* Ik weet het niet meer !!!!

Moderators: petraaken, Dyonne

 
 
Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

* Ik weet het niet meer !!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-02 14:07

Mijn 9 jaar jonge merrie is niet goed. Het is eigenlijk begonnen met Pinksteren, toen is ze op concours gevallen. Ik was schroeven aan het indraaien en ze liet zich van lammigheid vallen. Ik ben toen toch gaan rijden, omdat het niet hard ging en ze leek in orde. Ongeveer een week later was ze 'kreupel'. De meeste mensen zagen het niet eens, omdat het een zeer lichte vorm van onregelmatigheid is !!

Omdat ze nooit kreupel is geweest heb ik na een week, toen het nog niet beter leek te gaan de dierenarts laten komen. Op de buigproeven vertoonde ze onregelmatigheid linksvoor en rechtsachter maar op de volte op het hard was het net andersom, dus rechtsvoor en linksachter. De dierenarts vond dit vreemd en verwees me door naar een proffessor !!

Zelf had ik het idee dat het probleem vanuit de rug of ergens anders in het lichhaam zou komen, van uit de spieren of zo.

De proffessor vond het ook een moeilijk verhaal en besloot na verdovingen linksvoor en rechtsachter een foto te maken van het rechter achterbeen. Er kwam uit dat er een zeer lichte woekering zat in het hoefbeen, wat de proffessor zei: Als ik heel erg nauwkeurig kijk dan zou dit iets kunnen zijn." Toen ik op de foto keer zag ik het amper !! Maar goed na 3 uur onderzoek terug naar huis met het advies 3 weken rust en dan weer langzaam beginnen.

Je snapt em al, na 3 weken is ze niet beter, maar komt wel de rekening van ruim 330 EURO !!!! En ik was dus nog geen steek verder !!!

Omdat ik er natuurlijk veel over praat kreeg ik het advies een chiropractor in te schakelen. De persoon die me deze persoon adviseerde was zeer enthousiast, dus ja wat doe je eens bellen maar. En meteen een afspraak gemaakt. Ik heb nog nooit zo iets mee gemaakt, in mijn ogen was dit echt kling klare oplichting !!!! Wat deze persoon deed en zei, nee dat sloeg nergens op, ik weet niet hoe je aan zo iets komt. Ik wordt er nog Boos! van als ik er aan denk !!!! Maar goed ik kreeg het advies gewoon te rijden en homeopatisch medicijnen te voeren, en natuurlijk even betalen !!! 180 EURO !!!! Uiteindelijk nog niets mee opgeschoten.

Ze bleef maar kreupel en het ergste is dat het zo minimaal is dat niemand het eigenlijk ziet en mij voor gek verklaren.

Vervolgens kwam er een voedingsdeskundige bij ons op stal, die vertelde dat mijn paard last zou hebben van haar blindedarm en dat een ontslakingskuur na een week al wonderen zou verrichten. Nou ik moet toegeven het ging EVEN wat beter !!! Maar nu is het weer terug bij af en erger dan heeft ooit geweest is. De voedingsdeskundige koste 60 EURO.

Dit weekend was er bij ons op stal een instructeur die gespecializeerd is in probleem paarden, paarden die kreupel zijn weet hij aan het lopen te brengen. Ik reed dus mee !!! Helaas was ze niet kreupel en dus was er niets aan de hand. Wel wat advies gekregen over de bouw van mijn paard en hoe ik dat het best kan benaderen op het gebied van rijden, maar kort gezegt er is niets mis met mijn paard. Dit kostte weer 25 EURO

Nu vraag ik je !!! Er hebben 4 mensen naar mijn paard gekeken, alle beweren dat ze er verstand van hebben, in ieder geval vragen ze wel genoeg geld voor hun 'KUNDE'. En iedereen zegt iets anders !!

Ondertussen is mijn paard nog steeds kreupel en is het geld voor onderzoeken een beetje op, helaas !!! Ik zou natuurlijk niets liever doen als haar ergens naar toe brengen om haar binnenstebuiten te keren, maar daar heb ik het geld niet voor. Ik heb namelijk ook geen ziektekosten verzekering afgesloten, hoorde ik na het indienen van de 1ste rekening. Niet goed de kleine lettertjes van de verzekering goed gelezen !!

