Sarcoide, wie heeft ervaring met de behandeling??

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Sarcoide, wie heeft ervaring met de behandeling??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-04 17:32

Mijn paard heeft sacriode, huidkanker, voor op zijn borst en is daarvoor behandeld. 4 maal is hij ingespoten met een serum, en iedere keer werd hij er een beetje zieker van. Voordat hij de laatste spuit kreeg, had hij 2 1/2 week weinig gegeten en was al erg afgevallen. 1 1/2 week gelden kreeg hij de laatste serie spuiten, gevolg: niet meer eten en drinken. Nu is hij sinds gisteren opgenomen in Utrecht en hij is er slecht aan toe. Gisteren had hij nog 40 graden koorts, vandaag was dat 38. Hij was al wel wat fitter, maar is nog steeds erg aan toe. Nu is mijn vraag of er iemand op bokt is die ervaring heeft met de behandeling van sacroide en wat de bijwerkingen zoal zijn. Voor dat wij begonnen met de behandeling werd er gezegd dat het allemaal wel mee zou vallen, het was goed te behandelen, en dan nu dit......
Ik hoor het graag.

FNRS jury t/m de F20, KNHS jury t/m de Z dressuur en Ruiterbewijsexaminator SRR.


Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-04 18:15

Een vriendin van mij heeft haar paard laten behandelen (4x ook in Utrecht). En bij haar paard viel het mee: was wel een paar dagen wat minder fit, maar verder niets te merken. Wat zeggen de dierenartsen? Misschien dat jouw paard extra reageert op de behandeling? Fijn dat de koorts al wat gezakt is; sterkte!

confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-04 21:10

Pff, het valt niet mee. Mijn paard heeft het maar zwaar te pakken. Woensdag dan weet ik pas meer, tot dan is het afwachten en dat is niks

FNRS jury t/m de F20, KNHS jury t/m de Z dressuur en Ruiterbewijsexaminator SRR.

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-04 21:18

Veel sterkte Martha Ach gut

Het is niet leuk dat wachten Scheve mond

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Tessya
Berichten: 890
Geregistreerd: 30-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-04 21:22

Ik heb er ook aan zitten denken om ze bij mijn paard in te laten spuiten (ze heeft er 3 op haar borst en 2 bij de uiers). De da vertelde mij dat het inspuiten geen problemen geeft. Maar als ik dit zo hoor weet ik steeds zekerder dat ik ze gewoon laat zitten.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 15:41

Heel veel sterkte, ik hoop dat ze er weer bovenop komt. Hadden jullie niet beter kunnen laten snijden? Of gewoon kunnen laten zitten?

Je suis Charlie.

LindaT

Berichten: 134
Geregistreerd: 09-06-04
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 20:04

Wat vervelend dat je paard zo reageert op de behandeling. Overigens de lichaamstemeperatuur van een paard wat hoger dan van een mens, 38 graden is 'hoog-normaal'. Het lijkt er dus op dat het de goede kant uitgaat met je paard. Ik hoop dat hij snel opknapt.
Volgens mij is het een uitzondering dat je paard zo ziek wordt van het serum. Normaal gesproken is het een hele mooie manier om van de sarcoiden af te komen: door het serum wordt de eigen afweer van het paard tegen de sarcoiden geactiveerd, waardoor het paard zelf de sarcoiden opruimt. Er is dus geen chirurgisch ingrijpen voor nodig, je krijgt geen wonden, in theorie dus erg mooi...
Een ander middel tegen sarcoiden is cryotherapie. De sarcoiden worden dan bevroren, waarna ze afsterven (net als ze bij wratten doen). Maar deze ingreep is niet geschikt voor de benen of het hoofd.

