Hoe maak je gourmetten culinair?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 12:26

Het is weer bijna kerst en mijn vriend wil ook wéér gourmetten Bloos
Stukjes vlees, paprika, ui, champion, gamba's en sausjes erbij en dat was het weer.
Ik vind het saai en wil liever wat 'anders' maken. Mag best moeilijk zijn, wel lekker natuurlijk en als het nu ook nog op het gourmetstel kan dan zijn we allebei tevreden Clown

Iemand een idee hoe je gourmetten hip maakt? Recepten?
Wat voor voorgerechtje en toetje kan je maken?

Anoniem

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 12:35

Je kan het net zo culinair maken als je zelf wilt. Knipoog
Lekkere marinades op het vlees, aparte bijgerechten, etc.

Wat ik zelf altijd lekker vind is aardappelgratin.
Aardappelen koken en in dunne plakjes snijden.
plakjes in het pannetje van het gourmetstel leggen en een beetje kleingesneden knoflook bij doen en wat peterselie.
overgieten met een beetje kookroom, geraspte kaas erover en onder op het gourmetstel zetten tot de kaas een bruin kleurtje heeft gekregen.
Duurt wel even voor hij klaar is, maar ondertussen kun je boven op gewoon je vlees grillen.

Als toetje vind ik ananas altijd erg lekker.

Schijven ananas in het pannetje leggen en kaneel en bruine suiker er over heen.
Pannetje ook weer onderop zetten tot de bruine suiker gesmolten is en de ananas warm is.

Lielle

Berichten: 66443
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 13:20

Ik heb altijd een heleboel culinaire dingetjes op tafel staan en een aantal recepten die je daarmee kunt klaar maken. zoek maar op mijn naam en dan gourmetten, dan vind je mijn ingredientenlijst en de recepten.

/add
zelf toch maar even gezocht
Lielle @ [VT] Gourmet tips gevraagt?

Lielle

Berichten: 66443
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 13:24

weet zo niet of ze erbij staan maar die kant-en-klare flensjes van de appie zijn wel errug lekker

Duke

Berichten: 8332
Geregistreerd: 01-06-05
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 13:27

Pfffff, ja mijn moeder wil ook met de familie gaan gourmetten Eerste Kerstdag. Rolleyes Vind ik niet echt leuk. Maar ik sta dus ook open voor culinaire gourmettips.

Zelf heb ik deze:
Kastanjechampignons, steeltje eraf, vullen met blauwe kaas (of brie o.i.d. als je niet van blauwe kaas houdt), in het bakje onder de grill. Echt zooooo lekker. Vingers aflikken
Dit kun je ook doen met kleine tomaatjes. Die lekker vullen met blauwe kaas o.i.d.

Lielle

Berichten: 66443
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 13:28

ik heb in de link die ik aanhaal een heleboel culinaire tips gegeven.

Anoniem

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-08 14:24

bedankt allemaal, ik ga inspiratie opdoen!

Romy18
Berichten: 1054
Geregistreerd: 08-12-05
Woonplaats: Mol belgie

Re: Hoe maak je gourmetten culinair?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-08 23:27

Gevulde champignon met tonijn is ook erg lekker!
Champignon schoonmaken, steeltjes er af en een beetje uithollen, dit is een kommetje doen met tonijn uit blik, een uitje en wat knoflook, champignons 5 min in de over zetten en ondertussen het tonijn mengsel even opbakken (evnt boursin toevoegen om het mengsel net wat smeuiger te maken). Champignons uit de oven halen en vullen met het mengsel, beetje geraspte kaas er over.
Dan zijn ze eigenlijk kant en klaar nog een paar min onder t gourmet stel en smullen maar.

Geitenkaas met spek is ook om je vingers bij af te likken! Rond geitje kaasje omwikkelen met gerookt spek en dan een minuutje of 6 bakken, zou ik wel samen met stokbrood eten anders kan de smaak behoorlijk sterk zijn!

Als je echt op de culinaire toer wilt gaan zou ik verder voor ingredienten gaan als st jacobs vruchten, scampi's, hertenbiefstuk, struisvogel biefstuk, biefstuk met gerookte zalm etc.

Als groenten gaat bijna alles wel op de gourmet al dan niet voorgekookt. Denk aan gegrilde courget, gegrilde paprika, spruitjes voorkoken en dan op de gourmet op bakken met spekjes en ui, daarnaast vind ik het altijd wel fijn om daarnaast nog een frisse salade te hebben en natuurlijk mag stokbrood met kruiden boter en/of stokbrood met gesmoten kaas (en ananas of ala piza met salami en pizakruiden of tomaat en mozerella) niet ontbreken!

Ik ben gourmet fan! allemaal kleine hapjes zoveel verschillende smaken en uren plezier ipv dat iemand de halve dag in de keuken staat en alles met 30min verobert is.