Maar goed waar zou ik dan uberhaupt naar toe moeten, wie is er te vertrouwen ?? Van wie kan ik op aan ?? Deze onzekerheid is echt niet uit te houden !!!

Je wordt aan je lot overgelaten aan de artsen en je kan niets anders als ze vertrouwen want zelf heb je de kunde niet !!! Maar nu vertrouw ik dus niemand mee !!

Ik wwet niet meer wat ik doen moet................. Verdrietig Verdrietig


Bacannie

Berichten: 1305
Geregistreerd: 02-05-02
Woonplaats: Vechtstadje

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 14:53

Oh, wat rot voor je dat het zo loopt zeg! Ik zou zo ook niet weten wat je ermee aan moet... bij mijn verzorgpaardje is destijds een osteopaat geweest (Frans van der Meijden) hij schijnt een van de beste te zijn. Baccarat had last van constant overkruist galoperen en hij werd steeds moeilijker te rijden. Toen is die man geweest en het was wel een heel stuk beter. Hij gaf al aan dat het misschien moeilijk te verhelpen was maar ja, het kost wel een heleboel geld... ik ben er toen niet meer verder mee gegaan omdat hij al 17 jaar is en het waarschijnlijk toch een probleem blijft. Daarom rijd ik hem nu gewoon recreatief. Maar ja, daar heb jij ook niets aan! Als ik een idee heb dan hoor je het wel! Knipoog
Succus ermee, ik lees nog wel hoe het verder gaat...

Even of-topic: die beschrijvingen in je profiel zijn indrukwekkend hoor! Jammer dat er geen foto's bij staan... Pling

Met vriendelijke groet!

In 2017 verwacht:
Blue Hors Zack x Gribaldi x Balzflug x Amor

Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-02 15:14

Dank je wel, ik hoop ook dat het beter wordt. Ik blijf gewoon proberen !! Ze is pas 9 jaar en ik reed wedstrijden, en ik heb eigenlijk nog geen zin om daar mee te moeten stoppen. Ook al heb ik een twee-jarige om de hoek staan, het liefst zou ik toch nog met haar vooruit willen !!! Frusty Frusty

Nog even of-topic dan: Ik heb geen flauw idee hoe ik moet up-loaden, ik heb wel leuke foto's, maar ja daar heb je dan niet zo veel aan he !!!! Tong uitsteken

Bacannie

Berichten: 1305
Geregistreerd: 02-05-02
Woonplaats: Vechtstadje

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 15:21

Kan ze zich niet verstapt hebben? Dat ze misschien een spier verrekt heeft... of een scheurtje in een bot of zoiets. Je zou nog een second opinion kunnen aanvragen bij Bodegraven of ergens anders (met de foto's die je hebt) wellicht kunnen zij je helpen. Of je probeert Faculteit Utrecht... Lachen

Met vriendelijke groet!

In 2017 verwacht:
Blue Hors Zack x Gribaldi x Balzflug x Amor

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 15:26


Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 18:42

of een fysio therapeut er na laten kijken?

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 22:29

stuur is een mailtje naar A.D.Bodt Haha!

opala

Berichten: 6362
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-02 22:41

ik kan mij jouw onzekerheid heel goed voorstellen. je paard is kreupel. je wilt dat een kundig iemand een diagnose stelt, een behandelplan voorschrijft en als het goed is is het probleem volledig uit de wereld geholpen. daar doe je het voor en daar geef je geld voor uit. helaas werkt het niet altijd zo, dat heb je zelf ervaren. je geld vliegt uit je portemonnee, je radeloosheid wordt steeds groter. uit jouw verhaal herken ik die onregelmatigheid, die niet voor iedereen zichtbaar is. als je wilt kun je (totdat je de staatsloterij wint) proberen een hoefsmid te vinden die een luisterend oor heeft voor je problemen met je paard, zodat jullie door onderlinge uitwisseling van informatie samen je paard mettertijd het beste op de been kunt houden.

Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 08:00

Bedankt voor jullie reacties. Romkabouter ik heb het stuk gelezen en ik voel er echt wel wat voor, eens kijken of ik iets kan regelen.

