Tumor bij een paard

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Tumor bij een paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-02 23:34

Misschien weten een aantal mensen nog wel, dat Beer (Balou) in mei z´n kaak gebroken had en de dag daarna van alle stress een erge koliek gehad heeft.
De DA heeft toen bij het aftasten van de darm, "iets" ter grote van een ping-pong-bal gevonden Scheve mond en de dag daarna een echo gemaakt. Beer is een paard (Haffi) wat redelijk snel kolieken krijgt en de DA is van mening, dat deze tumor (zo noemde hij het) hierbij een behoorlijk grote rol speelt.
Op het moment, bevalt Beer ons helemaal niet; hij blijft maar mager en de spieren op rug en kont zijn ook ver te zoeken. Hij heeft géén wormen Knipoog en hij krijgt ladingen voedsel. We zijn nu toch wel bang, dat z´n lichaam moeite heeft met de tumor Verdrietig . Pijn heeft ´ie niet en hij wordt ook niet echt belast. Wel veel gymastiek (voor de spieren) en hij wordt voornamelijk door kinderen gereden. (dus geen zware personen!)
Heeft iemand van jullie ervaring met een paard wat een tumor heeft en zo ja, wat hebben jullie gedaan: opereren of niet, heeft het geholpen en wat bijna belangrijker is: als er "lucht" (operatie) bij de tumor komt, wordt het dan erger enz. enz.
Wie kan mij meer vertellen?? (Het gaat dus niet om zgn. melanomen, die veel bij schimmels voorkomen!!)

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"


Nathalie w

Berichten: 675
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 12:53

Ik heb hier geen ervaring mee maar dit zijn vragen die ik bij je dierenarts of kliniek zou vragen.

Groeten Nathalie

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 12:56

Idd stel deze vraag eens aan 1, 2 of 3 veeartsen, die kunnen je een goed advies geven neem ik aan. Iig veel sterkte met Beer.

:evaw:

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 13:10

ik ken verschillende paarden die tumoren hebben gehad.

2 hadden er een tumor in hun hoofd, waardoor eentje steeds zn evenwicht verloor, de ander werd hardstikke gek, die zijn alle2 ingeslapen omdat het risico op complicaties bij een operatie te groot was

ken er nog een die had op zn lijf(net onder de huid) en ook in zn lijf tumoren zitten, die is toen geopereerd+(paar keer achter elkaar)bestraald en die is er zo van opgeknapt!

was alleen wel zielig als hij terug kwam als hij bestraald was, hij was zo zielig en mager, maar hij is later helemaal opgeknapt en is toen verkocht, en wordt nu als springpaard gebruikt in de sport en dat gaat heel goed!

ik zou het aan verschillende dierenartsen vragen, wat zij denken van een operatie, dan weet je een beetje wat de mogelijkheden zijn, ga niet af op de mening van 1 DA, maar vraag het aan 2 of 3 veschillende.

als je merkt dat hij op dit moment niet goed in zn vel zit, dan denk ik dat er sowieso iets moet gebeuren, want misschien heeft hij wel erge pijn oid door die tumor.

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 13:36

Op de kliniek in Geleen zijn ze zich steeds meer aan het specialiseren in oncologie. Ze hebben ook chemokuren enzo voor paarden.
Misschien moet je hun eens bellen. Binnenkort komt er ook informatie over op de site maar da moet nog komen. PB mij maar als je het nummer wilt hebben (btw dan kan je het beste om Bert vragen want die houdt zich volgens mij het meeste bezig met oncologie bij paarden).
Succes!

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 14:25

Heel veel antwoorden hangen af van het soort tumor, waar hij precies zit, of er ook al uitzaaiingen zijn. In Duitsland zijn vast wel klinieken te vinden die dit kunnen beoordelen en eventueel behandelen.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-12-02 16:30

Allemaal alvast bedankt voor jullie antwoorden Lachen !
Dat er iets moet gaan gebeuren, staat vast! De DA die er laatst was voor de inenting (= een andere als die Beer z´n kaak gezet heeft), was iig ervan overtuigd dat hij geen pijn heeft!
Hij zei ook, dat het ook kan zijn dat Beer op het moment gewoon een beetje problemen met de winter heeft en dat ´ie daarom ook zo was afgevallen. Hij krijgt nu een ander soort voedsel en een flinke scheut lijnzaad-olie door z´n eten; maar eens kijken of dat wat helpt Scheve mond !
Ik ben wel erg geinteresserd wat ze in Geleen zeggen, als ze gespecialiseerd in tumoren bij het paard zijn! (tumoren komen relatief weinig bij paarden voor, heb ik me laten vertellen!)

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-02 17:15

Ik ken een paard dat op dit moment in Utrecht staat. Bij hem waren tumoren gevonden en nu blijkt dat er ook uitzaaiingen zijn. Met dat paard gaat het op dit moment niet zo goed, het is afwachten hoe het allemaal gaat aflopen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 4 bezoekers