1 dik been

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

1 dik been

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-03 09:33

Hoi,
Mijn paard Jumper heeft een probleem met zijn achterbeen. Af en toe is het (vooral 's morgens) dik. Vijf maanden geleden heeft hij heel erg koliek gehad. Hij moest toen met spoed geopereerd worden en gelukkig heeft hij het gehaald, maar toen hij vervoerd moest worden heeft hij ondanks de beenbescherming die we om hadden gedaan door het vele trappen en zich laten vallen toch zichzelf erg beschadigd. Dit zag er op zich niet zo ernstig uit, voornamelijk schaafwonden enzo en dit is in de kliniek goed verzorgd. Maar ook daar bleef voornamelijk het linker achterbeen het langste dik. Ze spoten het daar telkens goed af en als het droog was een stalbandage eromheen. Hij was en is absoluut niet kreupel aan dit been (ook niet aan z'n andere benen trouwens...). Thuis was het in eerste instantie over maar na een tijdje werd het been weer dik. Ik ben het toen weer gaan afspuiten en vond toen een piepklein wondje (of eigenlijk korstje) net boven de kroonrand. Dus dat leek me een mogelijke oorzaak. DA gebeld en probleem voorgelegd en die was het me eens. Dus ik heb een paar weken met springschoenen om gereden omdat de oorzaak van het wondje strijken was. Hoefsmid heeft er naar gekeken en het probleem zou opgelost moeten zijn, maar dat is het dus nog niet... Als ik iedere avond om dat been een stalbandage doe, is er niks aan de hand, dan heeft hij 's morgens geen dik been, maar als ik dat een keer vergeet staat ie 's morgens weer met een dik been. Het korstje zit er nog steeds en het zit op een rotplekje dus het gaat af en toe weer open. Ik probeer het zo goed mogelijk schoon te houden en met betadine te behandelen maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat het een keer over gaat... Wie heeft hier goede tips voor? Het is allemaal niet zo dramatisch, maar wel lastig en voor Jump is het ook niet lekker natuurlijk (hij is wel een bikkel, maar ik moet hem af en toe toch tegen zichzelf beschermen)

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!


Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 10:26

Blijf voorloopig met een springschoen rijden, totdat het echt over is. Het plekje kan je ook insmeren met calendulazalf. Dat helpt het helen.
Wat betreft het dikke been, hoe lang is dat nu weer? Is je paard ervoor behandeld, naast het bandageren wat je zelf hebt gedaan?
Het kan zijn dat er een infectie in het been is gekomen door het wondje, en de schaafwonden eerder in het verhaal. Dat kan er voor zorgen dat het been dik blijft.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

SAKKIA

Berichten: 16647
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 20:11

Levertraanzalf helpt toch ook goed voor het helen?

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-03 09:09

Hoi,
Het been is niet aldoor dik. Voornamelijk als ik vergeet 's nachts te bandageren. Als ik dat wel doe is het niet dik 's morgens. Het is ook geen bult of zo, maar echt vocht. Ik denk dat ik de dierenarts nog maar een keer bel om het eens nader te laten bekijken. Beter een keer te vaak te laten komen dan te lang doorknoeien denk ik maar... (zouden ze 10 ritten kaarten hebben bij de dierenarts...). Ik moet wel oppassen, want Jumper geeft zelf totaal niet aan dat hij er last van heeft, hij loopt ook niet kreupel en ik kan rustig aan zijn been voelen en drukken, dus ik moet er om denken om niet snel te denken dat het allemaal wel meevalt. Calendula had ik zelf ook al aan gedacht, zal ik straks maar eens gaan halen. En die springschoen blijft er voorlopig inderdaad maar om.

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Googlebot, olijf, pol013 en 27 bezoekers