* Onverklaarbare ziekte bij paard

Moderators: Dyonne, petraaken

 
 
mgjdb
Berichten: 6
Geregistreerd: 07-10-02

* Onverklaarbare ziekte bij paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-02 16:11

Hallo,

Mijn paard is ernstig ziek, maar ze kunnen niet vinden wat hij heeft.

Sinds woensdag 25 september was hij wat sloom en achter onregelmatig. Rust gegeven.
Donderdagavond stopte hij met eten.
Vrijdagochtend had hij 39,8. De dieranarts gebeld. Vrijdagmiddag had hij 40,5. Dierenarts heeft hem antibiotica en koortsverlagende middelen ingespoten. Hierop begon hij na 20 minuten te zweten over zijn hele lijf (echt van top tot teen) te pompen en te trillen. Zijn achterhand werd zeer slap. Dierenarts nog een keer gebeld. (Bang voor Rhino) Meer koortsverlagende middelen, waarschijnlijk geen Rhino.
Zaterdag ondanks koorsverlagende middelen toch nog 38,9. Dierenarts zei afwachten. Koortsverlagende en pijnstillende pasta. Zondag stopt hij ook met drinken en plassen.
Maandag: Vitamine spuit en weer koorsverlagend middel + antibiotica. Weer die vreemde reactie. Diernarts durft hem niet meer te spuiten in het bloed. Bloed wel afgenomen naar het lab. Opgevoeld, niks afwijkends
Dinsdag: Antibiotica gespoten in de spier: toch weer die reactie, nu naar 1,5 uur. Spuiten wordt nu onmogelijk. (De reactie daarop is te zwaar voor het paard)
Woensdag: Nog steeds koorts, en vochtbulten onder zijn buik.
Donderdag: Uitslag bloed, toch een parasitaire infectie, maar paard werd iedere 2 maanden ontwormpt met wisselende wormspuiten en geen wormen in de ontlasting. Ontwormpt met Equimax. Hierop zou hij moeten verbeteren.
Zaterdag: Zwarte urine, hij houdt zich staande via de wand van de stal. Met het opvoelen worden vreemde bulten gevoeld. We hebben hem daarop in de trailer gezet en naar de kliniek vervoerd. Aan het infuus. 10 liter gehad.
Zondag: eigen dierenarts vrij, andere dierenarts vond hem er redelijk uitzien en wilde geen infuus geven. Ondanks uitdrogingverschijnselen. Zou een bloedtest doen niet gedaan.
Maandag: eigen dierenarts hem weer aan het infuus gezet 20 liter. Hij eet nog steeds niet.
Vandaag: Eigen dierenarts altijd vrij op dinsdag. Hij had het steenkoud. Dekens opgelegd. Heeft 1 grote vochtbult onder zijn buik van 9 cm dik over de volledige lengte en breedte. Zijn koker is 4 keer de dikte van normaal. Hij eet en drinkt nog steeds niet zelf.

Oordeel van de dienstdoende dierenarts. Aan niet eten of drinken kunnen wij niks doen. Waarschijnlijk beste als hij inslaapt, maar ik laat mij paard toch niet inslapen als ik niet weet waarvoor??

Wie herkent deze klachten en kan ze thuisbrengen?

Mij paard is 22 jaar, een KWPN ruin van Oracle en in een top conditie. (Echt hij zag eruit als een jaar of 10 een week of 3 geleden, nu lijkt hij wel 30) Ik snap dat hij al wat ouder is, maar er moet toch te vinden zijn wat hij heeft? Organen zijn niet aangetast door wormen (is onderzocht).

Wie weet of heeft een idee wat dit kan zijn?

