kreupelheids vraagje

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marchador

Berichten: 19950
Geregistreerd: 17-01-04

kreupelheids vraagje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-04 17:42

hai,

angezien ik niet precies weet waar ik mijn vraag moet stellen, zet ik hem op vmr.


mijn pony begon niet afgelopen woensdag maar die ervoor, een paar pasjes kreupel te lopen in mijn les. omdat ze niet helemaal en altijd regelmatig loopt, dacht mijn instructrice dat er niet veel aan de hand zou zijn.
ik heb haar been ingesmeerd met olie afgespoten en gewandeld. afgelopen woensdag ben ik een beetje begonnen met licht longeerwerk maar bij het komen in de longeerbak begon ze te springen en te racen met de oren naar voren...
eergister ze liep niet meer kreupel en ben weer gaan longeren daarna ben ik even in de bak gegaan en heb wat gestapt en gedraafd en nog steeds was er niets aan de hand.

net voor ze kreupel werd ging het rijden ook zo bagger, ze racede naar de uitgang als ik aan wilde springen in de linkergalop en protesteerde wat, toen liep ze nog niet kreupel. nu denk ik (eigenlijk weet ik het zeker) dat het kwam omdat ze last had van haar been.

gister weer gereden een klein galopje er bij gedaan en de linkergalop ging super!!! ze luisterde netjes Lachen
en nu vandaag, ze was erg braaf, liep gewoon normaal naar mijn idee was er niets aan de hand, ze liep niet kreupel niks.
ze sprong nog heel wat keren met 4 benen de lucht in omdat het waaide (en blaadjes zijn en ) ze rende nog een stukje weg, ik weer de linkergalop proberen en ging weer super OK dan! en toen kwam de staleigenaar naar me toe om te zeggen dat ze nog steeds kreupel loopt, iets ervoor had ze zich wel verstapt (linkerbeen).
dus mijn zus kijken en die keek ervoor ook al, niks aan de hand. ik ga links om stuke stappen draven en daar zaten een aantal pasjes bij waar het linkervoorbeen trekt. maar kreupel loopt ze niet.

daarna is ze los geweest in de paddock en begon weer te springen en te rennen.


hoe serieus moet ik dit nu nemen, want echt kreupel loopt ze niet, en ik heb niet het idee dat ze er last van heeft want dan zou ze het wel laten merken.

**..Dos estrellas en el cielo.. **
Lieve Jolanda en Vanity, we missen jullie!


Alikesflame

Berichten: 5222
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Vledderveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-04 17:55

ik denk niet dat het verstandig is om je paard los te gooien als hij al niet helemaal lekker loopt. Dan kan het alleen maar erger worden als ze gek doet. Ik zou het zeker wel serieus nemen en niet denken ach valt wel mee.
Zou voor de zekerheid de VA het laten controleren.

Chica

Berichten: 12277
Geregistreerd: 04-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-04 19:17

Verplaatst naar MD.

In 1912: Dingen werden gebruikt. Mensen waren geliefd.
In 2012: Mensen worden gebruikt. Dingen zijn geliefd.
Some days you're the dog Some most days you're the hydrant


Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit
Dag lieve Niamh..HVJ


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antgillya, BrittS, Debbels, Flux, Google Web Preview, Kiichi, Maaike_Melis, maximuss, mirrex, missfalki, Pandoa, Sione, Tannyara, Twinklebel, Violaatje, VivianHesen, xColorCross, Yahoo en 49 bezoekers