De prijzen op de wereldmarkt zijn met 50% gedaald...maar we vinden hier niks in terug in de paardenvoedersprijzen..
Sterker nog er worden steeds meer "afvalproducten" in paardenvoeders verwerkt..daarom is het ook zinvol om paardenvoeders onder een werkgroep te plaatsen..
Geef hier alvast je mening over de samenstelling van je paardenvoeders..
Kijk op het label en plaats hier de grondstoffensamenstelling... Je zult verstelt staan wat voor "rotzooi" je paarden/pony's te eten krijgen...
Dit alles weggemoffeld onder mooie reclame..van schreeuwende merken.
Citaat:De Nederlandse Vakbond Varkenshouders stelt een werkgroep veevoer in.
Deze werkgroep moet de mogelijkheden onderzoeken om een onafhankelijk kwaliteitscontrolesysteem voor veevoer op te zetten. Dat meldt voorzitter Wyno Zwanenburg naar aanleiding van de landelijke bestuursvergadering van de NVV. "We krijgen de laatste tijd vrij veel signalen van varkenshouders die te maken hebben met verslechterende technische resultaten. In veel gevallen is het vermoeden dat die verslechteringen te maken hebben met de kwaliteit van het veevoer."
De NVV ziet het liefst dat er weer een onafhankelijk controle-instituut als de ACV (Afnemers Controle Veevoer) en de CLO-controle (controle-instituut van de coöperatieve veevoersector) zou ontstaan. ACV- en CLO-controle zijn begin jaren negentig opgeheven toen de veevoersector overschakelde op het GMP-systeem.
LTO Varkenshouderij-voorzitter Annechien ten Have deelt de analyse van de NVV dat er met name in de vleesvarkenshouderij geen voortgang wordt geboekt in de technische resultaten. "Het is wel de vraag of dat alleen aan de voerkwaliteit ligt. Wij zijn daarom voorstander van breed onderzoek naar de factoren die een rol spelen. Het is maar zeer de vraag of je nu met een nieuw kwaliteitscontrole-instituut zo veel bereikt. Ook toen ACV- en CLO-controle nog bestonden was er ook te weinig vooruitgang in de resultaten van de mesterij."
Ten Have wijst op een onderzoeksproject Op naar de 1.000 gram groei per dag van de Animal Sciences Group. Dat moet de factoren in beeld brengen waardoor de voortgang in de vleesvarkenshouderij stagneert.
Nevedi-voorzitter Henk Flipsen denkt dat er met de kwaliteit van het voer in principe niet veel aan de hand is. "Als een varkenshouder problemen heeft met zijn leverancier is deze de eerste waar dat mee uitgesproken moet worden."
Wil je precies weten wat er in zit en welke hoeveelheden dan zal je een beetje moeten laten testen.

Bovendien is niet alleen melasse een probleem... 