*oude hoefbevangenheid, hoefbeen en druk in de hoef advies!!

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
snoopy1997
Berichten: 38
Geregistreerd: 16-02-02
Woonplaats: Almere

*oude hoefbevangenheid, hoefbeen en druk in de hoef advies!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-03-02 20:55

Vandaag kwam de hoefsmid voor mijn halfarabiertje die ik 3 weken heb. Ze had 4 ijzers die hij eronderuit heeft gehaald, omdat ik niet buiten rijdt en ze goed loopt. Nu was duidelijk te zien dat ze voor mij een keer hoefbevangen is geweest. Hij zegt dat er druk in de hoef zit en het hoefbeen kan kantelen. Daar heb ik slechte ervaring mee, dus ben erg geschrokken. Ze is 12 en was er niet best aan toe door slechte verzorging bij vorige baas. Volgens hoefsmid is er weinig aan te doen, dan eiwitarm houden en veel beweging! En dan maar afwachten. Dit doe ik maar ze is erg mager en heeft slechte conditie. Ze had ook oude mok tot over kogel. ik heb zelf wel veel ervaring met paarden en haar echt uit liefde gekocht, omdat ik haar al kende, maar de laatste baas is erg slecht geweest en ik ben erg geschrokken. Is er dan helemaal niets te doen, met medicijnen of preparaten?? Het zit echt van binnen slecht dus, wat is het beste en wat is de prognose????Ze was wel goedgekeurd, maar ze loopt ook nog goed. Hoewel ik vanmiddag twijfelde rectsom zonder ijzers! Ze kan dus ook niet een oude dag in een te mooie wei of wat? Ik haat mensen die hun paard zo verwaarlozen en dan met problemen als goed verkopen.


Nathalie w

Berichten: 675
Geregistreerd: 05-04-01

hoefbevangen pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-02 10:20

Als je haar op een schrale wei zet ? Mijn paard is vorig jaar juni bevangen geraakt en heeft een lichte kanteling ze is behandeld door een homeopaathe. Ze krijgt nu Hilton Comfort kruiden van Jordens hippo bv
en op het moment dat het gras gaat groeien krijgt ze Probiotica. En ze krijgt elke dag een klein beetje gras door elke dag de draad wat te verzetten. Succes met je paardje

petrakolen

Berichten: 364
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-02 22:42

Ik heb een welsh/ijslander, Flommer, die aan alle 4 de hoeven bevangen is geweest (ook verwaarlozing van de vorige eigenaar).
Toen ze vorig jaar bij ons kwam , had ze een heel kort dribbelig gangwerk. Het hoefbeen was wel iets gekanteld maar niet zo erg dat de zool bol kwam te staan. Wel had ze brede "witte lijnen" (kenmerkend voor een gekanteld hoefbeen).
Door de weersomstandigheden heeft ze in het afgelopen jaar veel in nat zand gestaan en tot onze vreugde (en verbazing van de hoefsmid) zijn haar hoeven sterk verbeterd en heeft ze ook weer een mooi ruim gangwerk gekregen.
Ze krijgt 's morgens en 's avonds hooi van goede kwaliteit en 2 maal daags een beetje merriebrok (ze is drachtig) en dat gaat prima. Op gras zal ik haar nooit meer zetten, dat is voor sobere paarden puur vergif.
Petra

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-02 19:36

Bovenstaande klinkt me wel bekend in de oren. Inderdaad zijn er veel mensen die een bevangen pony in een modderbad zetten.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

DubbelDun

Berichten: 68300
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-02 20:25

Snoopy: ook al is je paard nu te mager kijk uit dat je niet te veel gaat voeren, want dat is juist slecht voor bevangen paarden. Beter is het om die iets schraal te houden. Je mag de ribben niet zien maar wel voelen, dan is het goed.

Als je paard zonder ijzers gevoelig gaat lopen (vooral op kiezels) denk dan eens aan schoenen. Ik heb ze ook voor mijn paard en ze loopt als een trein. 'Blote' voeten zijn veel beter voor de bloedsomloop in de hoef en dat kan je paard nu juist goed gebruiken.

Paarden zouden zo wie zo per dag ong. 15 minuten met de hoeven nat moeten staan, dit is goed voor de elasticiteit in de hoefwand en ook weer bevorderlijk voor de bloedsomloop in de hoef.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

Cowgirl

Berichten: 20079
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-02 21:35

Misschien ook eens kontakt opnemen met je veearts en eventueel een foto laten maken , hierdoor kun je precies zien hoe het hoefbeen staat en daar een behandeling aan vastmaken met eventueel speciaal beslag.


Maar je zegt dat ze nu goed loopt, lijkt mij dat je je dan niet zo heel veel zorgen hoeft te maken.
Goed opletten met voeren, laat desnoods een voerschema opstellen door een voedings specialist of je DA.
Regelmatig beweging geven en veel buiten laten lopen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, colunder, Googlebot, leenleen11 en 15 bezoekers