* Botcyste

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-01 16:53

Beste Mnr. Offereins,
Bij mijn paard is een botcyste aan het licht gekomen. Hij zit bij het kootgewricht onder aan het pijpbeen. Is het waar dat dit een aflopende zaak is en dat dit proces dus gewoon doorgaat? Dat er dus meer bot afsterft dan er bijkomt en dus het gat steeds groter wordt? Het paard is er licht onregelmatig aan. Er werd gezegd dat hij geeneens geschikt meer was als weide/gezelschapspaard omdat het een aflopende zaak was en er niets tegen te doen was. Hooguit kon hij ingespoten worden en dan zou het even stoppen maar het zou gewoon doorgaan. Het advies was om hem in te laten slapen. Ik ben hier echt heel verdrietig om, zou u mij alstublieft antwoord kunnen geven? Alvast heel erg bedankt. Suzanne


Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-01 20:57

Moeilijk over een mail een mening te geven.
Een paar dingen; zit de cyste in het kootbeen of in de pijp? In de pijp komt zelden voor. Is er een open verbinding met het gewricht? Als er een open verbinding is is de kans op goed herstel niet groot. Als er geen verbinding is hoef je geen grote zorgen te maken.
Laat me het even weten.

Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-01 07:49

Beste Mnr. Offereins,

De botcyste zit in het pijpbeen helemaal onderaan bij het gewricht. Er is dacht ik geen open verbinding met het gewricht. Maar als het een proces is wat steeds maar doorgaat dan kan dat toch wel het geval worden. Donderdag worden er opnieuw foto's gemaakt en als het erger is geworden dan laten we hem inslapen. Ik wil niet dat het paard hier pijn aan heeft vooral als hij geen toekomst meer heeft. Denkt u dat hij nog wel een kans heeft om beter te worden?
Vriendelijke groet, Suzanne

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 21:01

Ik ben bang dat ik je zonder het paard en de foto's te hebben gezien hier geen echt zinnig antwoordt op kan geven. Is de dierenarts een erkende paardendierenarts?/welke praktijk.

Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-01 08:51

Mnr. van Schie uit Wassenaar van Paardenkliniek De Raaphorst. Geen onbekende dus. Hij heeft erg veel ervaring en zal hier ook best wel veel verstand van hebben. Als een paard geen toekomst meer (in de sport) heeft zegt hij dat ook gewoon en dit was volgens hem het geval. Morgen gaan we.....ben erg benieuwd en ook wel zenuwachtig. Het idee al dat hij waarschijnlijk nooit meer thuis zal komen...
Ik wil u hartelijk danken voor de moeite die u heeft gedaan om mijn vraag te beantwoorden.
Met vriendelijke groet, Suzanne

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 08:54

Suzanne, wat een naar verhaal. Heel veel sterkte!!

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:33

Wat erg, kwam het erg onverwacht dat van die cyste, of had je al een vermoeden dat er iets serieus mis was?? In ieder geval sterkte, ik hoop voor jullie dat het niet zo ernstig is.

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:49

Sterkte

Tanja

Berichten: 21539
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-01 23:30

Hoi Suzanne,

Ik ben met mijn paard ook vaak bij v.Schie geweest, geen kwaad woord over hem hoor, ik heb zeer goede ervaringen met hem.
3 jaar geleden ben ik ook weer met Kevin bij hem geweest omdat hij onregelmatig liep en met rijden onhandelbaar was geworden.
Na foto's en scans kwam er uit dat hij ocd had en alleen nog geschikt was voor hele lichte recreatie, ook een aflopende zaak want het zou alleen nog maar erger worden.
Ik totaal in paniek omdat ik mijn vorige paard ook aan ocd verloren heb, die had het heel erg.
Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en heb een second opinion gevraagd, ben naar Utrecht gegaan en daar hebben ze zijn benen op de foto gezet, niets te zien..... Hij heeft alleen zeer lichte artrose in zijn voorbenen, slechts een 1 tje, volgens de arts daar is Kevin als hij voor een rontgenologische keuring komen, gewoon goed gekeurd.
Erg vreemd allemaal, zij konden ook niet vinden wat er dan wel mis met hem was, ben ik via een homeopaat achter gekomen, het zat hem niet in zijn benen.
Wat ik hiermee wil zeggen is dus, ga voor een second opinion, niet naar een homeopaat want jouw paard heeft een duidelijk probleem en daar kan een homeopaat denk ik ook niets aan doen, maar laat een andere arts ook kijken voor je een besluit neemt! Misschien is er nog wel iets aan te doen.
Nogmaals, niets dan lof over v.Schie, ik kom er zelf al ruim 10 jaar en blijf er ook komen, maar ook hij is een mens en kan iets mis hebben.
Ik hoop dat het allemaal nog goed komt!
Sterkte!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 06:36

Helaas is te lezen in paardenpraat;

<a href="http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?topic=6269&forum=1&24"> VRIENDJE IS WEG...</a>

te lezen dat het paard inmiddels is ingeslapen. Verdrietig
Sterkte Suzanne.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-01 14:53

Bedankt allemaal! Even aan Tanja, foto's liegen toch niet? Als er op de ene foto OCD te constateren is dan verdwijnt dat toch niet zomaar? Die foto's van mijn paard zijn een aantal keer overgemaakt en ook met twee maanden tussenpauze. Die botcyste zat er nog steeds en het andere been begon ook al. Ik heb juist met Utrecht niet zulke goede ervaringen. Stelletje amateurs vond ik het daar. Als je aankomt met een gebroken been of koliek is alles O.K maar als je met vage kreupelheidsklachten aankomt zijn ze gewoon amateurs. Hebben jullie daar andere ervaringen mee?

