeel
2 gram zwarte peper
4 gram zout
bereiden
de kikker erwten afgieten
alles in de keukenmachine mikken en net niet pureren (dus wel puree, maar wel klontjes erin )
balletjes van rollen met een doorsnee van +- 2,5 cm doorsneetussendoor kun je je handen afspoelen met koud water tegen het plakken (en flink rollen zodat ze goed compact worden)
bakken kan in frituur op 180 graden, of in een koekenpan met wat olie
of idd als burger
wij eten ze over het algemeen als balletjes in grote pita's met koolsla, yoghurtknoflook saus en een pittige rode paprikasaus of tomatensaus en als ik echt gek wil ook nog jalapenos erdoor
even een hele belangrijke tip, gebruik GEEN blik of pot kikkererwten, de falafel maak je gaar door het te bakken als je het vorm hebt gegeven, door een blik of pot te gebruiken, gebruik je een product wat al gaar is en dus slap is, ze zullen dan idd heel makkelijk uit elkaar vallen , of soepig worden
ALTIJD gedroogde kikkererwten gebruiken die je minimaal 8 uur in koud water weld
ik gooi ze 's ochtends in en bak water als ik het 's avonds wil eten, of zelfs de avond ervoor vlak voor ik naar bed ga , dan staan ze tot 20 uur in het water
ook niet verwarmen tijdens het weken, dan maak je ze namelijk al weer half gaar waardoor de stevigheid nog wel eens heel wat minder kan worden
Sommige mensen schijnen met blik erwten ook goeie flaffel te kunnen naken
Ik niet
Dit recept is bij mij nog nooit mislukt
poes schreef:Bij ons wordt de bodem nooit goed. Hoe doen jullie dat?
Magrathea schreef:Vanavond lekker pizza gemaakt Gewoon een bodem van de Jumbo, een blikje tomatenpuree in een schaaltje mengen met wat water, olijfolie en een lading kruiden, op smeren, lekker veel groenten op leggen en olijven en zongedroogde tomaat, en vegan kaas. En nog wat kruiden. Mjam.
Ik maak vaak die shoarma pizza van de NYP na maar dit was ook errrrg prima (en nog een soort van gezond)
poes schreef:Ja zelfs dat verkloten wij dus. Hoe bak je het af? In warme lucht oven. Op welke plaat en temp?
deksel schreef:Sunrise19 schreef:Mijn dochter begint steeds meer vegetarisch te worden. En aangezien ik dit zelf niet ben best een uitdaging om een goede maaltijd voor te zetten. Ik had van vivera pompoen burgers en die vond ik dus echt afschuwelijk. Maar mijn dochter vond ze heerlijk. Falafel vond niemand hier lekker, althans de donkere van vivera. Dus als iemand daar nog een tip voor heeft? Ik vond ze in ieder geval veel te droog.
Ja, de meeste falafal is zo droog als ik weet niet wat. Opzich best goed te eten met genoeg knoflooksaus . De Jumbo heeft plantaardige knoflooksaus in het versschap staan. Ik had het laatst in een pitabroodje met sla en tomaat, komkommer en dus knoflooksaus. Zou je het niet kunnen roerbakken met iets van tomaat en ui en paprika?