ocd, wat te doen?

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
GAB
Berichten: 105
Geregistreerd: 11-06-01
Woonplaats: in Peru

ocd, wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-02 16:44

Haai!

Als een paard/pony ocd heeft, wat kan je er aan doen? Kan je hem extra voedingssuplementen geven of homeopatische middeltjes? En welke dan? Houdt het paard niet teveel pijn er aan, of laat je zo'n dier toch inslapen?

Veel vraagjes, want veel weet ik er niet over.


paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-02 18:16

wat is ocd?

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

daan
Berichten: 661
Geregistreerd: 16-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-02 19:56

Er zijn hier andere mensen die beter dan ik uit kunnen leggen wat OCD is. Volgens mij staat OCD voor osteochondrose en heeft het te maken met een los stukje bot in een gewricht. Een paard met OCD hoef je echt niet meteen in te laten slapen hoor. Soms hebben paarden met OCD daar geen last van en lopen ze dus ook niet kreupel. In de meeste gevallen is OCD gewoon goed (preventief) te opereren. Over homeopathische middelen en voedinssupplementen weet ik verder niks.

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 00:40

voor je met middeltjes en voedingssupplementen gaat werken zou ik als ik jouw was eerst eens naar een goede specialist gaan, veel vormen van OCD zijn goed te behandelen door middel van een soort kijk operatie.
Er wordt via een klein sneetje het losse bot fragmentje weggehaald en het gewricht kan worden gevlakt zodat de beweging weer soepel wordt.
Een inspuiting is in sommige gevallen ook mogelijk (de zogenaamde "gouden" spuit)
Mijn vorige paard had het in beide voorbenen, helaas had hij het zo erg dat hij niet meer te redden was, dat kan dus ook nog gebeuren. Bij hem heb ik ook verschillende middeltjes geprobeert (weet niet meer welke hoor, is al weer 9 jaar geleden) maar die hebben niets geholpen.
Mijn huidige paard heeft het in zijn achterbenen, hij heeft geen pijn en een operatie is niet nodig, zolang ik maar niet te veel van hem vraag, dressuren met hem zal nooit lekker gaan en dat veroorzaakt bij hem ook pijn, dat doe ik dus niet, gewoon lekker recreeren is voor hem het beste en hij heeft dan nergens last van, ik blijf het wel heel goed in de gaten houden zodat ik niet te laat ben als het erger wordt.

Groetjes, Tanja.

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aurelia, Meert, nien81 en 23 bezoekers