Met vriendelijke groet


Tallie1979
Berichten: 20302
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 16:16

Jeetje, wat erg!! Ik kan je helaas niet helpen, maar alleen maar sterkte wensen! Hopelijk weet de dierenarts hier op bokt wat het is.. Scheve mond

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 16:20

Je paard heeft allergisch gereageerd op de antibiotica (penicilline?) waarschijnlijk. Door dat herhaalde malen toe te dienen verhoog je dan nog de reactie. In het bloed geeft een allergische reactie hetzelfde beeld als een parasitaire infectie (eosinofielen gestegen en bèta globuline). De situatie is wel degelijk ernstig.
Wat er eerst was is moeilijk te zeggen.
Ik zou wel liever hebben als je meer uitleg wil dat je me PB't.

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 17:28

Ik kan me alleen maar aansluiten bij wat Zannekin zegt.
Is er met je DA te overleggen om 'm door te sturen, omdat hij/zij 't ook niet weet?

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

mgjdb
Berichten: 6
Geregistreerd: 07-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-02 18:42

De dierenarts had binnen de praktijk besproken wat hij. Niemand die het wist. Hij zou ook overlegd hebben met Utrecht om te kijken of zij deze verschijnselen herkennen. Niet dus.
Het punt is dat mijn paard op het moment weer zo slecht is dat ik hem niet durf te vervoeren.

Zannekin, ik heb je ge PB't. Bedankt.

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:19

Jeetje... heel veel sterkte! Hou je ons op de hoogte?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Kendra

Berichten: 6023
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:20

Paard van eeen vriendin van mij heeft vorige week iets soortgelijks gehad. Ook koorts, ziek, opgezette benen, dikke koker, hier en daar wat vreemde bultjes. Bloedonderzoek gaf lage Hb - bloedarmoede dus en veel witte bloedcellen - lijkt op een ontsteking. Paard heeft antibiotica gehad, daarna een paar keer een infuus en ook nog een paar andere spuiten. Lijkt nu weer redelijk goed te gaan. Als je meer wilt weten, pb dan even, geef ik je het telefoonnummer van m'n vriendin of (misschien nog beter) van de behandeled DA.

opala

Berichten: 6362
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:24

Ik kan je niet helpen. Wel vind ik het een hele vreemde zaak dat die kliniek jouw paard niet daar heeft gehouden of heeft doorverwezen totdat is vastgesteld wat nu de oorzaak is. Ik wens je veel sterkte.

Djeda
Berichten: 61
Geregistreerd: 16-07-02

Paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-02 12:14

Bel anders Eric Laarakker 'ns op. Eric is een homeopatische dierenarts. Mijn paard hadden ze ook opgegeven in Utrecht. Ben naar Eric Laarakker gegaan en hij is nu genezen en rij wedstrijden.
tel: 030-2961462 Hij heeft do. en 's ma. 's morgens tel. spreekuur van half 9 tot half 10.
Heel veel sterkte verder !!!!!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-02 13:12

wat is dit erg zeg, waarom staat dit paard nog niet in Utrecht? Rhino kom je niet snel achter, een bloedproef voor rhino kost f 600,!!!!!!!!! Frusty
Niemand die nog zo'n test laat doen dus. Het klinkt behoorlijk eng, maar je moet er achter zien te komen wat hij heeft. Je kunt hem toch inderdaad zomaar niet in laten slapen.

De hond is de betere mens

mgjdb
Berichten: 6
Geregistreerd: 07-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 10:50

Ik laat hem ook zeker niet zomaar inslapen. Hij staat nog steeds op de kliniek. Zijn eigen dierenarts was er gelukkig weer. Die is toch positiever als zijn collega's. Vandaag was het bloedbeeld binnen. Alles duidt toch op wormen. De organen, zelfs zijn nieren werken volgens het bloedbeeld nog steeds voorbeeldig. Alleen de wormfracties waren nog hoger als de vorige keer. Tevens had hij een veel te laag eiwitgehalte, ze denken dat hij daardoor zo vreemd op de medicijnen heeft gereageerd. Hij heeft nu een ontwormingsmiddel ingespoten wat normaal niet voor paarden wordt gebruikt. Dit gaat rechtstreeks in het bloed. En zou moeten helpen. Hij is ook weer opgevoeld en die rare bulten zitten er nog steeds (net achter de darmen). De dierenarts denkt dat dit een wormenanurisma is.

