Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Vjestagirl

Berichten: 26651
Geregistreerd: 11-08-06

Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-18 16:48

Eerste kerstdag komen mijn ouders bij mij gourmetten. Om zo min mogelijk stress te hebben wil ik eigenlijk de schalen met vlees en rauwkost 's morgens al opmaken zodat ik 's middags als ze er zijn zo min mogelijk hoef te doen.

Hoe hou ik die rauwkost nou een beetje lekker en vers?

Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 16:49

ja, alles in schalen met folie erover in de koelkast. zo doe ik het altijd.

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101743
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 16:50

Afdekken met folie en gewoon in de koelkast. Zo zou ik het doen.

Lisette0

Berichten: 1909
Geregistreerd: 25-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 16:52

Ligt een beetje aan de soort groente denk ik. Bij bijv paprika en ui kan je dat gewoon doen, goed afdekken en klaar.
Maar bij groente wat wat sneller 'verlept' (is dat wel een woord :')) zou ik het er niet op gokken.

RoosDeG

Berichten: 1837
Geregistreerd: 27-03-13

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 16:58

Ik doe bij sla altijd een stuk keukenrol en dan in de koelkast!
Blijft het knapperig en word niet week, kan je dan gerust 4 dagen goed houden ;)

Palmera

Berichten: 9459
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 17:38

Zolang je het nog maar niet aanmaakt met dressing, olie, o.i.d gaat het prima!

Annick75

Berichten: 1784
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 17:54

Eventueel groenten die wat sneller uitdrogen afdekken met vochtige keukenrol of een vochtige theedoek wil ook nog wel eens helpen. Ui zou ik trouwens zelf wel pas net voor het eten schoonmaken en snijden, omdat die geur vrij overheersend is en ook in de koelkast blijft hangen. Is ook typisch een geur.smaak die in bv melk gaat zitten als je een open pak hebt staan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-18 17:58

Ik verplaats dit topic van Het leven zonder paarden naar Voedertijd, daar past het beter. :)

TurdusMerula

Berichten: 23903
Geregistreerd: 09-04-05

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 00:55

Kerst is al voorbij, maar voor 'ooit' wellicht, werkt inderdaad die keukenrol of vochtige doek.
Als ik sla overheb doe ik dat in een bakje met een velletje licht vochtig gemaakt wc-papier, stuk langer houdbaar dan. :j

daantjuhhh

Berichten: 26871
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 01:04

Annick75 schreef:
Eventueel groenten die wat sneller uitdrogen afdekken met vochtige keukenrol of een vochtige theedoek wil ook nog wel eens helpen. Ui zou ik trouwens zelf wel pas net voor het eten schoonmaken en snijden, omdat die geur vrij overheersend is en ook in de koelkast blijft hangen. Is ook typisch een geur.smaak die in bv melk gaat zitten als je een open pak hebt staan.

Ah gadver. Dat vind ik altijd zo ranzig.
Melk die naar ui smaakt. Brrrr...
Gesneden ui gooi ik weg. Bewaar dat nooit.

Annick75

Berichten: 1784
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 11:00

Als ik het in de winter al vooruit snijd, dan bewaar ik het even in een afgesloten bakje op het balkon ;), maar ui bewaar ik als het even kan inderdaad niet. Ui die over is, gaat sowieso weg.

Granoek
Blogger

Berichten: 10472
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 11:30

Ja hoor kan prima, wij hebben soms grote feesten hier en dan kun je onmogelijk 5 min voor het begint voor 150pers sla gaan snijden.
Dus goed afdekken, koud laten staan en daar merk je helemaal niks van.
Zelfs ui gaat in een afgesloten bakje, wel dan eentje met deksel, niet met folie.
Wij gooien die pas weg na het eten, als hij dus een tijd op de display heeft gestaan ipv in de koeling. Dan moet ie nderdaad wel weg ja

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 14:18

daantjuhhh schreef:
Annick75 schreef:
Eventueel groenten die wat sneller uitdrogen afdekken met vochtige keukenrol of een vochtige theedoek wil ook nog wel eens helpen. Ui zou ik trouwens zelf wel pas net voor het eten schoonmaken en snijden, omdat die geur vrij overheersend is en ook in de koelkast blijft hangen. Is ook typisch een geur.smaak die in bv melk gaat zitten als je een open pak hebt staan.

Ah gadver. Dat vind ik altijd zo ranzig.
Melk die naar ui smaakt. Brrrr...
Gesneden ui gooi ik weg. Bewaar dat nooit.


Bakje Met Deksel :?

Ik bewaar ui altijd als ik een beetje een zinvolle hoeveelheid over heb
Gewoon in een bakje Met deksel , nog nooit last van een meurende koelkast gehad

TurdusMerula

Berichten: 23903
Geregistreerd: 09-04-05

Re: Rauwkost 's morgens snijden, 's avonds nog lekker?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-18 18:39

Ik zou ook niet zomaar eten weggooien eigenlijk, goed bewaren idd, nergens last van.
Maar ik drink ook geen melk. :D