Hij is werkelijk overheerlijk en bijzonder machtig.
Alvast een foto van het eindresultaat


Voor het deeg:
Oven op 175-200 C voor verwarmen
De bodem van de springvorm invetten en bekleden met bakpapier.
7 eieren en 4 el warm water met de mixer in de hoogste stand in 1 min schuimig kloppen.
150 gr suiker met zout, kaneel en de geraspte schil van 1 citroen mengen, dit mengsel i 1 minuut toevoegen aan het eiermengsel en dan nog 2 min kloppen
300 gr gemalen walnoten met 75 gr griesmeel mengen, de helft aan de eiercrème toevoegen, kort op de laagste stand er door roeren, de rest van het notenmengsel op dezelfde wijze erdoor roeren, het deeg in de springvorm doen, gladstrijken, de vorm in een verwarmde oven schuiven.
30-35 min bakken. (30 is net wat kort)(in de baktijd kan je verder gaan met de vulling, dat paste bij mij heel mooi en scheelt weer tijd.)
De taartbodem direct na het bakken uit de vorm halen, op een taartrooster omkeren, het bakpapier eraf halen, de bodem laten afkoelen, de bodem 2 mal doorsnijden zodat j drie ong even dikke plakken krijgt.
Voor de vulling:
1 zakje en 1 tl witte peoder gelatine met 5 el koud water mengen en 10 min laten wellen.
(je kan ook blaadjes gebruiken, heb ik gedaan. Gebruik dan een stuk of 10 blaadjes, laat ze wellen in koud water een min of 10 en voeg ze dan toe aan het warme mengsel wat hieronder beschreven wordt. Blaadjes werken prettiger vind ik zelf)
3,75 dl melk met snufje zout, merg van 1 vanillestokje en het stokje zelf aan de kook brengen,
5 eierdooiers met 100 gr suiker romig kloppen.
het vanillestokje uit de hete melk halen, de melk onder voortduren roeren aan de eierdooiermassa toevoegen. De gewelde gelatine al roerend verwarmen en tot deze is opelost, dan door de eierdooier-melk roeren.
1,25 dl mokka-likeur erdoor roeren (je kan ook amaretto of koffielikeur e.d. gebruiken, amaretto is wel zo lekker).
de massa in de koelkast zetten tot deze stevig begint te worden (als dat niet gebeurt gewoon nog wat gelatine in paar el warm water leggen en smelten en er alsnog doorheen roeren).
5 dl slagroom zeer stijf kloppen, door de crème scheppen.
De onderste taartbodem in de springvorm leggen. De taartbodem met ong. 1/3 van de crème bestrijken, met de helft van 75 gr. grofgehakte walnoten bestrooien, de tweede bodem erop leggen, met de helft van de overgebleven crème bestrijken, met de rest van de grofgehakte walnoten bestrooien, de bovenste bodem erop leggen, de rest van de crème erop strijken.
De taart met walnoothelften garneren. Je kan dan nog een stukje chocolade schaven boven de taart. Neem pure chocolade. Die is harder en makkelijker te schaven.
De taart tenminste 1 uur in de koelkast zetten om volledig stijf te worden.
Veel plezier ermee. Zorg wel dat je héél veel walnoten tot je beschikking hebt.