Het blijft afwachten of de fracties in zin bloed omlaag gaan. En of hij sterk genoeg wordt voor de trailerreis.Hij mag nu iedere dag even naar buiten. Ze hebben daar een weiland met gras tot aan zijn knieën en hij eet er zelfs een beetje van. Oke er zit wel niet veel in maar hij krijgt in ieders geval iets binnen en is buiten veel vrolijker. Zolang de zon schijnt, de wind niet te hard waait en het vooral niet gaat regenen mag hij met zijn dekens op naar buiten. Hij had altijd een hoestprobleem en dat stak met het lange binnen staan ook weer de kop op, maar dat is nu niet mijn grootste zorg.

Hij lijkt iets sterker te worden. Ik hoop dat hij zich er toch doorheen sleept.

Eric Laarakker is bij mij bekend en daar heb ik ook contact mee opgenomen. (Hij heeft de pony van mijn zusje behandeld gehad voor scheve bekken en wervelkolom) Hij vind het erg belangrijk dat hij eerst stabiliseerd voor hij iets gaat/kan doen. Aangezien de afstand erg groot is. Hij heeft wel medicijnen opgestuurt om zijn weerstand een oppepper te geven. Deze moeten gespoten worden voor in zijn borst. En hij heeft een poeder die eigenlijk door het voer moet, maar nu opgelost wordt en achter in zijn mond gespoten (als een wormspuit).

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 10:57

Heel veel succes met je paard. Houd je ons op de hoogte?

mgjdb
Berichten: 6
Geregistreerd: 07-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-02 14:44

De wormen willen er niet uit! Sinds gisterenavond zijn de ontwormingsmiddelen die in Nederland voorhanden zijn op. Ze zijn op diverse manieren toegediend zonder ook maar het minste resultaat. Zelfs ontwormingsmiddelen die nog expirementeel zijn zijn toegediend. De dierenarts kan niks meer verzinnen. Naar Utrecht gebeld, daar weten ze ook geen andere middelen als die al zijn gebruikt. Ze snappen niet waarom ze er niet uit komen. Naar Eric Laarakker gebeld. Ook hij wist geen andere middelen als die al zijn gebruikt. Ook hij gebreep niet waarom de wormen in zijn lijf blijven zitten.

Dit weekend houden we hem op de pijnstillers, koortremmers etc. Zodat hij geen pijn heeft en niet onnodig hoeft te lijden, maar als er geen wonder gaat gebeuren komen de wormen er niet uit en slaapt hij maandag in..............

DubbelDun

Berichten: 68463
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 15:29

Is het geen lintworm, die bijt zich vast nl..

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

mgjdb
Berichten: 6
Geregistreerd: 07-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-02 15:35

Het zijn een kleine rode larven, ze weten nog niet van welke wormensoort, maar lintworm was het niet. Jammergenoeg niet wil ik eigenlijk zeggen, die hadden ze er namenlijk wel uit kunnen krijgen.

Anoukie

Berichten: 12609
Geregistreerd: 01-08-02
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 16:23

mgjdb schreef:
De wormen willen er niet uit! Sinds gisterenavond zijn de ontwormingsmiddelen die in Nederland voorhanden zijn op. Ze zijn op diverse manieren toegediend zonder ook maar het minste resultaat. Zelfs ontwormingsmiddelen die nog expirementeel zijn zijn toegediend. De dierenarts kan niks meer verzinnen. Naar Utrecht gebeld, daar weten ze ook geen andere middelen als die al zijn gebruikt. Ze snappen niet waarom ze er niet uit komen. Naar Eric Laarakker gebeld. Ook hij wist geen andere middelen als die al zijn gebruikt. Ook hij gebreep niet waarom de wormen in zijn lijf blijven zitten.

Dit weekend houden we hem op de pijnstillers, koortremmers etc. Zodat hij geen pijn heeft en niet onnodig hoeft te lijden, maar als er geen wonder gaat gebeuren komen de wormen er niet uit en slaapt hij maandag in..............


