*teek + bult?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moontje

Berichten: 331
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-01 21:50

mijn verzorgpony had een bultje bij der oog en ik d8 dus dat het een vuiltje was en trok het er voorzichtig af nou kwam ik er dus achter dat het een teek was, en die is dus afgebroken,is dit ernstig?
een paar dagen later had ze tussen der voorbenen een hele grote bult,ik weet dus niet of dit door die teek komt ofdat ze gewoon gestoken is door een of ander beest
alvast bedankt
groetjes monica


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-01 22:55

Als de teek er al wat langer zit, komt er vaak een bult omheen. Omdat die teek het bloed opzuigt en een of ander speeksel naar binnen. Als je die teek eruit hebt, maar de kop blijft erin zitten heb je wel een probleem, want dat kan gaan ontsteken. Probeer het er toch uit te halen en bel anders de veearts wat je eraan moet doen....hij moet er zowiezo uit!

Bulten zonder beesten erin kunnen gewoon insectenbeten zijn. Mijn paard zit ook onder de grote bulten als ie gestoken wordt. Knoflookpoeder en appelazijn werken preventief tegen insecten en ik spuit mijn paarden altijd in met Veerust!

Groetjes Suzanne

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-01 08:55

Ik zou niet boven het oog gaan pulken. je kan het beter gewoon goed in de gaten houden en eventueel een paar keer ontsmetten met bijvoorbeeld een watje met wat jodium. Het zal er na verloop van tijd (naarmate de huid zich gaat vernieuwen) vanzelf uit vallen

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-01 09:20

Teken kunnen heel gevaarlijk zijn, de reden dat de kop mee moet komen is omdat de teek normaal gesproken zich volzuigd met bloed zijn lichaam laat afvallen en als dus de kop achterblijft is er kans op ontsteking.
Ook kunnen ze Lyme ziekte veroorzaken, o.a bij mensen dat gepaard gaat met verlammingsverschijnselen.
Stop er ook zeker geen irriterende middelen op want de anti-stof die een teek uit stoot kunnen ook ziekte veroorzaken.
Bij de dierenwinkel kun je voor honden! maar helpt voor iedereen...een simpele tekentrekker van een paar gulden kopen. Helaas is dat nu al te laat.
Ik zou de DA raadplegen. Succes, bij paarden kun je geen rode kring zien denk ik?


_________________
<table border=0><tr><td><FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....until after you need it.*</FONT></td></tr></table><font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-05-29 17:19 ]</font>

Tess
Berichten: 982
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-01 09:57

Teken laten in hun geheel los als ze zich volgezogen hebben, dat horrorverhaal van die kop en zo is absoluut niet waar.
De ene mens of dier reageert sterker op een tekenbeet dan de ander, mijn pony krijgt ook grote bulten, ook als ik de teek er af heb gehaald.
De kop moet er uit omdat het anders inderdaad gaat ontsteken.

Wat niet is kan nog komen...

Esther

Berichten: 3662
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-01 12:23

Voordat wij een tekentang hadden trokken we de teek eruit bij onze hond met een pincet. Regelmatig bleef dan toch de kop zitten, maar hij heeft nooit last gehad van ontstekingen, wel ontsmetten nadat je de teek eruit hebt getrokken.
Voor meer info: Mijn vriend heeft op zijn website http://www.scoutingulft.com bij informatiebladen informatie staan over teken en de ziekte van Lyme.

Sprakeloos

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-01 19:50

Je hoeft ook geen onsteking te krijgen, maar het kan wel...vandaar dat ie er dus wel helemaal uit moet, want je bent nog niet jarig als het gaat ontsteken.
Ik heb ook een tekentangetje, dat werkt ideaal. Ontsmetten na het verwijderen, maar juist niet ervoor: die teek reageert erop door haakjes uit te zetten en dan krijg je hem er veel moeilijker uit!
Bij mensen moet je opletten of er geen rode kring ontstaat na verloop van tijd. Een vriendin van mij had dat dus toen ze 8 weken zwanger was. Bleek dus wel het Lyme virus te hebben. Als dat op tijd ontdekt wordt hebben ze er antistoffen tegen, heeft zij dus ook gekregen, maar haar hele zwangerschap was verkloot, omdat ze niet wisten wat de gevolgen voor het ongeboren kindje waren!!!! Gelukkig is het een kerngezonde meid geworden!

Groetjes Suzanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pedro en 10 bezoekers