Problemen met voorknieen.

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Problemen met voorknieen.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-02 17:10

Ik heb op dit moment een paard in training staan met problemen aan zijn voorbenen. Hij loopt niet 100% zuiver en heeft ook een typisch gebruik van zijn voorbenen. Hij wil niet graag rollen an als hij dat doet dan zakt hij een stukje met z'n benen naar voren en gaat heel erg trillen om zich vervolgens maar te laten vallen. Ik vermoed dat hij op stal ook niet ligt en hij rolt alleen na het werk. Het voorbeen buigen gaat goed als je het op pakt maar vanuit buigen naar voren strekken wil hij niet. Komt dit verhaal iemand bekend voor? Het is een probleem wat al minimaal een jaar speelt en er is geen aanwijsbaar trauma, het zijn beide voorbenen recht iets duidelijker dan links. Ik ga deze week in iedergeval naar DA om foto's te laten maken want die zijn bij vorig kreupelheidsonderzoek maar tot de kogel gemaakt.


Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 17:36

kan het niet zijn dat het probleem in de schouder zit of iig hoger dan de knie? Omdat hij wel wil buigen, maar niet naar voren wil? Het is maar een idee, maar ik vind het inderdaad wel verstandig dat je verder gaat zoeken. Heel veel succes er mee!

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-02 19:05

Dat lijkt inderdaad zo als je hem passief beweegt, maar als hij gaat rollen dan probeert hij juist vanuit de schouder te zakken en wil hij z'n knieen niet buigen. Kan er op dit moment geen touw aan vastknopen. Beweging van de knie voelt ook niet echt soepel en er is wat crepetatie. We zullen het allemaal wel zien, misschien is er meer duidelijkheid na de dierenarts. Ik heb hem vandaag even op 't harde gelongeerd dan valt hij op beide handen op het buitenvoorbeen en was rechtsachter ook niet helemaal zuiver. Ik word er zo moedeloos van, voordat hij bij ons op stal kwam is hij nog nagekeken door een dierenarts die zei dat het uit de rug zou komen. Mijn gevoel zegt van niet hij is niet echt pijnlijk op de rug en de bewegelijk van de wervelkolom is voldoende (houdt niet over).

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 17:46

Misschien eens een bezoekje van de fysio? Wellicht kan die iets beter onderscheid maken tussen problemen in de rug en in het been. (helaas wordt er tijdens de studie diergeneeskunde zeer weinig aandacht aan de rug besteed en ik zou dus bij rugproblemen een fysio om advies vragen) Misschien ontstaan de problemen in de rug wel door de slechte knieën, want als je bijde passieve bewegingen crepitatie voelt, lijkt het me dat er wel wat aan de hand is. Zijn er al foto's gemaakt? Het kan ook anders om zijn, de problemen met zijn benen dat die door de rug komen. Veel succes er mee en laat je even horen wat je er aan gaat (denkt) te doen?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-02 21:01

Nog een keer diep nagedacht maar ik denk toch dat de schouder wel degelijk meespeelt in het probleem. Er zijn voor hij bij ons op stal kwan foto's gemaakt tot aan de knie, er zijn toch veel dierenartsen die daar stoppen. Foto's zijn nu opgestuurd naar mijn dierenarts en ik heb ze nog niet gezien eigenaresse zei dat er wat gruis zat bij kootbeen maar ik weet niet zo goed wat ik met daar bij moet voorstellen. Ik ga donderdag naar de DA en dan is daar ook de manueel therapeut en waarschijnlijk ook de fysio. Het is met benen en rug inderdaad altijd een beetje het verhaal van de kip en het ei, maar hopelijk wordt alles wat duidelijk. Volgens mij kunnen ze geen foto's van de schouder maken maar misschien kan een echo uitkomst bieden. Ik houd je wel op de hoogte wat er uit komt.

Eileen
Berichten: 61
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Utrecht

Voorknienen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 07:33

Moeilijk om te zeggen wat er aan de hand is als je het dier niet ziet. Als het niet overgaat is naar de DA gaan een verstandig besluit! Succes ermee!

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-02 13:08

Is ook moeilijk zonder paard te zien, ik hoopte dat er iemand was waarbij het verhaal bekend voorkwam. We zullen het morgen allemaal wel horen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 13:26

Wat voor paard is het ( hoe gefokt?) heeft ze niet een van haar handwortelbeentjes gebroken gehad ooit>?? ( het is maar een optie, weet het ook niet zo)

Heb wel een paard gehad die met rollen ook altijd begon te knikken en trillen, maar tijdens het lopen zag je er niets aan.

Hoe loopt ze kreupel, op hard beter, op zacht beter enz??

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-02 13:41

Loopt op de harde bodem RV slechter dan LV. Op de zachte bodem heeft hij vooral rechtsom veel problemen, maar dat klopt ook wel met de bevindingen aan de linkerschouder. Misschien is de slechte knie(en) wel een gevolg van zijn schouder. De dierenartsen en andere mensen (spierendokter en manueel) die hem tot nu toe hebben gezien roemen juist zijn goede bewegingen. Snap ik echt niet hij is voor mij overduidelijk niet goed voor het achterbeengebruik is trouwens wel heel erg goed. Zijn vader is Calypso de rest weet ik niet zo snel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 13:52

Ik heb een paard gehad, die compleet voldeed aan de dingen die jij noemt. Wij dachten ook dat het vanuit de schouder kwam.

Na een jaar!!! terwijl er diverse artsen naar hebben gekeken. Bleek het een hoefkneuzing te zijn. Maar ja je gaat al naar de veearts, dus die kan je het het beste vertellen. Maar het klinkt inderdaar als een schouderprobleem

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-02 14:36

Deze heeft het in elk geval minimaal twee jaar. Vanuit een hoefkeuzing zou je de bewegingsbeperking in de schouder niet verwachten. Maar we zien het morgen allemaal wel. Ik ben heel benieuwd en laat wel even weten hoe het gegaan is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 14:37

Graag ben nieuwsgierig. En wat je over die schouder bewegingsbeperking zegt. Daar heb je gelijk in, daarom hadden wij het ook nooit verwacht!

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 23:04

Ik ben ook heel erg benieuwd! Het zou mooi zijn als het een hoefkneuzing is... Ben je er redelijk snel vanaf. Ik zal in ieder geval duimen dat het niets ergs is.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Belker

Berichten: 12068
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-02 06:59

Ik ben ernstig nieuwsgierig.
Ik hoor het wel.

Katja

Berichten: 40846
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-02 18:40

Geen hoefkneuzing helaas. Wel een probleem in de ondervoet en de beperking in de schouder is waarschijnlijk secundair. Ondervoet RV en kogel LA zijn nu ingespoten en dan maar eens kijken hoe het er over een paar weken uitziet. Hij is nu zo pijnlijk op z'n hele lijf dat het moeilijk is om uit te zoeken wat er naast het hoofdprobleem evt. nog meer zit.
De buigproeven van de voorknieën waren eigelijk best goed in vehouding tot de andere dingen dus daar zijn op dit moment nog geen foto's van gemaakt.
Degene die meer details willen die moeten maar even een pb'tje sturen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: laperi, nel123, Rose94 en 18 bezoekers