struikelen

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-01 20:58

Haai,
Net Joop gereden. Maar hij leek heel gevoelig te lopen. Ik heb dus maar niet gegaloppeerd (al gaat het dan vaak een stuk beter). Het was heel raar. Hij liep echt heel goed door, mooi nageeflijk, bijna ideaal. Maar zodra hij ergens met zijn achter (volgens mij) benen tegenaan trapte of op stapte dan leek het wel of hij verging van de pijn. Ik ben dat wel van hem gewend bij zijn voorbenen (hoefkatrol kan soms gevoeliger zijn dan anders heb ik gemerkt). Hij staat nu al een paar maandjes (?) op blote achtervoeten (dikke 5 jaar rondom beslagen geweest) omdat hij niet meer zoveel doet (aaaah). Vraag me af of dat er iets mee te maken heeft. Ik heb niet zoveel verstand van hoeven. Wel weet ik dat hij een superaansteller is. Hij is overal gevoelig voor. En hij zijn hoeven zijn sinds het bekappen (2 mnd geleden) niet meer gegroeid lijkt wel. Ook zijn (met eggbars beslagen) voorhoeven niet hoor. Hij heeft al een klein shotje biotine gehad, maar om dan weer voor een maandje een hele bus aan te schaffen... Iemand een rare ingeving? Even kijken of het morgen beter is... Zal ik toch mijn kleine zusje eraf moeten schoppen... Zij rijdt 'm nl sinds de zomer, en nu rijd ik 'm weer 2-3x in de week. Niet zoveel, maar dan merk ik weer een beetje hoe het gaat met 'm. Van de zomer had hij weer een dipje met z'n hoefjes, maar het gekke is dat ik zou zweren dat dit achter zit. Of het de hoeven zijn weet ik trouwens niet. Maar hij reageerde echt debiel op steentjes. Dus ik stenen ruimen. Afijn... Heel verhaal.. Maar het gaat mij nu om zijn gevoeligheid...

Laudine
-----------------
Zalig zijn de schelen, zij zullen God dubbel zien!

<font size=-1>[ This message was edited by: Laui! on 2001-01-12 21:00 ]</font>


XXXX2015
Berichten: 1576
Geregistreerd: 26-01-01
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 22:41

heej laudine
dat heeft ido ook dat gevoelige. en die heb ik toch al sinds oktober van de ijzers af maar zodra hij op een steentje staat dan loopt ie meteen een pas kreupel. je had hem moeten zien strompelen toen het land bevroren was. hij heeft ook vrij korte hoefjes. hoeven schijnen in de lente en zomer harder te gaan groeien, dus daar wacht ik nu op.
groetjes ilona

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-01 12:30

Volgens mijn hoefsmid moest ik maar blij zijn dat de zomer om was. Hij kent het paard natuurlijk, maar Jopie moest een stukje bekapt worden, en het groeide voor geen meter (of millimeter). Tja, en dan sta je daar... Maar goed, ik zit er nu over te denken om te proberen of biotine helpt. Nu zijn zijn hoeven nl bekapt terwijl het nog niet bijgegroeid was. Hij loopt nu niet meer zo gevoelig, maar wel weer onregelmatig. Ga morgen weer eens kijken hoe hij loopt, en dan gaan we het proberen snel op te bouwen. En als dat niet gaat ga ik ook kijken of zo'n zenuw doorsnijden kan en helpt... Ben het wel een beetje zat eigenlijk. Maar goed, ik twijfel nog wel, omdat die pijn aangeeft dat er iets fout zit. En ik wil niet mijn paard over de tik jagen...

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 00:53

Laudie, heb je wel eens aan een andere hoefsmit gedacht?
Mijn paard had namelijk hele slechte hoeven.
Scheuren, brokkelen en gevoelige zolen ,je kent het wel.
De smit die ik toen had, deed erg zijn best en ik had er ook wel vertrouwen in, ieder zijn vak toch?
Er werden wel zooltjes tussen de hoef en het ijzer gedaan, maar scheuren bleven ze.
Toen kwam er door omstandigheden een andere smit, en die vijlde en kapte net even anders en net even korter. De zooltjes hadden we eerst achterwege gelaten, maar later toch maar weer ertussen gedaan, alleen gebruikt deze smit wat zwaarder leer.
Nou, om een lang verhaal kort te maken, mijn paard loopt sindsdien als nieuw!
En van de scheuren en brokkels zijn we ook helemaal af!
Dus denk alsjeblieft heel goed na voordat je enge dingen gaat doen als een zenuw door laten snijden!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 18:20

