Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Citaat:Even kijken. Ik zou nog wat dingen delen... Pien, deze link geeft het recept wat ik gebruik voor de merengues. Minus het langdurige uitpersen van bieten voor een mooi roze kleurtje. Ze worden bij mij niet mooi zwierig, eerder bol, maar wel lekker luchtig. Ze blijven maar een paar dagen goed en blijven een aparte, niet per se onaangename, nasmaak houden. Maar het lukt niet altijd. Het beste lukt het met zelfgekookte kikkererwten; ik laat ze een nacht weken, kook ze vervolgens voor een half uur en plaats ze dan in onze steenoven waar ze nagaren. Ik gebruik echt veel water, maar het verdampt een heel eind in de oven en daarmee wordt het vocht sterker als je het gebruikt. Dat lijkt veel te schelen ten opzichte van niet ingekookt vocht of potjes/blikjes.
pien_2010 schreef:Mar_fay, ik ben mijn recepten ordner aan het bijvullen en kwam heerlijke recepten van jou tegen waaronderCitaat:Even kijken. Ik zou nog wat dingen delen... Pien, deze link geeft het recept wat ik gebruik voor de merengues. Minus het langdurige uitpersen van bieten voor een mooi roze kleurtje. Ze worden bij mij niet mooi zwierig, eerder bol, maar wel lekker luchtig. Ze blijven maar een paar dagen goed en blijven een aparte, niet per se onaangename, nasmaak houden. Maar het lukt niet altijd. Het beste lukt het met zelfgekookte kikkererwten; ik laat ze een nacht weken, kook ze vervolgens voor een half uur en plaats ze dan in onze steenoven waar ze nagaren. Ik gebruik echt veel water, maar het verdampt een heel eind in de oven en daarmee wordt het vocht sterker als je het gebruikt. Dat lijkt veel te schelen ten opzichte van niet ingekookt vocht of potjes/blikjes.
Alleen je link ontbreekt nog.
Het nagaren in de steenoven, kan ik dat in de oven doen op stand 1?En laat je ze dan nagaren tot de erwten helemaal gaar zijn? Ik heb nog nooit zelfgemaakte kikkererwten gemaakt en daar zie ik toch wel tegenop eerlijk gezegd
Maar zeg nooit nooit.
Sheran schreef:Edelgist op nachos lijkt me echt heel vies, dan wordt het veel te overheersend. Ik doe het wel eens over spaghetti of in de vulling van de wraps.
liespower94 schreef:Mijn uiteindelijke score
[ [url=m/LWTlHd.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dat krijgen we in een halfjaartje wel op
Ik voel me echt even heel asociaal
Dankje Aight!
Dat receptje lijkt goed mar_fay!
Ik gebruik het ook alleen voor over dingetjes of door de pasta zegmaar, niet los want dan is het niet zo’n succes. Maar je moet er ook net van houden!
Magrathea schreef:Dat snap ik, ook gezien je eerdere kaasopmerking opmerkingen.Edit: ik ben het dan weer niet per se eens met "wow cheese welcome back into my life" maar het is zeker een heerlijk sausje