Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight
oranad schreef:hallo
reuze bedankt voor je reactie.
Ze staat inderdaad niet dik ( is ook mijn mening ) volgens de dierenarts is het prima zo en ik heb me door de vorige eigenaar laten vertellen dat ze ook daar met haar dracht niet echt dik was .
Ze kan ook niet echt dik worden want wil bijna geen krachtvoer eten ( zou ze nu wel moeten ) ze eet hooi en voordroog en wortelen zoveel ze wil, maar ik ben ook niet tevreden met haar uiterlijk en zal heel blij zijn als het veulen geboren is en hopelijk al de problemen minderen.
groetjes
patricia
oranad schreef:hoi
een deel is gewoon weide hooi, 1 ste snede ( goede kwaliteit )
een ander deel zijn eigelijk grassoorten speciaal gekweekt en in plastic vacuum gezogen ( deze hebben volgens de dierenarts een hele hoge voedingswaarde ) zijn van aveve en noemen jopack horsedinner
dit zou volgens de dierenarts voldoende moeten zijn om haar dracht mooi uit te dragen.
andere voeding heb ik al massaal geprobeerd zoals pavo, dooghe, mijten enzo ... ze wenst er maar 1.3 kg per dag van te eten de rest laat ze gewoon staan.
voeg ook nog lijnzaadoli en een omega olie ( dierenarts ) + supplement toe
nog tips ? ik hoor het graag
groetjes
omaas schreef:Is er niet slobber voor drachtige merries waarin niet te veel suiker zit?
fjordowner18 schreef:is er iets verandert waarna ze dit kreeg?
b.v. voer, omgeving, andere paarden?
oranad schreef:fjordowner18 schreef:is er iets verandert waarna ze dit kreeg?
b.v. voer, omgeving, andere paarden?
ze kreeg het in augustus en er was toen berenklauw in het weiland waar ze de bloemen van opat ( maar dan zou het volgens de dierenarts nu al weg moeten zijn )
en ze is drachtig dat was het jaar ervoor ook niet
verder niks anders ,alles zelfde, eten, paarden, plaats dus neen kan niks bedenken
bedankt voor de reactie
groetjes
kippetje schreef:Hoi,
Ik heb even gegoogled op berenklauw omdat ik aan de hand van jouw info zelf niet direct heb kunnen vaststellen welke berenklauw jouw paardje heeft gegeten.
De "reuzenbereklauw" zorgt namelijk wel degelijk (in ieder geval zeer bekend bij mensen blaren en een huid die zeer gevoelig is voor het licht) ik zou me zo kunnen voorstellen dat jouw paardje tijdens het eten van de bloemen de brandharen heeft aangeraakt, en daardoor of een reactie, of een soort van blaar heeft gekregen. De kleine is niet giftig, dus als het die is geweest gaat dit verhaal niet op, maar anders zou ik de onderstaande tekstjes even doorlezen.
groetjes kim
Wie in aanraking komt met blad of stengels van de reuzenberenklauw of zonder handschoenen daarin knipt, kan een enorme wond krijgen. Vooral stengel en bladsteelharen zijn de grote boosdoeners. Als de huid in aanraking komt met de brandharen, veroorzaakt dit in eerste instantie een brandblaar. Later wordt dit een open zwerende wond, waar je niet zo maar in korte tijd vanaf bent. Zodra de huid in aanraking is geweest met berenklauw, kan afwassing met een verdunde lysoloplossing een erge ontsteking van de huid voorkomen.
giftigheid en fotodermatitis
Stengel en stelen van de bereklauw zijn bezet met fijne naalden ,
bij aanraking breken deze af en wordt een gif in de huid ingebracht.
de eerste verschijnselen zijn roodheid en jeuk . Kom je met deze
rode plek in de zon dan ontstaan er blaren en kan je behoorlijk last
van hebben .
De Europese (kleine) berenklauw is niet giftig en geeft geen irritatie van de huid. Je kan ze zelfs aan konijnen of cavia's voeren. Amerikaanse (die hele grote) berenklauw geeft wel huidirritatie, tot blaren aan toe.
nog meer info:http://www.denachtuil.eu/kruiden-berenklauw.htm
cara schreef:Hallo Oranad,
pas geleden zag ik op tv dat er bij een dier een hooi sprietje in de huid was gegroeid en daardoor was er onderhuids een grote buld ontstaan,waar het dier niet direct last van had,maar wat er wel vreemd uit zag, de bult was bij dat dier ook niet ontstoken of zo , De dieren artsen die de bult geopereerd hebben na een hele poos, stonden ook verbaast te kijken dat die grote bult veroorzaakt werd, door zo'n miezerig sprietje hooi , ik kan me voorstellen dat dat bij je paard ook zoiets zou kunnen zijn.
.