* slijmbeurs linkervoorvoet

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

* slijmbeurs linkervoorvoet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-02 20:38

Mijn merrie heeft in haar linkervoorbeen een slijmbeurs zitten. Zo'n twee jaar geleden kreeg ze daar voor het eerst last van. We zijn toen naar de kliniek Bosch en Duin geweest (waar we hele goede ervaringen hebben) daar zeiden ze dat we twee dingen konden doen. Of eerst een paar weken rust en dan misschien inspuiten of gelijk inspuiten.

We hebben toch gekozen voor de rust. En na een paar weken liep ze weer super.
tussendoor heeft ze nog OCD gehad daar is ze aan geopereerd en heeft ze geen last meer van.

Maar nu een paar maanden geleden begon ze weer onregelmatig te lopen. Maar na een paar rondjes was er niets meer van te zien. Wij dachten eerst spierpijn, we rijden Z1 en begonnen meer op te richten.

Na het even aan gekeken te hebben toch een dierenarts geroepen, hij kwam toch om haar te enten, was ze toch weer flink kreupel.
Na 2 weken rust was het weg. Maar na weer opgebouwd te hebben kwam het als snel weer terug.

Wij weer naar de kliniek. Ze is nu ingespoten en we hebben 4 weken gewandelt en mochten vandaag weer rustig aan beginnen. Linksom liep ze goed, maar rechtsom weer niet.

Nu staat ze sinds donderdag op eenwig linksvoor om iets stijler te staan. En zo haar voet iets te ontlasten ,had de kliniek aangeraden. En ze staat met haar voorbenen ook iets naar binnen (toontredersstand).

Mijn vraag is hebben jullie ervaring met overbelasting van die slijmbeurs. Morgen laten we dr nog maar even lopen. Of kan het door de wig komen. Volgens mijn hoefsmid kan ze er niet door kreupel lopen.


Shiloh

Berichten: 16816
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-02 12:16

hey antoinette, het is echt jammer van zo'n mooi en lief paardje.... ik kan je geen tips geven, want ik weet namelijk maar de helft van de tijd goed waar je het over hebt, maar ik wens je wel heel erg veel succes met je merrie.... ik hoop echt voor je dat ze beter word....

groetjes

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-02 13:59

als het echt slijmbeurs ontsteking is kun je dat bij de fyfio laten behandelen. exel heeft het ook gehad en na heel wat behandelingen was het over. zij kreeg toen iets met electrische prikjes, maar dat was omdat ze drachtig was en een andere therapie niet goed voor de vrucht was.

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

daan
Berichten: 661
Geregistreerd: 16-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-02 18:07

Wij hebben een manegepaard met hetzelfde probleem. Ze is twee keer ingespoten (ook in Bosch en Duin toevallig) maar was daarna maar heel even goed om vervolgens alleen maar beroerder te zijn. Nu heeft ze een maand of 4 rust gehad (op de wei), maar ook hierna was het niet veel beter. Nu doet ze mee in 1 of ander experimenteel hoefsmidprogramma, donderdag beslagen) en lijkt het wel wat beter, na 4 dagen zou er wat meer vooruitgang te zien moeten zijn dus morgen gaan we kijken hoe het dan is, maar ik heb weinig hoop eigenlijk want deze merrie liep best wel echt beroerd..Op de foto's was trouwens verder niets tezien, allemaal puntgaaf dus daar kan ook verder niks aan de hand zijn. Het principe bij dat experimentele hoefsmidgedoe voor zover ik begrepen heb is dat het ijzer niet helemaal tot vooraan de hoef zit zeg maar , zodat je aan de voorkant je vinger zeg maar tussen hoef en grond kan houden..De verzenen worden heel kortgemaakt en de straal wordt juist niet veel afgehaald..Is vast heel onduidelijk maar dat is wat ik ervan meegekregen heb. Schint het effect te hebben van een opzetje ofzo maar echt goed bekeken heb ik het nog niet...Heel veel sterkte met jouw paard.

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-02 10:45

Echt waar bij exel heeft die fysio behandeling echt super geholpen. Kan het echt iedereen aan raden.

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-02 14:38

Iedereen heel erg bedankt voor de adviezen. Zo zie je maar weer dat er veel verschillende manieren zijn.
Ondertussen heb ik gehoord dat ze ook best even aan de wig moet wennen. Ik kijk het nog even aan.

Maar ik kom er zeker nog op terug.

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-02 18:23

Hoi,

De laatste week hebben we dr weer gelongeerd en ze liep best goed. Linksom liep ze eigenlijk altijd goed. En rechtsom nog wel wat moeilijker, eerst liep ze 3 passen onregelmatig en de laatste paar dagen eigenlijk 1 pas. Ze moest meer zoeken hoe ze haar voeten neer moest zetten.

Vandaag was er weinig plek om te longeren. En ben ik er even opgegaan. Ik had verwacht dat de heel narrig zou zijn, maar dat was niet het geval. Ze was juist heel vrolijk en attent. Lekker kijkerig Haha! Maar dat vind ik een goed teken!
En na 15 minuten heb ik haar voorzichtig in draf gezet. Eerste langezijde twijfelde zij, ze durfde niet echt. Maar daarna had ze weer aardig de smaak te pakken. Alleen met bochten had ze het erg moeilijk.
Ik heb het bij een paar rondjes gelaten. En moren gaan we weer even kijken.

Er is nog hoop


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kimm, Calixae, chazzie, joyce83, justmexx, MariskaFally en 18 bezoekers