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 15:22

Ik heb geen ervaring met Utrecht, maar wel een ontzettend goede ervaring met dhr van Schie. Ik had een paard dat niet eens duidelijk kreupel was, maar rugproblemen gaf en verschrikkelijk veel verzet. Ik heb er een aantal veeartsen bijgehad, een absolute koekenbakker van een fysiotherapeut, en niets hielp, de klachten kwamen steeds terug. Uiteindelijk bleek hij een vrij gecomliceerde peesblessure te hebben (chronisch). Aanvankelijk raadde v Schie het ons af, omdat de kansen eigenlijk niet opwogen tegen de kosten. Inmiddels ben ik 10 maanden verder en weer bijna volop in training. Ik had mijn paard al helemaal afgeschreven als sportpaard, maar hij loopt nu toch maar weer. Dhr van Schie kan verschrikkelijk goed klinisch naar een paard kijken, en heeft gewoon een heleboel ervaring. Wat ik ook erg prettig vond is dat hij echt op de sport gericht is, en het vanuit dat oogpunt bekijkt. Ik ben er nu 3 maanden geleden voor het laatst geweest, maar heb iedere 4/5 weken telefonisch contact. Hij weet onmiddellijk wie ik ben en hoe het verhaal in elkaar steek als ik bel, dat is bij andere veeartsen ook wel eens anders. Ik ben ontzettend tevreden over hoe het gegaan is.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-01 15:34

Ik heb nu ook een paard wat zich erg verzet met rijden en niet meer wil buigen linksom en als ik met mijn linkerbeen of linkerteugel kom dan gooit hij zijn hoofd omhoog en gaat rennen. Hij is linksachter ook superslap, buigt dat been ook haast niet. Dit is zeer plotseling gekomen en ik ga maandag een afspraak maken met V. Schie.
Wat raar dat het bij jouw paard een peesblessure bleek te zijn, verwacht je ook niet. Ik hoop dat het bij deze meevalt, ik heb al zoveel meegemaakt. Leuke naam trouwens, Lotje, zo heet mijn merrie, ik heb haar die naam zelf gegeven.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 16:01

Op het moment dat ik bij Van Schie kwam, was die pees ook voelbaar opgezet. Maar intussen was het juli en ik had al vanaf november het gevoel dat er iets niet goed zat. Ik kan mezelf wel schieten dat me dat nooit is opgevallen, maar ik heb een heel rijtje mensen erbij gehaald en die hebben ook nooit iets gezien, dus wat dat betreft. Ik weet in het vevolg waar ik heen moet zodra ik het gevoel heb dat er iets niet klopt. Van Schie is volgens mij een van de weinige veeartsen die de kreet "hij loopt gewoon niet zo lekker" van een ruiter of groom serieus neemt.

Lotje is een afkorting van Louise, wat mijn officiele voornaam is. Ik ben zelf niet zo weg van Lotje, maar goed. (je blijft namelijk altijd een klein meisje met 2 staartjes)

Succes maandag!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 11:11

Waar zit die dokter?

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Suzanne F.


Berichten: 29546
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 20:09

Staat hierboven Orri, in Wassenaar.
Liefs Suzanne

Tanja

Berichten: 21539
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-01 22:47

Hoi Suzanne,
Ik heb verder ook geen ervaring met Utrecht hoor, alleen die ene keer, verder ga ik altijd naar v.Schie omdat ik hem gewoon volledig vertrouw.
Omdat mijn vorige paard ook OCD had en dat zelfs door mij zelf te zien was op de foto's vond ik het zo vreemd dat ik het zelf nu niet kon zien op de foto's, maar goed, ik ben geen specialist dus logisch dat ik die foto's niet zo goed kan bekijken.
Zoals ik al zei was er met mijn paard iets totaal anders aan de hand waar ze overigens in Utrecht ook niet uitkwamen, volgens hun was hij volledig gezond en dat hadden ze dus ook mis!
Maar goed, bij jouw paard was het aan de buitenkant natuurlijk al zichtbaar en dat is echt een teken dat er iets niet goed is.
Ik vind het heel erg voor je en wens je alle sterkte van de wereld!!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Fitzroy

Berichten: 18139
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-01 09:49

Ik wil niet l***** doen of zo, maar ik ken een paar mensen die juist mindere ervaringen hebben met van Schie. Maar aangezien dat met iedere dierenarts wel zo lijkt te zijn, moet je denk ik naar de dierenarts gaan waar je zelf het meeste vertrouwen in hebt.
Van Schie komt daarbij op mijn lijstje in ieder geval niet voor.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie