Zomereczeem: genezen voor altijd?!

Moderators: petraaken, Dyonne

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Berdien
Moderator WZ, MWS, ENT, MA, MHK

Berichten: 57714
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Zomereczeem: genezen voor altijd?!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-04 19:27

hier het artikel uit de nieuwste Tinkertales (blad van het ICS = Irish Cob Society)

"Ik ben al tien jaar naturopaar en in al die tjid heb ik geprobeerd familie en vrienden van kwaaltjes af te helpen met natuurlijke middelen. In ze zomer lopen er bij mij altijd vele fjordenpaarden waar er 22 van overwinteren. Ook deze paarden tracht ik met kruiden te genezen als ze ziek zijn en dat lukte meestal goed. Toch waren er problemenpaarden die ik niet beter kreeg: een sinusonsteking bijvoorbeeld maar vooral zomereczeem. Ik heb vele natuurlijke middelen gebruikt, zonder succes.


Nadat ik zelf genezen wat van een ontzettende jeuk die ik al jaren meedroeg, startte ik heel enthousiast, in december 2002 een cursus in Utrecht om mensen (en paarden had ik weeral in mijn achterhoofd) te leren uitmeten met de bedoeling mankementen op te sporen en kruiden te vinden om deze te verbeteren. Een van de onderwerpen van Drs. Broekhuyse was getrapte allergie. IK geef een voorbeeld: mijn zus heeft tot vijf jaar altijd tomaten kunnen eten. Vanaf die tijd kreeg ze ontzettend veel jeuk als ze iets at met tomaten. Bij het uitmetenvonden we een ongewenste bewoner, kleiner dan een bacterie, die allergisch was voor tomaten. Het was dus die bewoner die reageerde op de tomaten en van zijn reactie had mijn zus dus je jeuk. Ze nam een aangepast voedingssuplement en vijf dagen later kon ze weer tomaten eten als voorheen. Een prachtvoorbeeld van getrapte allergie dat pas geleden echt gebeurd is. Voor haar was dat een wonder, voor Drs Broekhuyse iets dat al zeer vaak was voorgevallen.
Na de les over getrapte allergie en allergie, ben ik met de dokter blijven praten. Ik zei dat ik een ziekte kende bij paarden die sterk overeenkwam met die getrapte allergie en dan is de zoektocht begonnen, het was toen begin mei.
Bloed van drie paarden werd uitgemeten en hij kwam dat deze paarden eenzelfde energieverlies hadden. Er werden kruiden gezocht die paste op een zeer klein diertje dat zich ophoudt in de kleinde bloedvaatjes en dat allergisch blijkt te zijn voor het speeksel van de collicoïdes mug en dus voor de jeuk zorgt bij paarden die dan vooral schuren aan manen en staart. Het zou voldoende zijn dit kleine diertje weg te krijgen, om het paard te verlossen van de jeuk.
We begonnen met de behandeling: die fjordenpaarden van verschillende ouders, van verschillende leeftijden en van verschillende plaatsen: Brugge, Oostmalle en Vorselaar.
Mijn paard, Wies, is 2 jaar oud en had begin mei al geen manen meer en geen staart haren 30 cm bovenaan de staart was al glageschuurd. Het paard van brugge, Kara, is 17 jaar en schuurt reeds meer dan 10 jaar, ze stond bij mij ter dekking. Het laatste paard was een hengst van 2 jaar, die zich het jaar voordien al flink had geschuurd.
De paarden kregen een kruidentablet 's morgens en 's avonds in een boterham. Na 7 weken was het doosje met kruiden leeg en werd er een eerste balans opgemaakt. Bij meting stelde Drs Broekhuyse vast dat bij alle paarden de ongewenste bezoeker was verdwenen, maar er werden nog meer kruidenmengsels gegeven. ONdertussen konden we allemaal een flinke verbetering vaststellen zonder dat er op de huid een product werdt gesmeerd tegen deze kwaal. Ondertusen waren nog drie friese paarden en een Welsh Cob meei n onze proef gestapt, een proef die van dan al geen proef meer was maar een zkerheid: we hadden een kruidenmengsel gevonden dat mits een speciale bewerking het paard zo maakt dat zomereczeem verdwijnt. Een van de mensen die aan onze proef deelnam wilde alvast een voorraad oplsaan voor de lente van volgend jaar. Hij was een beetje verbaasd toen ik zei dat dit niet hoefde, want dat de paarden normaal gesproken zo goed gezond waren dan de paarden die nog nooit hadden geschuurd en dus maar eveneel kans maakten dan die paarden om te vervallen. Als het werkt zoals bij mensen, moeten ze er ook volledig van genezen zijn en er is neits voorhanden om te geloven dat deze soort zoogdieren anders zal reageren dan de mens.

Ondertussen heb ik nog nieuws gekregen vn die Friese paarden. De eigenaar is ongelooflijk enthousiast over de genezing van zijn paarden. Hij zei me dat de plooien uit de manenkam verdwenen waren, dat de manenkam weer soepel was geworden en weer van haren voorzien van 15 cm lang. Open wonden ter grootte van de grootte van een hand rond de staart, waren geheel verdwenen.
Ik heb ook nog enkele bedenkingen gemaakt. Ik ben 11 jaar nationale secreatris geweest van het Belgsiche Fjordenpaardenstamboek. Er wordt daar gezegd dat die en die hengsten veel producten voortbrengen met zomereczeem en ook van moeder die schuren weten we dat de kinderen dat ook makkelijker doen. Ik denk dat dit in elk stamboek wel hetzelfde zal zijn.
Metingen doen ons sterk vermoeden dat dit zeer kleine diertje dat allergisch is voor het speeksel van het mugje, alleen overdraagbaar is en niet erfelijk. Ik moet dan de vergelijking maken met aids dat ook via sperma en bloed van de moeder overdraagbaar is op nakomelingen. Wij denken het zo ook gaat met zomereczeem, al kunnen we, bij gebrek aan onderzoek, ander besmettingen niet uitsluiten. Ik ga in elk geval deze winter mijn dekhengsten allemaal behandelen zodat hun sperma voor het komende seizoen helemaal clean zal zijn. Ook drachtige paarden die reeds schuurden of er neigingen toe vertoonden, kunnen zonder gevaar behandeld worden; de moeder en het toekomstige veueln zullen er alleen maar beter van worden.
Natuurlijk zijn we fier te mogen zeggen dat door het werk van Drs Broekhuyse, de bereidwillige medewerking van de proefpersonen en de inspanningen van mijzelf, er een voedingssuplement op de makrt zal komen, NOVAGOBOM , dat paarden in het algemeen veel gezonder zal maken, vele ongewenste bewoners uit het lichaam zal doen verdwijnen en het energieverlies tot een minimuum zla terug dringen. Zo zullen ze in alle opzichten beter presteren en dan denk ik vooral an de paarden in de sport!

NOVABOGOM is een zuiver natuurproduct dat voor paarden gebruikt mag worden. De producten waaruit het is samengsteld, worden al jaren voor mensen gebruikt. Een pot van 120 tabletten zal ruim volstaan voor een behandeling

het kan al in de hefrst en winter worden gegeven of genomen worden om goede resultaten te zien vanf de lente en volgende zomer. Alle eer aan Drs Broekhuyse!
De deelneemers aan onze proef mogen gecontracteerd worden.
Ik ben bereid om op vergaderingen van stamboeken of fok- of gebruikersverenigingen toelichting te geven.
Inlichtingen: 03/312 29 28 of bievanlinden@skynet.be
fam. De Vry-Van Linden

