Ze zijn niet speciaal als voer bedoeld voor de paarden (dan had ik aan die paar kolven nooit genoeg
) maar meer als een keer iets lekkers, of om wat mais door het voer te doen ofzo. Ik vraag me elk jaar weer af hoe ik die dingen nou zo lang mogelijk goed kan houden, want ze schimmelen erg snel. Ik heb al heel wat dingen geprobeert: in de droge kelder leggen, met en zonder blad, in een net in de schuur hangen, ook altijd droog daar, ook met en zonder blad geprobeerd, in een doos op kranten leggen, in de hoop dat het vocht daar in trekt, ik kan nog wel even door gaan, maar kortom: ik heb nog geen goede manier gevonden.
Vorig jaar zijn ze me niet verschimmeld, toen heb ik het blad er af gehaald, schoon gemaakt, op een handdoek in de schuur gelegt en elke dag om gedraait. toen ze droog waren in een emmer gedaan, en ik had geen schimmel. Maaarrrr ik had wel keiharde maiskolven waar zelfs mijn paarden geen raad meer mee wisten..
Wie heeft de gouden tip?
een andere oplossing zonder dat het gaat schimmelen en zacht blijft is er niet (of je moet ze koken en invriezen
Ik dacht dat ze het voor erbij wou voeren.