Ik hoop heel hard met je mee op een wonder!! Heel veel sterkte!!

xXIreenXx

Berichten: 1067
Geregistreerd: 19-07-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 16:29

Heel erg veel sterkte!!!

Boque | Bokai | Buka | Boksel

PridesRanch

Berichten: 4239
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 16:33

Wat eng! Ik kan je het nummer geven van mijn vee-arts, maar ik weet niet of hij zoiets voor handen heeft gehad. Ik vind hem heel goed en aardig, en hij heeft veel contact met Utrecht en met Hilversum. Ik hoor het wel als je het wilt hebben. Sterkte!

koetje

Berichten: 761
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: GOTHAMCITY

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 16:53

Ook als je niet weet wat je paard heeft, dan nog zou ik er in zo'n situatie wat lang duurt als deze ernstig over denken of het niet beter is om hem te laten inslapen........ ben je btw al bij universtiteitskliniek in utrecht geweest???? als er iets is dat ze niet weten......... volgens mij kunnen ze heel veel achterhalen! dara ben ik met mijn pony ook geweest.
Zo uit je verhaal ziet het er niet best uit, maargoed, ik hoop dat jullie snel meer weten!! wel sneu voor jou en je paard hoor!!

HALOOO, BEKIJK FF ME PROFIEL, NIET DAT DIE ZO DENDEREND IS MAAR OKE

Djeda
Berichten: 61
Geregistreerd: 16-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 18:25

Heel veel sterkte met je paard !!!

Ps: Persoonlijk zou ik niet zo gauw naar Utrecht gaan met mn paard (zacht uit gedrukt) Heb er slechte ervaringen mee. Ze hebben meerdere fouten gemaakt bij mijn paard, uiteindelijk hadden ze hem opgegeven. Ben toen naar Eric Laarakker gegaan en deze heeft hem genezen !! Het heeft allemaal bijmekaar 2,5 jaar geduurt. Had minimaal een half jaar korter kunnen wezen en behoorlijk wat geld kunnen schelen als ze die fouten in Utrecht niet gemaakt hadden.

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 08:10

Ik ken iemand die geeft zijn paarden ontwormingsmiddel voor varkens. Lijkt mij niet zo verstandig, maar in dit geval is het een mogelijkheid om dit bij jouw paard te proberen?

Die rode larven moeten toch onderzocht worden van welke insect deze afkomstig is? Dan is toch ook te onderzoeken tegen welk bestreidingsmiddel ze te doden zijn?

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 11:09

mgjdb schreef:
Het zijn een kleine rode larven, ze weten nog niet van welke wormensoort, maar lintworm was het niet. Jammergenoeg niet wil ik eigenlijk zeggen, die hadden ze er namenlijk wel uit kunnen krijgen.


aha iemand die ik ken d'r paard had ook van die rode larven. duurde erg lang voor ze het wisten. beest is ook erg ziek geweest. steeds koliek enzo. ik dacht dat het nou wel weer goed ging.

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 13:33

kan alleen maar zeggen heel veel sterkte

Kiekeboe

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 20:25

Zoals ik al zei kunnen ze in het bloed geen onderscheid maken tussen een allergische reaktie en wormen. Vraag dat een keer aan een specialist inwendige ziekten. Ik kan je wel het nummer PB'en van iemand in Gent. Wat er daar allemaal met je paard gebeurt! Het dier heeft gewoon allergisch gereageerd op de medicijnen, uiteraard stijgen die waarden in z'n bloed dan nog. Het is nu ook niet het moment om z'n weerstand op te peppen. Neem toch contact op met iemand die gespecialiseerd is. Die wormmiddelen die hij al heeft gekregen hadden z'n dood kunnen betekenen. Wat een gedoe. Jij kan het natuurlijk niet helpen ....

XxreneexX

Berichten: 660
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 23:05

k kan niks voor je doen maaar ut enige wat wel kan is je veel strerkte wensen met je paardje!

}>


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Baidu, Googlebot, kwii, miezelke, nano, Purple92, XxLMMxX en 57 bezoekers