Ik heb een van de kundigste Verward smeden uit de omgeving. Hij neemt de tijd om te kijken hoe het paard beweegt en hij ziet gelukkig ook wat ik zien, maar hij weet zeker dat het geen been probleem is, dat is dus ook wat ik denk.......... Maar ja hij zegt ook, ik ben een hoefsmid en kan niet in het dier kijken. Hij weet wat ik doormaak, maar hij weet zo 1 2 3 ook niet iemand waarvan ik echt op aan kan !!! Jammer maar helaas... Hij is zelf ook wat schuw over wat bepaalde mensen denken te weten en je proberen aan te praten.......... Ik sta er wat betreft die mening niet alleen voor...... Helaas heb ik mijn meissie er niet beter mee Huilen

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 08:33

Wat vreselijk vervelend allemaal en ik begrijp dat je hier behoorlijk wanhopig van wordt. Maar wat ik een beetje in jou verhaal mis is een duidelijk plan van aanpak. Je hebt heel veel specialisten ingeschakeld om naar je paard te laten kijken maar je hebt deze mensen allemaal onafhankelijk van elkaar laten werken. De regie mist.

Ik zou toch met je paard naar een hoog aangeschreven kliniek bij je in de buurt te raden gaan en de resultaten van de andere deskundigen bespreken met de behandelend arts. Het is ook mogelijk om onder leiding van de DA een chiropractor, fysiotherapeut of voedingsdeskundige in te schakelen.
En wanneer de diagnose van de kliniek niet blijkt te kloppen is het verstandiger toch nog eens terug te gaan dan dat je een heel andere weg in zou gaan slaan met homeopatisch of holistisch artsen, maar ja dat is mijn mening.....

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 09:51

In Bodegraven heb je de combinatie van DA, fysiotherapeut, hoefsmid en ostheopaat. Hier hebben ze meerdere afgeschreven paarden weer goed aan het lopen gekregen. Bel, leg de situatie uit en kijk. 1 Nadeel ze spuiten heel snel in. Anders laat je hun fysiotherapeute naar je paard kijken. I kdenk dat je meer aan een fysiotherapeut hebt. Succes ermee.

DianaL
Berichten: 195
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 11:33

Hallo

Wat ontzettend balen zeg! Ik snap precies hoe jij je voelt; iedereen om je heen zegt dat er nix aan de hand is; dat je gewoon door moet rijden; er is nix te zien, dus....je moet je eigenlijk niet zo aanstellen, daar komt het wel vaak op neer. Maar jij voelt wel zeker iets, en dat moet je ook zeker niet onderschatten! Ik spreek uit ervaring, want dit is mij ook overkomen,helaas.

Een paar jaar geleden was mijn paard kreupel teruggekomen van een buitenrit. Ik was er zelf niet bij; hij liep toen nog in het manegewerk.
Uiteraard moest ie op rust; 4 weken. Daarna heeeeel langzaam weer wat stappen, dat ging goed. Weekje later weer erop en wat draven; ging ook wel aardig. Maar er bleef 'een haperingetje' in zijn gangen. Het voelde anders dan voorheen. Ik was natuurlijk erg voorzichtig en heb weer 2 weken op rust laten zetten. Daarna weer opnieuw. Weer dat haperingetje. Het was niet zichtbaar, maar wel voelbaar.
Na veel zeuren bij de eigenaar eindelijk naar de DA. Die zag natuurlijk nix en gaf mij 2 adviezen;
1. je zet hem weer op rust of
2. je rijdt hem echt zó kreupel, dat het zichtbaar is.
Hij wilde nu geen fofo's nemen, omdat ie niet wist waarvan...logisch. Weer 2 weken rust gegeven; hetzelfde verhaal.

Toen heb ik mijn instructrice gevraagd erop te gaan; zij voelde nix, alleen dat ie niet goed aan hulpen stond en liever lui dan moe was. Slapen Zij heeft hem doorgereden en er was nix meer aan de hand. Verward
Ik heb al die tijd heel voorzichtig gedaan, eigenlijk een beetje te. Alleen bezig geweest met voelen en niet met rijden. Schijnheilig Mijn paard hobbelde schijnbaar door, zodat ie enigszins 'onregelmatig' bleef, zolang ik hem niet goed aan het lopen kreeg. En daar was ik niet mee bezig, ik was alleen maar bezig met dat kreupele...
Misschien kun je ook aan een ander (betrouwbare) ruiter vragen eens op je paard te klimmen en voorzichtig wat te draven ? Baat het niet, dan schaadt het ook niet, zolang je zelf de touwtjes in handen kan houden en met deze ruiter kunt overleggen.

Vooral als het niet zichtbaar is, kan een reguliere DA niet zoveel. Ja; fotos nemen en onderzoeken doen, maar ze weten niet waar. Dus kost een hoop en levert meestal niet veel op. Zou een toevalstreffer zijn als ze net op de goede plek kijken.

Wel is er bij ons op stal regelmatig een manueel therapeut. Hij heet Dhr. Goosen (?) en is ook regulier DA. Hij heeft al een aantal paarden bij ons 'losgemaakt' in rug en hals. Hij doet dit in 20 minuutjes en de meest gestresste paarden worden rustig tijdens zijn behandeling. Hij is niet goedkoop, maar heeft wel elke keer resultaat gegeven... Ik kan het telefoonnummer voor je opvragen.
Maar je blijft altijd zoeken in een donker bos...
Ik wens je sterkte!
DianaL

Je paard is je spiegel.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 13:01

Ik ga met Romkabouter mee. Die Ton Ogink schijnt echt heel wat te zijn, ik zou het gewoon proberen. Hij vraagt erg weinig geld, dus dat zou het probleem niet moeten zijn. Komt bij in de antwoord van bokkers in dat topic over als een zorgzame, getalenteerde, eerlijke man.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Ariège

Berichten: 15
Geregistreerd: 01-08-02
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 14:44

Kan me helemaal bij Diana L aanlsuiten. Heb met mijn paard soortgelijke problemen gehad. Ze liep niet goed, maar de DA zei dat er niets aan de hand was en we gewoon verder konden. Bij ons op stal loopt een paardenfysio, die maar ingeschakeld. Zij heeft eerst alleen maar gekeken naar de bewegingen en vervolgens het hele paard afgevoeld. Bleek dat er wel het een en ander fout zat. Uiteindelijk met heel veel geduld, een strak trainingsschema en haar begeleiding mijn paard weer helemaal goed gekregen.

Ieder heeft zijn eigen waarheid.

Francisca
Berichten: 512
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 08:10

Hoi, Wat ontzettend vervelend allemaal. Je wordt inderdaad helemaal radeloos van. Ik ga in mijn reactie helemaal met " Jippie" mee. Ik denk inderdaad dat je eerst naar een goede dierenarts moet gaan en je paard gewoon eerst eens helemaal moet laten onderzoeken, voordat je allerlei andere mensen erbij haalt, dan kan altijd nog. En misschien moet je ook vragen om een bloedproef bij je paard te laten doen. Mijn paard heeft 2x last gehad van een soort spierbevangenheid, wat alleen maar duidelijk werd door een bloedproef. Verder liep ze linksvoor en rechtsachter kreupel maar verder vertoonde ze geen verschijnselen. Heeft wel lang geduurd voordat het over was. Ik zeg niet dat jouw paard het heeft hoor, maar dit kwam er pas uit nadat ze goed was onderzocht. Het is ook een heel verhaal, maar daar gaat het nu niet om. Ik kan je in ieder geval wel de dierenkliniek in Bodegraven aanraden. Daar heb ik heel goede ervaringen mee en ze hebben daar heel goede dierenartsen en fysiotherapeuten rondlopen. Heel veel succes!
Francisca

Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-02 08:55

Goh dat Bodegraven moet heel wat zijn, ik hoor er iedereen over !!! Ik had naar mijn idee al de beste dierenarts hier in de buurt in de hand genomen.......

Ik laat zeker Ton Ogink komen........ Mijn idee is namelijk dat dit buiten een 'botten-probleem' staat. Misschien is er tussen de oortjes wel iets mis.

