*Mijn paard hoest nog steeds. Wat te doen?

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
boemel

Berichten: 2767
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

*Mijn paard hoest nog steeds. Wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-02 19:48

Ca. 4 weken terug had mijn paard ineens flinke koorts. Ze hoestte toen niet en ze was ook niet aan het snotteren. Wel hield ze haar hoofd steeds een beetje krampachtig naar voren en wilde ze totaal niets meer eten. De klieren bij haar hals waren iets opgezwollen. We hebben het even aangekeken, maar omdat ze absoluut niet verbeterde toch een dierenarts erbij gehaald.

Hij dacht niet dat het droes was en ook niet dat het Rhino was. Wat het wel was, wist hij volgens mij niet echt goed. Hij gaf haar in ieder geval antibiotica en een pijnstiller. 2 dagen later kwam een andere dierenarts erbij (ze had toen nog steeds koorts) Hij heeft dezelfde spuiten gegeven en hij zei dat het waarschijnlijk wel Rhino was. De dag daarop kwam er allemaal dikke snot uit haar neus. Af en toe kuchte ze. De dag daarop is de dierenarts er weer bijgeweest om haar weer antibiotica te geven. De koorts was toen zo goed als weg. Ze snotterde bijna niet meer, maar hoestte wel wat meer. De dierenarts zei dat ze het verder moest uitzieken en dat ik haar nog 2 tot 3 weken rust moest gunnen voordat ik weer met haar kon rijden.

We zijn inmiddels ruim 2 weken verder. Ze eet goed, is weer dikker geworden en glanst weer. Afgezien dat ze nog wat snel moe is, gedraagd ze zich erg levendig. Het hoesten blijft. Soms echt een hoestbui en als ze een beetje druk is, begint ze ook meteen te hoesten. Het lijkt erop dat haar keel irriteerd. (de dierenarts heeft naar haar longen geluisterd en die zijn goed!). Sind 5 dagen heeft ze een medicijn tegen het hoesten. (ik geloof Venipulmin). Maar ik heb totaal niet het idee dat het iets uithaald.

Wat kan er nou met haar aan de hand zijn of is dit echt een kwestie van gewoon uitzieken??? Ze is nu al een maand niet in orde. Voor de tijd had ze echt nergens last van.

Ze staat op zaagsel, krijgt ietswat vochtig - kwalitatief goed- kuilvoer en ze staat in een frisse stal. Verder ga ik iedere dag met haar naar buiten om wat te stappen. Ze was trouwens samen met met paard dat naast haar stond ziek, beide hadden op hetzelfde moment 40+ graden koorts, maar dat paard heeft helemaal niet gehoest en was er ook vrij snel weer boven op.


Redemption
Berichten: 137
Geregistreerd: 11-11-01
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 21:25

Hai, het paard van iemand die ik ken heeft ook zoiets gehad. Heeft allerlei medicijnen etc. gehad maar niets hielp goed. Toen hebben ze het paard foenegriek gegeven, een kruidenmengsel te koop bij bijna elke ruitersportzaak, en het hoesten was over! Ik weet natuurlijk niet of het bij jou paard zal helpen maar misschien de moeite waard om te proberen. Succes!

Kitty┬┤s Redemption is the best!

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-02 12:01

Als het irritatie op de keel is kun je KOUDGESLAGEN honing geven, 1 eelepel per dag!

Voorzitster AFM


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Runa, smit_ilse en 28 bezoekers