hoi
Bij Kawa heb ik ook eens de ijzers eraf gehad omdat ik niet meer sprong en het niet nodig vond om ijzers te hebben om kalkoenen in te draaien.Nou dat heb ik geweten hij stond met 4 benen kreupel, in de bak ging het iets omdat het daar zacht was maar op de harde was het gewoon zielig.
dus heb ik de ijzers er maar weer meteen onder laten zetten.Verder heeft (had) Kawa ook hoeven die niet snel groeide maar wel veel brokkelde nu heb ik van mijn (toen nieuwe) smid ceratex hoofhardner gekregen en das was voor Kawa het juiste middel.Zijn hoeven brokkelen niet meer af en hij verliest nu zijn ijzers ook niet meer maar dat was eerst wel het geval omdat het rond de nagel gewoon los brokkelde.Mijn smid zei wel dat niet elke smid in ceratex geloofd. maar ik vind dat Kawa nu zulke goede hoeven heeft dat ik er dus echt wel zeker van ben dat het heeft geholpen.

succes er verder mee

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-01 12:25

Hoi, ik vroeg me af waarom je paard toch bekapt moest worden. Omdat het 'weer tijd was' om te bekappen? Bij onze paarden groeiden de hoeven in de winter ook lang zo hard niet, dus toen is de hoefsmid in plaats van om de 8 weken om de 10 weken geweest om te bekappen.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-01 18:33

Bij ons geven ze paarden met slechte hoeven iedere ochtend Bruin bier door de biks. Dat schijnt heel goed te helpen, en is vast goedkoper dan biotine. Misschien het proberen waard? Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-01 20:58

Een "shotje" biotine zal in ieder geval niet helpen. Vitamine H (dat is dus waar het om gaat in de biotine) werkt nl. pas na langere tijd. Ook een maandje heeft geen enkele zin. Wordt nog wel eens gezegd door smidjes, maar Engels onderzoek heeft aangetoond dat het pas na (ik geloof) 16 weken (!) ENIG resultaat KAN geven.
Overigens zit vitamine H ook in gewone (goede) (sport-)brok.

Dat verhaal over bruin bier, dat heb ik nog nooit gehoord, maar ach, een pintje is nooit weg *LOL* .... !

Groetjes,
Sonja.

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-01 11:37

Zelfs 16 weken is niet lang genoeg om het resultaat van biotine te zien. Als je echt resultaat wilt zien duurt dat maanden !!!! Niet omdat het middel langzaam werkt, maar omdat de verbetering van de hoef van boven naar beneden gaat. Het begint dus bij de kroonrand. Om een helemaal sterke nieuwe hoef te krijgen moet dus de lengte van de hele hoef "vervangen" worden.(brokkelen doet eenhoef tenslotte onderaan) Dus als je paard hoeven van 12 centimeter heeft, die een centimeter in de maand groeien duurt het alles bij elkaar een jaar voordat de hele hoef vervangen is en overal sterker. Ik weet wel dat het echt werkt! Je moet alleen wel lang vol houden. Als de hoeven eenmaal goed zijn kun je waarschijnlijk weer stoppen met biotine bijvoeren. Er zit namelijk ook biotine in het voer. Je paard heeft waarschijnlijk alleen een tijdelijk tekort opgelopen (ziek geweest, verplaatst, ander voer, je ziet het vaak terug in de hoeven) en dat halen ze niet makkelijk meer in. Verder is het inderdaad slim eens een andere hoefsmid te laten kijken. Misschien zit er niets anders op dan toch weer ijzers er onder. Ik ken meerdere paarden die geen stap goed lopen zonder ijzers. Omdat je paard ook hoefkatrol ontsteking heeft gehad is misschien cortaflx een oplossing. Er staan hier en op horses.nl allerlei goede ervaringen met dit spul. Je ziet vaak resultaat binnen 10 dagen. Alleen dit moet je wel blijven voeren. Maar ja, voordat je dan het zelfde bedrag hebt besteed als voor een zenuwsnede ( een gewone kijkoperatie kost al meer dan 1500 gulden!!) kun je toch lang voeren.

Veel succes met je paard

Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-01 13:25

Heb je zelf al onderzocht waar de pijn zit?? je kunt makkelijk met een zware borstel of hamer zijn hoef afkloppen om te kijken of het in de wand of de zool zit.
Wat het effect van de hoefkatrol betreft, heb je toch een VA nodig om je te vertellen of dat er iets mee te maken heeft.
Bruin bier heeft ook de juiste vitamines, dat klopt.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-01 20:03

Jammie, vanavond toch eens aan m'n eigen gezondheid denken dan *LOL* !

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-01 00:17

TE gezond is ook weer niet goed he??

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-01 20:48

Los van het hele probleem; biotine geven heeft alleen zin als je het minstens een half jaar geeft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers