lusteloosheid

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
irma

Berichten: 115
Geregistreerd: 29-03-02
Woonplaats: soest

lusteloosheid

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-02 21:09

Ach, wat zou mijn paardje toch hebben? De eigenaresse van de stal waar mijn paard staat, belde mij net op. Zij vond Jewel niet echt lekker in haar hum. Dit gaat al een tijdje zo. Eigenlijk vanaf het moment ( 1 november) dat ze weer 's avonds op stal gaan. Eerst dachten we te weinig voer, want ze werd mager. In opdracht van de DA zijn wij haar ook meer gaan voeren. Ze kreeg ook stalbenen, die na het rijden weer dunner werden. Ze loopt een beetje met haar eten te spelen. Het is wel iedere keer op, maar het duurt een tijdje. Alle andere paarden vliegen op hun voer af en voordat je het weet is het op. Jewel is nu niet meer zo mager. Het is nooit een dik paard geweest en volgens mij zal zij ook nooit dik worden. Het is haar bouw niet.
Er is sinds 1 november een nieuw paard op stal gekomen, die een vreselijke voedselnijd heeft. Ze heeft Jewel al een keer in haar neus gebeten omdat Jewel ook wat hooi wilde hebben. Die knol vreet alleen maar. Volgens de eigenaresse van dat paard komt het omdat Gwen, dat vreselijke vreetmonster, Ventipulmin, moest innemen van haar DA omdat ze hoest. In dat medicijn zit een bestanddeel in dat paarden een beetje agressief kunnen maken. Nu is dat diertje van de Ventipulmin af en eerlijk gezegd zie ik nog geen verschil in het afnemen van de voedselnijd.
Hoe dan ook, Jewel vindt Gwen een rotknol en is eigenlijk een beetje bang van haar. Haar vriendin met wie ze altijd in de zomermaanden op trok in het grote land staat op een andere stal.
Als ze elkaar weer ontmoeten, zie je eigenlijk de blijschap op haar gezicht. Kan het misschien ook zijn dat ze haar maatje mist? En dat ze daarom zo lusteloos is?
Wie geeft mij raad?


Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-02 23:26

Het zou best kunnen dat ze heimwee heeft. Kun je ze niet een tijdje bij elkaar zetten? Gewoon om uit te proberen?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 14:16

Heimwee kan zeker een oorzaak zijn. En hoe zit het met het lichtregime op stal? Staan ze niet apart met eten? En moet ze nu meer kilo's voer naar binnen werken, omdat ze meer te eten krijgt? Dan wil het wel helpen om voer met meer omzetbare energie te voeren (bijv sportbrok ipv basis) zodat ze niet zo veel naar binnen hoeft te werken om toch dezelfde hoeveelheid energie te krijgen.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

irma

Berichten: 115
Geregistreerd: 29-03-02
Woonplaats: soest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-02 21:32

Vandaag is de DA geweest, heeft 3 buisjes bloed afgenomen. Mijn dochter Meghann had haar nog niet bereden, zodat hij kon zien hoe dik haar benen waren. Er zat duidelijk vocht in haar benen, die verdwenen zodra ze weer bereden werd. Dus duidelijk stalbenen. Hij heeft 1 ltr. spul gegeven dat ik 2x per dag over haar eten of een boterham moest geven. Het was iets om vocht aftedrijven. De naam ben ik momenteel kwijt. Jewel's temperatuur werd gemeten en die was 38,3. Dus niet schrikbarend. Haar hartslag was uitstekend, hij vond haar ook niet te mager. Eigenlijk wel perfect. Ze glanst zeer goed en haar vacht was ook van uitstekende kwaliteit. Dus nu is het eigenlijk wachten op het bloedonderzoek. Dat zou ik volgende week horen. Dus nu even afwachten.

Wat betreft het licht in de stal. Jewel gaat 's avonds om ongeveer 17.30 of uiterlijk 18.00 uur haar stal in. 's Ochtends om ongeveer 9 of 10.00 uur gaan de paarden weer naar buiten. Het land op. Dus daglicht genoeg.
In hun stal krijgen de paarden allemaal apart voer. Maar buiten op het land krijgen ze kuilgras in 4 badkuipen. Er staan totaal 4 paarden en 2 ponies op stal.
Als de boer 's ochtends naar z'n werk gaat om 6.30 uur heeft hij eerst de
paarden gevoerd. De boerin laat ze om ongeveer 9 of 10 uur naar buiten. Dus ze heeft genoeg tijd om te eten. 's avonds als ze op stal gaan, staat het eten al klaar. Jewel neemt gewoon de tijd voor eten, terwijl die anderen binnen een tel hun eten op hebben.

Ik wacht af wat de onderzoeken zeggen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alik, Donnatella, Eddy90nl, Googlebot, horsieslii, Ipsilonka, Mist, Suusenmalvin, tine10 en 24 bezoekers