Ik vraag me af of laten zitten een optie is. Het is dan wel een goedaardige kanker, wat betekent dat hij niet uitzaait naar inwendige organen, maar hij kan zich wel uitbreiden in de huid. Bovendien wordt deze vorm van kanker veroorzaakt door een virus. Het is nog niet helemaal zeker hoe deze verspreidt, maar het kan besmettelijk zijn. Het lijkt mij beter om de sarcoid op een van beide manieren te verwijderen.

whatever will be, will be

vertigo

Berichten: 204
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Moerbeke, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 21:05

Bij mijn paardje zijn er 8 jaar geleden sarcoïden operatief verwijderd. Ze zaten op een nogal vervelende plaats (tussen zijn bilnaad), en moesten dus verwijderd worden omdat hij er last van kreeg. Die operatie is prima gelukt, en gezwellen zijn niet meer teruggekomen. Ik ben dus heel tevreden dat ik het op deze manier heb laten behandelen!

Logica brengt je van A naar B; verbeelding brengt je overal!

Kendra

Berichten: 6021
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 11:37

Mijn 5 jarige ruin had verschillende sarcoiden waarvan een bij z'n oor. Laten zitten was geen optie, het irriteerde omdat het hoofdstel in de buurt zat. Uiteindelijk besloten om weg te laten snijden (spuiten mocht alleen in Utrecht ivm radioactieve toestanden, dacht ik). Ook bij mij is de operatie prima gelukt, gezwellen zijn niet meer terug gekomen. Ik heb wel vrij vlot na de operatie m'n paard een paar heftige reinigingskuren gegeven - weet niet of dat ook nog heeft geholpen.

confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-04 14:41

We zijn vandaag weer in Utrecht geweest. Toen wij aankwamen had hij een kap om zijn mond, mocht niet eten, want ze hadden net een echo gemaakt van zijn longen en die zagen er beter uit dan verwacht. Gisteren is hij weer begonnen met eten, gras een kilo wortels en appels. Vandaag had hij ook al een stuk beter gegeten, dus dat is posotief. Ze hebben hem nu een injectie gegeven voor een allergie reactie, nu maar hopen dat deze aanslaat. Ondertussen heeft mijn moeder niet stilgezeten en gemaild met een dierenarts in Zwitserland, die gespecialiseerd is in sarcoide, deze heeft gereageerd en meldde ons dat het paard zeker wel ziek kan worden van die injecties, en dat ze zelfs dodelijk kunnen zijn als er niet op tijd wordt ingegrepen Verward . Pff ik hoop dat dat laatste maar niet het geval zal zijn... In Utrecht weten ze nog steeds niet wat het precies is, een allergische reactie of een levende bacterie, of tumoren in zijn lichaam, want de mild was ook wat groter dan normaal en in de longen bevonden zich kleine knobbeltjes. Kortom het is allemaal heel wat en of het nu komt van de inspuitingen, dat weet nog niemand. Het schijnt wel zo te zijn, dat een op de zoveel duizenden paarden er een reactie op kan geven. Maargoed ik hou jullie op de hoogte en het is nog steeds afwachten.....

FNRS jury t/m de F20, KNHS jury t/m de Z dressuur en Ruiterbewijsexaminator SRR.

confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-04 17:51

De temperatuur is nu 2 dagen goed, dus ze stoppen nu met de antibiotica. Hij krijgt nu alleen nog spuiten voor allergie. Morgen ga ik er heen en dan zullen ze meer weten van al de onderzoeken die er tot nu toe zijn gedaan *LOL* , dus dat wordt duimen draaien.

FNRS jury t/m de F20, KNHS jury t/m de Z dressuur en Ruiterbewijsexaminator SRR.

Kendra

Berichten: 6021
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 22:45

Pff - nou het lijkt dus goed af te lopen.
Even morgen afwachten, maar toch!
Heb je al enig idee wanneer je paard weer mee mag naar huis?
(En zijn z'n sarcoiden nu ook weg??)

confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-04 17:32

Ok, ben er vandaag weer geweest *LOL* . Hij eet nu mix en dat is al heel wat, en natuurlijk zijn gras. Heb met de da gesproken en ze denken toch dat het een allergische reactie is op de inspuitingen . Dinsdag wordt er weer een foto gemaakt van zijn longen en dan zullen wij het hopelijk zeker weten. Of de sarcoide plekken weg zijn, dat weet ik pas in november, want dat duurde 3 maanden, eer je kon zien of het weg zou zijn ja of nee, dus afwachten. Maargoed, het gaat nu een heel stuk beter met hem, en dat is het belangrijkste. Nu moet hij langzaamaan aansterken en nog 100 kg bijkomen Knipoog . Als ik meer weet, dan horen jullie het wel.

