klinisch(GOED) keuren..toch wat aan t handje!HELP!!

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-01 22:37

Hallo...
Het paard van mijn vriendin is een jaar of twee geleden voor de aankoop gekeurd door een
veearts...en destijds GOED gekeurd.
*LOL* *LOL* Nu 2 jaar later blijkt dat het paard hoefkatrol heeft fase 3.
Frusty Frusty Nu hoor ik om me heen dat die veearts toen al had moeten merken
Verward Verward Dat die hoefkatrol aanwezig was!!!!
WAAR?????of niet? Verward Verward Verward
Of had dit alleen via foto,s gezien kunnen worden!!!help an


DubbelDun

Berichten: 71842
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 11:20

Helaas kan er in 2 jaar een hoop gebeuren met een paard en kun je dat die dierenarts nu niet meer aanrekenen. Ook kan er toendertijd iets gegeven zijn waardoor hij toen 'rap' liep. Dus wil je het zeker weten, ALTIJD rontgonologisch laten keuren. Zeker als je met een paard de sport in wilt.

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 20:49

Bij een klinische keuring kunne dit soort aandoeningen er neit uit komen en is er een foto nodig. je kan de DA van toen niets aanrekenen.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 08:32

Angelique, je hebt hier al op meerdere forums berichten over geplaatst. Wat wil je nu precies? Die veearts aanklagen omdat het paard nu niet goed is? In 2 jaar tijd kan er veel veranderen, en blessures horen nu eenmaal bij de sport! Als een paard geschikt bevonden wordt bij aankoop betekent dat niet dat je een levenslange garantie meekrijgt.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 17:10

helemaal met Zep eens.
Een paard blijft een levend wezen.
Vandaag is ie nog gezond en morgen misschien niet meer.
Zelfs fotos geven geen garantie.Ik ken iemand met een paard dat helemaal gekeurd is incl. fotos.Ze heeft hem pas een half jaar maar Nu loopt hij al 6 weken kreupel.Op fotos die nu gemaakt zijn is wederom weer nix te zien.Het is dat het paard nu zichtbaar kreupel is maar anders zou die opnieuw door de keuring komen.
Dat is gewoon het risico van een paard hebben en dat hoort er helaas bij.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 19:59

ik ben het ook met zep eens, en ik wil ff zeggen dat ik 2 weken geleden een paard heb laten keuren, omdat dat een goed sportpaard moets worden. hij was klinisch helemaal goedgekeurd, alleen toen ie op de foto ging bleek hij hoefkatrol een 4 te hebben. Dus dat zie je pas op de fot, en het komt er inderdaad geloof ik pas later te zien.

Haha!

Tanja

Berichten: 21539
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-01 22:22

Ik heb mijn paard voor de aankoop klinisch en rontgenologisch laten keuren, niet omdat ik er de sport mee in wilde maar gewoon omdat ik mijn vorige paard alleen klinisch had laten keuren en die heb ik na een jaar in moeten laten slapen, hij mankeerde van alles aan zijn benen!
Mijn paard is bij beide keuringen goed gekeurd en ik heb hem inmiddels bijna 5 jaar, van die 5 jaar is hij zeker 3 jaar geblesseerd geweest, nog steeds geen arts/specialist kunnen vinden die er achter kan komen wat hij nu precies mankeerd!
Inmiddels gaat het met homeopatie al een stuk beter met hem maar om een lang verhaal kort te maken, er kan zelfs in 1 jaar van alles met je paard gebeuren, of hij nou met of zonder foto's is gekeurd! Ik zou die arts vooral niets aanrekenen, hij zal zijn werk echt wel goed gedaan hebben.

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Suzanne F.

Berichten: 30051
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 07:26

Tja, het klinkt misschien grof, maar als je bezuinigd op keuringskosten zoals in dit geval op een rontgenologische keuring naast de klinische dan is het klein beetje je eigen schuld. Ik ben een aantal jaar geleden ook zo dom geweest en mij is hetzelfde overkomen. Ik zou nu nooit meer een paard kopen zonder hem eerst klinisch en rontgenologisch binnenstebuiten te hebben gekeerd. En tja.......dan nog. Dan kan inderdaad in die paar jaar nog vanalles ontstaan. Maar hoefkatrol geloof ik eigenlijk niet. Volgens mij als hij toen gerontgend was was het eruit gekomen, ik heb bijna nog nooit gehoord van een hoefkatrol die op latere leeftijd ineens ontstond (of was het al een oud paar i.v.m slijtage?) meestal hebben ze dat al vanaf jongs af aan.
Dus een goede tip voor de volgende keer. Trouwens, als hij echt al slechte straalbenen had gehad toen, dan had een buigproef toch ook al positieve resultaten gegeven? Dat was toen blijkbaar niet????

Tim VDH

Berichten: 195
Geregistreerd: 08-05-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 08:43

Ik moet toch even een aantal zaken rechtzetten Haha!

Dr. Offereins zal het met mij eens zijn dat je hoefkatrol vaak niet kan waarnemen op röntgenfoto's. In dat geval spreekt men over klinisch hoefkatrolontsteking.

Als er toch vergrote voedingskanalen (gaten) in het straalbeen worden gevonden, dan betekent dat ook niet dat het paard zal kreupel lopen.

Röntgenfoto's kunnen dus niet voorspellen of een paard hoefkatrol zal ontwikkelen.

Daarom is volgens mij de waarde van röntgenfoto's bij klinische keuring eerder beperkt en gezien de kostprijs zeker niet altijd nodig.

Ik zou trouwens NOOIT een paard laten staan wegens hoefkatrolontsteking.

BTW Angelique, jouw vriendin kan altijd kontakt met ons opnemen
(info@horse-guide.com). Wij behandelen haar paard gratis. Ze hoeft enkel te betalen als het probleem blijvend opgelost is. Meer info vind je op de site :
http://www.hoefkatrol.com

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Tim VDH op 2001-06-22 09:48 ]</font>

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 17:39

Als je een paard alleen klin. laat keuren kan de DA nooit verzekeren dat hij rontg. ook goed is. En op de foto's kan een DA wel zien of een paard hoefkatrol of iets dergelijk heeft of verder gaat/kan ontwikkelen.
Dus laat je paard eerst klin. keuren en als dat goed is ook rontg.. Als hij klin. al niet goed is dan hoef je hem ook niet meer rontg. laten keuren. Maar als hij klin. goed is kun je hem beter ook rontg. laten keuren om te kijken of hij niks raars heeft zitten. Dit voorkomt een hoop gezeur/verdriet achteraf.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Divers, lanouska en 9 bezoekers