Het punt is dat ik niemand op haarkan laten rijden. Ook toen ze goed was niet. Ze flipt HELEMAAL met een vreemde op haar rug, hoe goed de ruiter ook is !! Meestal kunnen die haar wel rustig krijgen, maar dan gaat ze expres kreupel lopen, het is een trut hoor !!! Als ik er dan weer opstap is er niets aan de hand. Dit heeft echter weinig met goed of slecht rijden te maken, het is eenkennigheid, is ook lastig !!! Buiten mij kan mijn instructrice op haar rijden. En dat gaat ook altijd heel goed. Maar ook nu voelt ze en ziet ze tijdens het lesgeven dat het niet goed is. De reden dat ik weet dat dit niets met rijden te maken heeft, of in die zin dat het niet door het rijden komt, is omdat ze in bijvoorbeeld de weide ook kreupel is, dit is dus voor de echt.

Ik ben ook van plan om rustig te gaan rijden en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Vanuit daar kan ik altijd nog iets laten doen........... Ik blijf bezig, misschien kom ik er wel achter wat het is ??

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 09:00

Ludora schreef:
Ze flipt HELEMAAL met een vreemde op haar rug, hoe goed de ruiter ook is !! Meestal kunnen die haar wel rustig krijgen, maar dan gaat ze expres kreupel lopen, het is een trut hoor !!!


Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar paarden simuleren niet! Dit is een typisch voorbeeld van je paard menselijke eigenschappen toedichten. Hiermee doe je je paard een groot tekort. Zorg dus snel dat je er vakkundige hulp bij haalt wanneer je zelf niet in staat bent de situatie te beoordelen.

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 11:01

Weer een mening van een stuurvrouw aan de wal. Laat toch maar eerst je paard goed nakijken door een dierenarts en in overleg met hem/haar verdere behandeling bespreken. Zelf ben ik erg te spreken over Bodegraven omdat ze samenwerken met fysio, manueel en hoefsmid. Het is waar dat ze snel spuiten, maar dat werk dan ook wel!
Of neem kontact op met hun fysio die gespecialiseerd is in het bewegingspatroon van een paard en vrij snel ziet waar het probleem ligt. Zo'n onderzoek duurt minimaal een uur en je paard wordt geheel bekeken, zelfs aan de longe en onder zadel dus kan je dan goed aangeven wat jij voelt. Zij kan je dan adviseren of je terug moet naar de dierenarts voor eventueel toch inspuiten of naar de manueel. Ik heb hele goede ervaringen met haar en dankzij haar de problemen ondekt van mijn vorige paard (die helaas zo erg waren dat hij niet meer te redden was maar daar kon zij niets aan doen). Voor haar naam en tel kan je bij PB-en. Succes!

someone

Berichten: 530
Geregistreerd: 08-04-02
Woonplaats: belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 11:32

Ik zou een osteopaat langs laten komen.Ze weten er ook veel over en misschien komt hij er wel achter.Ik hoop dat je er gauw achter komt.Veel succes!
Groetjes Julie

Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-02 13:22

Jippie"]
[quote="Ludora schreef:
Ze flipt HELEMAAL met een vreemde op haar rug, hoe goed de ruiter ook is !! Meestal kunnen die haar wel rustig krijgen, maar dan gaat ze expres kreupel lopen, het is een trut hoor !!!


Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar paarden simuleren niet! Dit is een typisch voorbeeld van je paard menselijke eigenschappen toedichten. Hiermee doe je je paard een groot tekort. Zorg dus snel dat je er vakkundige hulp bij haalt wanneer je zelf niet in staat bent de situatie te beoordelen.
[/quote]


Ik beweer niet dat ze iets simuleerd, nee dat niet. Maar het is een gevoellig paard dat niet weet wat ze met een andere ruiter aan moet. Het is niet echte kreupelheid, maar eerder een hapering in de beweging. dit doet ze bovendien al jaren. Ook toen ik haar net had deed ze het bij mij. Het is een paard dat weinig vertrouwen heeft in mensen dat ze niet kent. Ik zie het meer als een soort van vluchtgedrag, hetzelfde als een paard dat er tussenuit piept of bokt of zo.