Gr. martha

FNRS jury t/m de F20, KNHS jury t/m de Z dressuur en Ruiterbewijsexaminator SRR.

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-04 20:49

Weer even een update.

Vandaag is hij weer terug thuis gekomen!! Hij is gelukkig al weer wat aangekomen, maar er moet zeker nog een kilo of 100 bij denk ik.

Confetti zal binnenkort wel wat plaatsen denk ik Lachen

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

xena

Berichten: 1432
Geregistreerd: 05-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-04 14:04

gelukkig dat het weer wat beer gaat.die van mij is vorige week maandag behandeld.hij had ze op zijn koker.Die zijn er weg gebrand.De plekken moeten nu nog wel genezen, maar verder gaat het wel goed met hem.had alleen de 1e paar dagen verdikkingen en pijn...

Mister B

* it takes wings to make miracles happen*

chaai

Berichten: 1049
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Ruinerwold

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-04 18:57

bij mijn paardje is er 2 maanden geleden een sarcoïde operatief verwijderd, hij zat op de zijkant van zn hoofd. volgens het rapport was hij in zn geheel verwijderd, maar da is nu toch bang dat het terugkomt dus gaan binnenkort naar utrecht, maar wordt niet echt vrolijk van dit verhaal...

Freestyle Academy
www.emielvoest.nl

xena

Berichten: 1432
Geregistreerd: 05-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-04 11:32

chaai schreef:
bij mijn paardje is er 2 maanden geleden een sarcoïde operatief verwijderd, hij zat op de zijkant van zn hoofd. volgens het rapport was hij in zn geheel verwijderd, maar da is nu toch bang dat het terugkomt dus gaan binnenkort naar utrecht, maar wordt niet echt vrolijk van dit verhaal...


niet getreurd...ik zeg altijd maar zo..er zijn ergere dingen die je paardje kan overkomen. en achteraf valt het altijd mee....

Met Boyd gaat het inmiddels goed...de korsten moeten er nog steeds afvallen, maar hij heeft er nu geen last meer van.

Als ik het goed heb is dat het vervelende soms van sacroid..het kan wel weer terugkomen..maar is goedaardig!

Mister B

* it takes wings to make miracles happen*

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-04 09:52


sorayaaaaa

Berichten: 395
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: Zaandam

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-06 18:59

Sorry dat ik een ouwe topuc naar boven haal!)ik ben al lang op zoek naar topics over sarcoiden!
mijn opny heeft het ook. sinds de biopt is het flink gaan groeien!
het is ook meer als wratjes het is ook bobbels met haar erop.

ik weet niet wat ike r tegen moet doen. het groeit nu richting der hoofie.
weet iemand raad? binnenkort maak ik dan wel foto's van de plek!

hopelijk kan iemand mij helpen!
zie ook mijn topic:

viewtopic.php?f=3&t=640343

groetjes Miranda

My love for you, will never go away ♥♥♥
Soraya m'n lieve paardje!

radje

Berichten: 1211
Geregistreerd: 29-12-04

Re: Sarcoide, wie heeft ervaring met de behandeling??

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-06 17:10

Bij mijn paard is een paar weken geleden ook 1 operatief verwijdert, deze zat naast haar tepel en was zo groot als haar tepel zelf. De laatste tijd was het hard gegroeid en de dierenarts zei, dat het zolang het zo bleef geen kwaad kon, maar als het ging ontsteken niet echt goed was.

Ze moest onder narcose voor een operatie aan het griffelbeen en hebben ze dit gelijk mee genomen.

Het is best een grote snee geworden, omdat ze anderhalve cm eromheen ook moesten verwijderen.
De hechtingen zijn vorige week verwijdert en het ziet er echt mooi uit.

Radje Z2 + 33
Zappa M2 + 5 Ik maak steeds de verkeerde keuzes...dat is niet dom, dat is consequent


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: b485, Ipsilonka, lightmorebh, MariskaFally, MarjoCo, shetjeIris, ziea en 20 bezoekers