Ik ben blij dat ik zeer veel reacties krijg van erg geïnteresseerde mensen. Nogabogom is een middel dat samengesteld is uit 5 producten. Deze producten hebben spectaculaire resultaten gegeven bij de paarden in onze proef. Ik verwacht zeer veel van dit product omdat ik er al veel van gezien heb!! WE geven het paard 's morgens en 's avonds 1 tablet, in een samengedrukte boterham tot de pot leeg is. Met veel ondgeduld zien we uit naar de lente, want wij geloven zeer sterk dat de paarden van de proef niet meer zullen schuren, dat hun kwaal definitief gezen zal zijn.
Bestelling: de prijs tot 30 april 2003: 110 eruo incl BTW en verzendingskosten storten op rekening 733-1282159-43 IBAN : BE 66 733128215943 BIC: KREDBEBB
Onze firma zorgt dan vlug voor de verzending.
Leegstede 19, 2390 Oostmalle België


Dit artikel mag verspreid worden door vermenigvuldiging of publicatie

Nou, dit was dus het artikel!! Hoop dat jullie er wat aan hebben, anders heb ik vet lang voor niks zitten typen Tong uitsteken


Sunny
Berichten: 332
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 19:36

Tja Berdien, helaas is dit middel door diverse bokkers al uitgeprobeert, zoek anders eens met de zoekfunctie op novagobom. Nadat de mijnheer zijn centjes binnen had en het middel bij vrijwel niet een paard bleek te werken heeft hij erg weinig meer van zich laten horen. Helaas....

Berdien
Moderator WZ, MWS, ENT, MA, MHK

Berichten: 57714
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-04 19:40

Is dat zo? Das erg jammer! Het klonk zo mooi... loze praatjes dus?

"But in this twilight, our choices seal our fate"

cinv

Berichten: 2633
Geregistreerd: 01-12-03
Woonplaats: LANDEN (B)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 19:43

NEEEEEEEEEEEEE NIE KOPEN !! geldkloperij!! pfffffffff heb daar maanden mee bezig geweest...nie doen echt nie aub...
JA niets van waar !!

Wil je een Duitse Dog ? Kijk hier eens http://doguesecours.skynetblogs.be/
AQUA (v.Gribaldi)nieuwe aanwinst : [ITP] AQUA (Gribaldi x Holland ) mijn nieuwe aanwinst

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 20:24


Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 09:12missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 09:17

deze man is inderdaad niet betrouwbaar....

elibeest

Berichten: 3524
Geregistreerd: 10-04-03
Woonplaats: Breskens/Vierpolders

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 09:19

Ik werk zelf samen met een holistisch therapeut, en wij hebben ook sterk onze twijfels over deze mijnheer.. 1 t middel is veel te duur (wij kennen de inkoopprijs/productieprijs) en 2) de communicatie is zeer slecht, je moet lang wachten op antwoord, en als je specifiekere informatie vraagt over hoe hij te werk gaat dan krijg je helemaal geen antwoord meer.. zo had hij eerst een pluk haar nodig van het paard en voer om te kijken of je paard dat voer wel verdraagt.. als je dan echt zo'n goed middel hebt dan werkt t op ieder paard, ongeacht t voer dat t dier krijgt..
Maar troost voor iedereen.. wij zijn nu ook bezig met t ontwikkelen van een middel tegen zomereczeem.. wat een stuk goedkoper is en ZEKER bij 99% van de paarden zal helpen..
Zodra hier meer over bekend is zal ik t hier op bokt wel plaatsen...

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 09:52

dat zou geweldig zijn!
als ik ooit nog eens miljonair wordt zou ik een team van specialisten bij elkaar zetten om een middel tegen zomerecxeem te vinden....

HippoLogic

Berichten: 9164
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 10:26

Citaat:
een zeer klein diertje dat zich ophoudt in de kleinde bloedvaatjes en dat allergisch blijkt te zijn voor het speeksel van de collicoïdes mug en dus voor de jeuk zorgt bij paarden die dan vooral schuren aan manen en staart.


Klinkt als een wetenschappelijk bestudeerd onderwerp. Slim

Nagelbijten / Gniffelen

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 13:13

Inderdaad, de link van het bestaande topic over novabogum is hier al eerder gegeven, vandaar dat dit topic op slot gaat.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: febe6, Rosalie_91 en 38 bezoekers