Ik ben niet van mening dat ik mijn paard te kort doe, ik denk dat een paard meer verstand heeft dan menig mensen denken !!!! Ieder paard dat ik wat beter leer kennen heeft veel eigen trekjes en een echt eigen karakter. Misschien is het wel gewoonte, maar ik denk toch liever het betere van een paard.

Ik heb 'vakkundige hulp' ingeschakeld zoals je hebt kunnen lezen, maar daar schiet ik duidelijk dus ook geen fl..... mee op !!! Boos! Boos! Boos!
Ik denk dat iedereen die een arts inschakelt juist wel in staat is de situatie goed in te schatten !!!!! Diegene merkt juist aan zijn of haar paard dat er iets niet goed is, en natuurlijk kan je niet zelf inschatten wat wat is !!!! Dan waren we wel allemaal dierenarts geworden. (maar ja wat ik al zei die weten ook niet alles)

Ik vind die opmerking vrij naief !!!! Verward Het is niet allemaal zo zwart wit. Dan had ik het ook nu onderhand allemaal wel geweten........ Ik denk dat je in die paar zinnen en paarden en mensen onderschat !!!!

Maar als je dan een echt vakkundig iemand weet die mij denkt te kunnen helpen, ik sta er meer als open voor hoor !!! Ik hoor het wel !!!!

fabienne

Berichten: 4817
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 16:16

Jippie dat is niet helemaal waar hoor! Wij hebben als eerste paard een ruin gehad van Cobblers Thread XX, dat was een regelrechte draak! (Zoals meer van die vader!). Mijn man had hem ingereden, ik was toen beginneling, als hij geen zin meer had stak hij de kop tussen de benen en begon te bokken en ik lag er weer af Boos!. Op een gegeven moment kwam een vriendin hem rijden die wel een klein beetje kon rijden. Hij begon spontaan kreupel te lopen!!!!!! Mijn man erop, niet meer kreupel! Zij er weer op: stokkreupel, manlief er weer op, niks aan de hand! Hoezo niet simuleren????? En niet zomaar een beetje teugelkreupel of zo, nee echt stok en stok kreupel als zij erop ging!

Ludora

Berichten: 5169
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-02 07:24

Dat bedoel ik ja !!! Ik denk dat je een paard te kort doet als je denk dat ze niet slim zijn, en die dingen niet kunnen. Want ze zijn echt slimmer dan je denkt. Aan de ene kant is het een gewoonte dier, maar ik kan me niet voorstellen dat een paard deze dingen kan doen uit een gewoonte !!

DianaL
Berichten: 195
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 18:33

Hoi

Persoonlijk denk ik, dat je als ruiter signalen aan je paard kunt doorgeven, vanuit je onderbewustzijn of zo iets. Schijnheilig Verward

Wanneer je paard niet goed loopt of misschien iets zou kunnen mankeren, ga je hierop je rijstijl bewust of soms geheel onbewust aanpassen. Daarop gaat je paard zich ook enigszins aanpassen...
Bij mij was dat zeker het geval! Op het moment dat mijn instructrice erop klom, met een houding van ; "geen gebanketstaaf, lopen met je luie k*ntje` Extreme duivel was het met 3 passen over!

Dus dat paard simuleert niet, hij voelt aan jou dat er misschien wat is.. en past dan schijnbaar zijn lopen daarop aan.

Ik kan het echt niet anders verklaren ... Verward Verward

Toedeloet
DianaL

Je paard is je spiegel.

Sando
Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-02 14:01

En Ludora, Hoe is het gegaan ?

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-02 22:48

Sando schreef:
En Ludora, Hoe is het gegaan ?

Ludora is op vakantie dus je zult even moeten wachten op haar bericht.
Dit was ook mijn eerste ervaring met een ´paardenfluisteraar´. Ik heb hem maar een uurtje aangehoord en met hem gesproken, maar ik moet zeggen dat ik er niet van onder de indruk was. Integendeel, voor mij was het een hooghartige man die veel mooie verhalen kan vertellen met een hoog fantasie gehalte.
Er is ook nog wat gebeurd met een ander paard dat hij zou helpen, maar dat verhaal laat ik aan de eigenaar van dat paard over om te vertellen, dat is niet aan mij.
Voor mijn paard zal ik hem nooit uitnodigen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 13 bezoekers